Et-Po, Ylitornio - SoPa   11 - 5

Ylitornio

Viime viikonlopun muistelo

Raportti viivästyi niin että sitä voidaan pitää enemmän muistelona kuin raporttina.

Sopa kävi lauantaina toteamassa rutinoituneen ja kiekkotaitavan Etpon tason liian kovaksi kahdella kentällä puolustettavaksi. Vieraspeliin matkasi 10 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia, joilla lähdettiin rohkeasti haastamaan varsinkin kotikaukalossaan dominoivia otteita esittäneen Etpon kiekkotaitavaa joukkuetta.

Itse peli oli referoituna seuraavanlainen:

1.erä: Etpo pyöritti ja Sopa puolusti omaansa. Etpo saatiin pidettyä poissa sektorista, mutta Eskolan muutama laaseri löysi kauempaa tiensä Sopan verkkoon. Sopan Joonas Harju niittasi ylivoimalla viivakudin paluukiekon reppuun, ensimmäinen Lappiliiga maali Joonakselle.

2.erä: Etpo pyöritti ajoittain. Sopa taisteli jo paremmin ja jaksoi väsymyksestä huolimatta puolustaa maltilla. Lede nappaili kiekkoja kiinni kuin viimeistä päivää. Välillä Sopa sai hyviäkin pyörityksiä ja rakenteli myös ottelun komeimman maaliin johtaneen kuvion, kiekon maalin tyrkkäsi Joni Laine.

3.erä: Sopa yllätti kaikki Sportia areenalla olleet paikalliset silmäparit ja latoi Timo Mikkolan johdolla pelin 4-5 muutamassa minuutissa. Kirivaihde tyssäsi Etpon vastaiskuun, kun se laittoi kiekon kahdesti maaliin parin seuraavan minuutin aikana. Sen jälkeen peli kääntyi vahvemmin kotijoukkueelle ja Sopan puolustus ei enää jaksanut pidätellä Etpon hyökkäystä.

Ennen peliä päädyttiin turvautumaan kaikkiin mahdollisiin oljenkorsiin, kun viimeinen vapaille päässyt sotilas Aleksi Granroth ajoi omalla autolla Ylitorniolle ja pakkasi hallilta mukaan vielä yhdet pelaajan varusteet tietämättä kuka ne pukee päälle. Jostain vielä kaivettiin koko naaman peittävä ristikko ja ennen peliä alkulämmittelyjen aikaan nähtiinkin ehkä päivän huvittavin episodi kun muiden pelaajien lämmitellessä jäällä oli kopissa melkoinen show päällä. Kolme normaalilta pelipaikaltaan maalivahtia (huoltaja Marko Rissanen, Artturi ja Samu-Matti) yrittivät pukea kenttäpelaajan varusteita Samu-Matille päälle. Sampe siis debytoi tässä pelissä kenttäpelaajan roolissa. Muutamia tärkeitä vaihtoja siellä täällä niin että pelaavat kaksi kenttää saivat välillä pieniä taukoja. Hienoa joukkueen eteen taistelua Sampelta, rooli kuin rooli ja aina kaikki lentävän S:n puolesta.

Tilastot
Et-Po, Ylitornio

11 - 5

3 - 12 - 16 - 3
12'Jäähy: 2 minMikkola Timo
17'MaaliHarju Joonas
17'MaalisyöttöVaaranmaa Vili
17'2. maalisyöttöNieminen Juho
26'MaaliLaine Joni
26'MaalisyöttöMikkola Timo
26'2. maalisyöttöSalminen Joonas
40'MaaliMikkola Timo
40'MaalisyöttöNeitola Matias
40'2. maalisyöttöGranroth Aleksi
41'MaaliMikkola Timo
41'MaalisyöttöHarju Joonas
41'2. maalisyöttöVaaranmaa Vili
49'MaaliNeitola Matias
49'MaalisyöttöMikkola Timo
49'2. maalisyöttöHarju Joonas