SoPa Edustus, Lappi liiga

SoPa - KoTu Hockey, Kolari  14 - 1

Sodankylä

SoPa murskasi KoTun kotonaan 14-1.

Kotijoukkueen kausi jatkui lauantaina 7.10.2017 tutussa ja vielä toistaiseksi lämpimässä ressuhallissa.

Sopa marssi reippaalla kolmella kentällisellä avaukseen. Maalin suulle asettautui Artturi Rissanen. Kolarista oli bussiin hypännyt tasan kaksi kentällistä ja veskari.

1.erä. Kotijoukkue aloitti erittäin hienosti ensimmäisen vajavan kymmenen minuuttia takoen taululle 5-0 luvut. Maalinteon aloitti otteluennakossakin vilahtanut mies numero 20, Otto Markus. Oton maali nro 1 Lappi-Liigassa! Maalinteossa onnistui jokainen viisikko, joten itseluottamus saatin siltä osin riittävän korkealle. Ajassa 09.34 KoTu otti aikalisän ja laittoi SoPan ilotulitukselle hetkellisen paussin. Kotijoukkueen peli ikäänkuin sammahti tähän kohtaan. Ettei vain vatsa olis täyttynyt liiaksi tässä vaiheessa? Erätauolle siirryttiin tilanteessa 5-0.

2. erä alkoi samoissa tunnelmissa mihin 1.erä jäi. Kotijoukkue selvästi oli edelleen melko mielissään taululla olevista luvuista. Ja niinhän siinä kävi, että KoTun vanha kettu Esa Friman napautti ehkä hieman sekavan tilanteen jälkeen kiekon Rissasen selän taakse ajassa 25.19. Tämän maalin jälkeen yleisöstä kantautui huuto kotijoukkueen suuntaan: ” HERÄTYS SOPA!”. Numero 10 Atte Kangas päätti ottaa roolia ja pamautti kiekon uuniin, näin saatiin kotijoukkueen umpisolmua hieman auottua. SoPa painosti koko erän mutta niinkin perinteinen seikka kuin maalinteko alkoi yskimään. Neljästä läpiajosta yksi (1) maali! Ainokaisesta ”preikawei” maalista vastasi #25 Joonas Salminen, Ahon Mika-Matin hienosta namiskuukkeli passista. Erätauolle ja mehun juontiin siirryttiin tilanteessa 7-1.

3. erä alkuun nähtiin kuinka puolustaja pelaajakin kantaa maalinteossa kortensa kekoon. Kangas Atte löysi maalin kulmalle hitaasti hiimailleen #4 Salosen Anssin, jolla oli helppo homma pitää lapa jäässä ja ohjata kiekko reppuun ajassa 41.31. Kiekko talteen, Anssille Lappi-Liigan ensimmäinen maali! Sitte alkoi Otto ja Vili show. Ensiksi Otto venytti verkkoa kaksi kertaa viiden minuutin sisään. Vili laittoi vielä paremmaksi 42 sekuntiin 2+1. Tämä show sekoitti erään KoTu pelaajan kypärän sisuksen siinä määrin, että päätti lopettaa ressuhallissa pelaamisen epäurheilijamaiseen käytökseen saaden 10 minuutin rangaistuksen. Nämä temput eivät kuulu jääkiekkoon. Ahon Miksu päätti maali karnevaalit ajassa 59.53, #12 Joni Laineen ja #25 Jones Salmisen syötöistä.

Peli päättyy numeroihin 14-1

SoPa oli selvästi pelin parempi joukkue. Toteutti omaa pelisuunnitelmaa noin 40 minuuttia. 1. erän lopun ja 2. erän alun sekoilut pois, niin peliä olisi voinut jo kutsua ehjäksi kokonaisuudeksi. Maalivahtien torjunnat KoTu Tuomas Hirvimäki 61 torjuntaa ja SoPan Artturi Rissanen 23 torjuntaa.

Nostot ottelusta

# 19 Vili Vaaranmaa 3+1,

# 20 Otto Markus 3+0

# 25 Joonas Salminen 1+3

Ylivoimatilanteet vaativat vielä hiomista, kaksi maalia seitsemästä mahdollisesta.

Artturi Rissanen on selkeästi maalivahti perheestä.

On hienoa pelata yli sata henkiselle yleisölle. SoPa kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan!

Ps. Mönkijäarpoja taisi vielä jäädä myymättä.

Seuraava ottelu on vieraissa KeKiä vastaan 21.10.2017 Kemijärvellä.

Sodankylän ressuhallissa pärähtää seuraavan kerran 28.10.2017 kun YKI saapuu vastustajaksi.

Katoppa tämä ku kerran jaksoit tänne asti lukia.

Tilastot

14 - 1

KoTu Hockey, Kolari
5 - 02 - 17 - 0
4'MaaliMarkus Otto
4'MaalisyöttöKangas Atte
4'2. maalisyöttöMikkola Timo
5'MaaliKeskitalo Kimmo
5'MaalisyöttöNeitola Matias
5'2. maalisyöttöNieminen Juho
7'MaaliVaaranmaa Vili
7'MaalisyöttöSiekkinen Rico
9'MaaliAho Mika-Matti
9'MaalisyöttöAho Markku
9'2. maalisyöttöNieminen Juho
16'Jäähy: 2 minMikkola Timo
26'MaaliKangas Atte
38'MaaliSalminen Joonas
38'MaaliAho Mika-Matti
41'MaaliSalonen Anssi
41'MaalisyöttöKangas Atte
41'2. maalisyöttöMikkola Timo
43'Jäähy: 2 minNeitola Matias
47'MaaliMarkus Otto
47'MaalisyöttöMikkola Timo
52'MaaliMarkus Otto
52'MaalisyöttöGranroth Aleksi
52'2. maalisyöttöSalonen Anssi
56'MaaliVaaranmaa Vili
56'MaalisyöttöSalminen Joonas
56'2. maalisyöttöNeitola Matias
57'MaaliVaaranmaa Vili
57'MaalisyöttöNeitola Matias
57'2. maalisyöttöSalminen Joonas
57'MaaliKeskitalo Kimmo
57'MaalisyöttöVaaranmaa Vili
59'MaaliGranroth Aleksi
59'MaalisyöttöLaine Joni
59'2. maalisyöttöSalminen Joonas