SoPa Edustus, Lappi liiga

SoPa - TuKi, Ivalo  5 - 4

Sodankylä

Kotitrillerillä onnelinen loppu

Sopa jatkoi kotivoittojen putkea ku Isänpäivän aattona Pyssykylän kiekkopyhättöön saapui Tunturi-Kiekko ottamaan kotijoukkueesta mittaa. Molemmilla joukkueilla oli rosterit täynnä pelaajia.

Kotijoukkue aloitti maalinteon heti ensimmäisen minuuutin aikana, kun Vili Vaaranmaa, Kimmo Keskitalon syötöstä maalasi alivoimalla tilanteeksi 1-0 ajassa 00:41. Ensimmäisen erän aika Sopalle vihellettiin tuomareiden toimesta peräti neljä kaksi minuuttista. Osa rangaistuksista tuli kyllä melko heppoisin perustein. Seitsemän minuutin kohdalla Matias Neitola siirsi kiekon reppuun Timburi Mikkolan ja Jones Salmisen alustamana. Neitola osoittikin erittäin kypsää peliä koko loppu pelin, tästä kamraatista taitaa kasvaa Sopan alakerran johtohahmo. Erän loppuun Kangas Atte nassutteli vielä tilanteeksi 3-0. Erä oli hienokseltaan Sopan käsissä, veskareiden torjunnat 14-13.

2. erä oli kaikinpuolin repaleinen, Tuki pääsi selvästi peliin mukaan. Erotuomarit olivat vissiin päättäneet että joka erässä pitää saada viisi rangaistusta vihellettyä, jäähyjä tuli sieltä ja täältä, osa vielä jäi puhaltamattakin. Erän aikana ainoastaan vierasjoukkue onnistui maalinteossa, tilanteesta 3-1 erätauolle.

Päätös erässä molemmat joukkueet pelasivat erittäin avonaista hyökkäyspeliä, jossa puolustuspeli jäi statistin rooliin. Tuki pyrki pitämään oman pään puhtaana heittämällä kiekkoa keskialueelle ressuhalllin kattoa viistäen. Muutama rimpulakiekko pomppikin vaarallisesti vapauttaen vierasjoukkueen läpiajoon. Rangaistukset värittivät päätös erää, molemmat joukkueet tekivät erikoistilanteista maaleja. Harmillisin maali ajassa 58:08 kun vierasjoukkue teki alivoimalla tasoitus maalin, tilanteeksi 4-4. Loppu erä pelattiin pois ja valmistauduttiin jatkoerään. Jatkoaika Lappiliigassa onkin varsin harvinaista herkkua. Lyhyellä tauolla kotijoukkue päätti, että ME otetaan toinen lisäpiste. Ensimmäinen kolmikko Jake.S - Otto.M - Teemu.M saikin monta hyvää tekopaikkaa mutta sisään ei mennyt. Toinen kolmikko Miksu.A - Rico.S - Matias.N pisti hyökkäysalueella sellaisen syöttöpelin käyntiin että pienen hetken päästä Ahon Mika-Matti pääsi siirtämään kiekon veskarin taakse ja kädet kohden kattoa. Ricon pelaaminen tilanteessa oli erittäin mainio, kylmäpäinen kiekon pitäminen avasi Mika-Matille paikan painaa laatta sisään.

Oli hienoa myös että urheilijakummikumppanimme Touhula päiväkodista olivat saapuneet kunnia vieraiksi katsomaan peliä. Ottelun loppuun nähtiin hetki jota moni kannattaja on hartaasti odottanut kun Kersilön lahja Sodankylän jääkiekolle, Lappi-liiga mestari ja legendaarinen SoPan numero 8 Jussi Martin teki paluun kaukaloon. Toki talvivaatteisiin, joskin tyylikkäisiin sellaisiin, eikä Lentävä Ässä paitaan sonnustautuneena mutta kuitenki ehkäpä uransa tärkeimmässä roolissa ressuhallissa tyttärensä henkisenä tukena kun Emmi luovutti Touhulan edustajana parhaan pelaajan palkinnot TuKin Teemu Titolalle ja SoPan Mika-Matti Aholle. Kaiken kaikkiaan hienoa päivä Sodankyläläiselle jääkiekolle.

- toisessa erässä tosi komeita koppeja

Ottelussa tehtiin peräti kolme alivoimamaalia!

Sopa voitti ensimmäisen erän ja jatkoerän. Tuki voitti toisen ja kolmannen erän.

Vierasjoukkueen #14 Tomi Sokero lupaili ohimennen jatkaa kovien niittien jakamista tulevina vuosina…

Seuraava peli Sopalla on Ylitorniolla Etpoa vastaan 18.11.2017.

Ressuhallin nitisee ja natisee seuraavan kerran 2.12.2017 kun Tuki saapuu jälleen Sodankylään.

Tilastot

5 - 4

TuKi, Ivalo
3 - - 11 - 3
0'Jäähy: 2 minSiekkinen Rico
0'MaaliVaaranmaa Vili
0'MaalisyöttöKeskitalo Kimmo
7'MaaliNeitola Matias
7'MaalisyöttöMikkola Timo
7'2. maalisyöttöSalminen Joonas
12'Jäähy: 2 minHirvisalo Vesa - Pekka
13'Jäähy: 2 minKurkela Kurtsi
15'Jäähy: 2 minMikkola Teemu
17'MaaliKangas Atte
17'MaalisyöttöSuopanki Jake
17'2. maalisyöttöAho Markku
31'Jäähy: 2 minAho Mika-Matti
36'Jäähy: 2 minSuopanki Jake
37'Jäähy: 2 minVaaranmaa Vili
49'MaaliMarkus Otto
49'MaalisyöttöSalminen Joonas
49'2. maalisyöttöKeskitalo Kimmo
53'Jäähy: 2 minAho Mika-Matti
61'MaaliAho Mika-Matti
61'MaalisyöttöSiekkinen Rico
61'2. maalisyöttöNeitola Matias