Kolmoseen tulevana kesänä?
Julkaistu: 29.01.2017 00.00

Kolmoseen tulevana kesänä?

Sodankylän pallon miesten edustusjoukkueelle on tarjottu paikkaa jalkapallon Kolmosesta tulevalle kaudella. Kaudella 2016 Sopa pelasi Nelosessa sijoittuen kolmanneksi, mikä ei riittänyt suoraan nousuun. Pohjois-Suomesta on kuitenkin ollut haasteellista löytää tarpeeksi joukkueita Kolmoseen, joten paikkaa on tarjottu Sopalle Lapin ja Oulun lohkojen parhaana kolmanneksi sijoittuneena joukkueena.

Alustavien tietojen mukaan Kolmosessa oltaisiin pelattu 10 joukkueen sarja, josta joukkueet tulisivat Rovaniemeltä, Kemistä, Torniosto ja Oulun seudulta. Kajaanista ei olisi ollut poikkeuksellisesti yhtään joukkuetta Kajaanin Hakan noustua Kakkoseen ja Spartakin tiputtua Neloseen kauden 2016 jälkeen. Näiden tietojen valossa Sopan pelaajat äänestivät yksimielisestä pelaamisesta Kolmosessa tulevana kesänä.

Uusien ja yllättävien käänteiden jälkeen nousuoikeuden käyttäminen ei enää olekaan itsestään selvyys joukkueelle. Usean joukkueen kieltäydyttyä paikasta Kolmosessa eri syistä, sarjan täydentäminen ei onnistu perinteisin menetelmin kuten piirihallitus Pohjois-Suomen piiriltä vaatii. Tämän seurauksena harkitaan nyt liiton sarjoissa (Veikkausliiga, Ykkönen ja Kakkonen) pelaavien joukkueiden kakkosjoukkueiden nostamista Kolmoseen ohi sarjaportaiden. Tämän seurauksena Kolmosen joukkuemäärä saattaa kasvaa huomattavasti, mikä taas lisää otteluiden ja pelimatkojen määrää ja sitä kautta kasvattaa budjettia ja ennen kaikkea vaatii laajempaa pelaajarinkiä.

Tällä hetkellä Kolmosessa ovat mukana ainaki FC Kemi, AC Santa Claus, HauPa, OLS, Tervarit, TP-47/2 ja Ropo. OPS Akatemia ja Hercules/2 ovat kysynyneet paikkaa Kolmosesta, mutta nämä sarjapaikat perustuisivat yllä mainittuun normaalin täydennysmenettelyn ohittamiseen, joten myös muillekin liiton sarjalaisille (RoPS, PS Kemi, AC Oulu, OPS, AC Kajaani, Hercules, KajHa, OTP ja TP-47) on täytynyt tarjota samaa mahdollisuutta.

Liiton joukkueille on annettu Kolmosessa pelaamisen kiinnostuksen vastauksen takarajaksi 30.1. ja tämän jälkeen Sopan pitää tehdä omalta osaltaan pikaisesti päätös lähteekö se pelamaan kaudeksi 2017 Kolmosta. Viikon sisällä selvinneekin missä sarjassa ensi kesänä pelataan jalkapalloa Sodankylässä ja kuinka kauas vierasmatkat ulottuvat.

Seuran uusimmat