SoPa Edustus, Lappi liiga

SoPa - Et-Po, Ylitornio  6 - 7

Sodankylä

Sopa pelasi 59 minuuttia, Etpo 60 minuuttia.

Lappi liigan runkosarja päättyi 18.2.2018 pelattuihin otteluihin. Sodankylän Pallon viimeiseen runkosarja otteluun vastustajaksi saapui EtPo. Etpo on esittänyt pitkin kautta hienoja otteita, tehden esimerkiksi liigan eniten maaleja. Joukkueen yksilö osaaminen on todella korkealla tasolla. Kotijoukkueen kokoonpanoon kuului kolme hyökkäystrioa, kaksi paria puolustajia sekä kaksi maalivahtia. Vastustajalla kokoonpanossa tasan kaksi kenttää ja maalivahti. Kotijoukkue asetti maalinsa suulle Martti Kalliokosken, joka on uhkunut hyvää ”pelitatsia” koko reeni viikon.

1.erän ensimmäinen tilasto merkintä menee Etpolle, liikaa pelaajia jäällä. Sopan ylivoima ei ole riittävän terävää ja laadukkaat laukaukset maalia kohden puuttuvat täysin. Maalinteon aloittavat Etpon kovat pistemiehet ajassa 13:01 Ylimaunu0-1 ja ajassa 14:11 Kariniemi, tilanteeksi 0-2. Kotijoukkueen peli vastaiskuista huolimatta ei lamaannu, joukkue päättää laittaa jalat liikkeelle. Vierasjoukkueen otettua kiinnipitämis rangaistus, pääsee Sopa kokeilemaan ylivoimaa uudestaan. Ylivoima ei meinaa millään lähteä pyörimään, kunnes #15 Juho Kurkela päättää luikerrella kentän läpi ja laukoa tarkasti kiekon verkkoon, tilanteeksi 1-2. Sopan peli saa hyvän vauhtiruiskeen Kurkelan maalista. Kesken hyvän pöhinän, vierasjoukkue pääsee painamaan laatan Kalliokosken selän taakse, ajassa 18:23 tilanne 1-3. Erän loppuun ajassa 19:30 varsinaisen pukukoppimaalin tekee kotijoukkueen #25 Joonas Salminen. Tilanne 2-3, torjunnat Sopa 13, Etpo 10.

2.erään kotijoukkueen valmennus tiivistää kokoonpanonsa kahteen ketjuun. Sopa päättää tulla rytinällä erän alkuun. Vajaa puolitoistaminuuttia erää kulunut ja joukkueen kapteeni #16 Timo Mikkola on jo kahdesta nostanut kädet maalin merkiksi kattoon, tilanne 4-3. Etpo päättää ottaa aikalisän ja kasata rivit kuntoon. Toisen erän aikana tuomareilla tuli muutama erikoinen rangaistus suuntaan ja toiseen, Sopa ei välittänyt tuomioista, enemmän tuomiot sekä tuomitsematta jättämiset haittasivat vierasjoukkuetta jatkuvasta tupinasta päätellen. Sopa pääsee pelaamaan ylivoimaa ja ylivoima pyöriikin kohtuudella hyvin, mutta sitten kuin varkain alkaa jäätävä sekoilu ja vierasjoukkue pääsee tasoittamaan ajassa 24:34 pelin alivoimalla 4-4. Pitkin kautta näitä samankaltaisia alivoimamaaleja on päästetty aivan liikaa. Verasjoukkue jatkaa rangaistuksia keräämistä ja Sopa pääsee kahden miehen ylivoimalle. Kentällä on tilaa kuin lentokentällä ja niin on myös Helppikankaan Juho-Willellä tilaa laittaa kiekko reppuun, nyrkit yhteen, nyt meitä ei pysäytä kukaan! Sopa valmennus ottaa maalin jälkeen aikalisän tarkoituksena buustata lentävä ässä naulaamaan peli ylivoiman jatkuttua. Ylivoima ei tuota haluttua tulosta ja peli huilaakin tasaisesti päästä päähän, ehkä paikoin kotijoukkue on niskan päällä. Erän loppuun Sopa saa rangaistuksen ja Etpo pääsee ylivoimalle, kiekko liikkuu vaarallisen kauniisti mieheltä toiselle. Sopan alivoima ei pysty tappamaan jäähyään, Etpo lyö limpun verkkoon ja tasoittaa pelin ajassa 37:54, 5-5. Torjunnat Sopa 15, Etpo 9.

3.erän puoleen väliin peli oli viihdyttävää jääkiekkoa, kotijoukkue pystyy pelamaan lyhyillä terävillä syötöillä kiekkoa eteenpäin luoden hyviä tilanteita vastustajan maalille. Muutama läpiajotilannekkin saatin aikaiseksi, mutta kiekko ei löytänyt reittiään maaliin. Erinomaisesti maalissa torjunut Martti Kalliokoski loukkaantui ajassa 52:30, Sopan maaliin luisteli pikku lentussa oleva Samu-Matti Lahdenperä. Kalliokosken pelit tällä kaudella on pelatut, harmi homma kun mies saatiin edellisestä vammasta tikkiin niin nyt sitte tämmöinen, mutta jääkiekko on fyysinen laji jossa sattuu ja tapahtuu. Kotijoukkue pääsee ylivoimalle pelin loppu minuuteilla. Kauden aikana roimasti kehittynyt Sopan #12 Joni Laine pääsee ylivoima tilanteen yhteydessä rouhimaan kiekon maaliin ajassa 57:43. Maalin jälkeen kotijoukkueen kypärän sisällä tapahtuu jotain todella erikoista. Näitä on valitettavasti tapahtunut aikaisemmissakin peleissä. Voittamisen pelko, jännittäminen, tarve yrittää jotain sellaista mitä ei tarvitse, jotain tämmöisiä asioita sielä pelaajan kypärän alla pömisee. Etpo tasoittaa peli ajassa 59:12 ja tekee voittomaalin ajassa 59:48. Peli päättyi 6-7.

• Tämän kauden Sopan mörkö on ollut kokonaisen jääkiekko ottelun pelaaminen. 59 minuuttia ei riitä peli voittamiseen.
  • Joukkue tekee hyviä ja yksinkertaisia ratkaisuja, jotka on sovittu joukkueena. Heti kun näistä sovituista asioista poiketaan vastustaja iskee.
  • Etpon edustusjoukkueen vierailusta Sodankylän ressuhalliin on kulunut vuosikausia. Viimeksi joukkue on tainnut pelata pyssykylässä vuonna 2001, ennen kuin nousi Suomisarjaan.

Sopan maalivahdit

Sopan pelit jatkuvat puolivälierissä Ropoa vastaan lauantaina 24.2.2018 tutussa ressuhallissa. Toinen ottelu pelataan Rovaniemellä sunnuntaina 25.2.2018. Jatkoon pääsyy tarvitaan kaksi voittoa.

Tulkaahan kannattamaan Sopan jatkoon!

Tilastot

6 - 7

Et-Po, Ylitornio
2 - 33 - 21 - 2
16'MaaliKurkela Kurtsi
16'MaalisyöttöNeitola Matias
16'2. maalisyöttöVaaranmaa Vili
19'MaaliSalminen Joonas
19'MaalisyöttöNeitola Matias
19'2. maalisyöttöKangas Atte
20'MaaliMikkola Timo
20'MaalisyöttöKurkela Kurtsi
20'2. maalisyöttöVaaranmaa Vili
21'MaaliMikkola Timo
21'MaalisyöttöNeitola Matias
21'2. maalisyöttöKangas Atte
21'Jäähy: 2 minKurkela Kurtsi
25'MaaliHelppikangas Juho
25'MaalisyöttöSalminen Joonas
25'2. maalisyöttöGranroth Aleksi
36'Jäähy: 2 minSalminen Joonas
57'MaaliLaine Joni
57'MaalisyöttöNeitola Matias
57'2. maalisyöttöSalminen Joonas