Taistelureissu Ylitorniolle
Julkaistu: 29.01.2018 00.00

Taistelureissu Ylitorniolle

Sopan Ladyt jatkoivat turnaustaipalettaan Ylitorniolle sunnuntaina 28.1. Turnausta oli yritetty vastustajan puolelta siirtää lauantaille, mutta se ei käynyt, joten tiedossa oli iltapelit. Nähtävästi ylitorniolaisten jäähalli on niin kovassa käytössä, ettei aikaisempia vuoroja ollut mahdollista saada. Mene ja tiedä. Vastoinkäymiset vaivaavat muutenkin joukkuetta, sillä puolet Ladyista oli sairastuvalla. Matkaan saatiin kuitenkin 8 pelaajaa, joista yhdestä tehtiin maalivahti tähän turnaukseen. Vastuun moken hommasta otti hienosti Ladyjen kapteeni Sani Piirainen.


Vähälukuinen, mutta suurella sydämellä pelaavat Rouvat ja Laura astelivat eskeliseen ja ei kun suunta länsirajalle. Joukkueemme Seppo-huoltaja on nimittänyt meidät Rouva- joukkueeksi, josta hän niin ylpeästi aina puhuu. Kiitokset Sepolle!

Ensimmäinen ottelu käytiin sarjaykköstä Rokia vastaan. Edellisessä ottelussa saatiin aika pahasti pataan, joten suuria ei odotettu tästäkään matsista. Pelaajamateriaalin ollessa näin pieni, ei otettu turhia riskejä vaan koetettiin pelata maltilla ja keskittyneesti. Ja hyvin onnistuimme! Roki kyllä hallitsi peliä, mutta sopalaisten suurella sisulla Ladyt sai hyökkäykset estettyä. Sani onnistui maalivahtina torjumaan monet maalipaikat vaikkei kerinnyt edes lämmitellä ennen peliä! Kolme maalia Roki onnistui kuitenkin saamaan ja Ladyjen epäonni maalinteossa jatkui ja loppulukemat 3-0 Rokille.

Erätauolla Rouvat ja Laura saivat vedettyä rauhassa henkeä ja suolavettä. Valmentaja Sauli antoi hyvät neuvot ja Etpolaisia vastaan lähdettiin taistelemaan sen verran, mitä vielä oli pohkeissa voimaa.

Ottelu alkoikin aivan eri tavalla kuin ensimmäinen! Luottopakkimme Pia Jänkälä näytti loistavaa pelisilmäänsä ja tykitti verkot tötterölle heti alkuminuuteilla. Jatkoa seurasi, kun Tytti Lintula purki kiekon vastustajan päähän punaviivalta, Erja Vuolli viilletti perään, syöttö maalillle ja Mari Taipola sai laukoa kiekon tyhjiin ja 2-0 lukemat taululle. Mikä mahtava aloitus! Niin kuin monesti käy, niin kävi myös tässäkin. Etpolaiset tulivat raivolla päälle ja meidän peli herpaantui maaleista sen verran, ettei muistettu puolustaa. Hetkessä tilanne oli tasan 2-2.

Sitten alkoikin jäähyboxissa olla tunkua molemmin puolen. Etpolaisten mailat alkoivat kopistella kummasti sopalaisten pohkeita ja suusta tuli aivan painokelvotonta tekstiä. Ottelun luonne muuttui täysin ja tuomareidenkin tähän asti pitämä oikea linja, meni ihan sekaisin. Molemmin puolin istuttiin jäähyllä aika monta kertaa. Ladyjen jäähypenkkiä kuluttivat Pia Jänkälä, Päivi Neitola, Laura Pulju ja saipa maalivahti Sani Piirainenkin jäähyn, jonka kävi kärsimässä Heidi Salumäe. Tässä vaiheessa Ladyjen luistin alkoi todella painaa ja pelaajien vähyys näkyä. Etpo onnistui maalinteossa vielä kolmesti. Tytti Lintula toi vähän lohtua maalillaan ja loppulukemat 5-3 Etpolle.

Hengissä kuitenkin selvittiin näinkin pienelä porukalla. Vastustajat ja tuomaritkin kiittelivät hienosta jaksamisesta. Kymmenen pistettä ja papukaija merkki kaikille pelaajille!! Iso kiitos myös Sopan edustukselle paitojen lainasta! Paidat on pesty ja tuoksuvat nyt hienosti rouvilta.

Seuran uusimmat