Junioreiden salibandyn kunnanmestaruudet ratkesivat
Julkaistu: 15.05.2017 00.00

Junioreiden salibandyn kunnanmestaruudet ratkesivat

Junioreiden salibandyn kunnanmestaruudet ratkesivat

Lauantaina 13.5. Liikuntahallilla riitti vilskettä, kun reilu 50 junioria otteli salibandyn kunnanmestaruuksista sarjoissa 1-2 lk., 3-4 lk. ja 5-6 lk. Turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa ja sen toteuttivat yhteistyössä Sodankylän Pallo ja Sodankylän liikuntapalvelut.

Päivän aikana nähtiin kaikkiaan 12 vauhdikasta ottelua. Katsomo täyttyi heti aamusta ja kannustushuudot kaikuivat hallissa koko päivän. Turnauksen tuomarit Janne Koivuperä, Mikael Kostamo ja Markus Kelontekemä pitivät pelikentän tapahtumat hyvin hallussaan. Joukkueet pelasivat niin siistiä peliä, että päivän aikana ei tarvinnut viheltää yhtään jäähyä.

Otteluiden välillä sekä pelaajat että yleisö kävivät nauttimassa SB-Ladyjen kahvion herkullisista antimista.

Kisaveikot, E-Kiekkojunnut ja Sompion palloilijat mestareiksi

Turnauksen aloittivat 1-2 lk. sarjan Kisaveikot ja Ilimaveivaajat. Joukkueet pelasivat kaksi ottelua. Ensimmäisen ottelun alussa maaleja tehtiin tasaisesti molempiin päihin, mutta toisessa erässä Kisaveikot karkasivat 6-3 voittoon. Toinen ottelu noudatti samaa kaavaa ja se päättyi Kisaveikkojen 8-2 voittoon ja mestaruusjuhliin.

Jännitystä koettiin erityisesti 3-4 lk. sarjassa, kun finaalijoukkueet selvisivät vasta viimeisen alkusarjan ottelun viimeisellä minuutilla. Mailataiturien ja Sotiikerien kohtaamisessa voittajalle oli tarjolla finaalipaikka. Ottelu päättyi huikean taistelun jälkeen kuitenkin lukemiin 5-5, joten finaaliin pääsi Säbätaiturit paremman maalieron ansiosta. Pronssiottelu päättyi Sotiikerien 5-2 voittoon. Finaalissa maalinteon aloitti Säbätaiturit, mutta voiton vei E-Kiekkojunnut lukemin 5-1.

Viimeisenä sarjansa aloittivat Sompion palloilijat ja Sompion säbätiimi, jotka pelasivat sarjassa 5-6 lk. Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kertaa. Ensimmäisen ottelun voitti Palloilijat lukemin 6-2. Toisessa ottelussa Säbätiimi oli jo viedä voiton, jolloin mestaruus olisi ratkaistu rankkareilla. Ottelu päättyi kuitenkin lukemiin 8-8 ja näin ollen mestaruuspokaalin sai Sompion palloilijat.

”Ensi vuonna uudestaan”

Sarjojen voittajat palkittiin komeilla kiertopalkinnoilla. Tämän lisäksi kaikkia turnauksen pelaajia muistettiin kunniakirjalla sekä K-Market Sodankylän lahjoittamilla yllätyspusseilla. Pelaajien kesken arvotun Kesport Sodankylän salibandymailan voitti itselleen Niklas Åhman.

”Turnauspäivä oli erittäin onnistunut niin osallistujien kuin järjestäjien mielestä. Runsas positiivinen palaute vain vahvisti ajatustamme, että tällaista tapahtumaa on kaivattu ja tavoitteena onkin saada tämä vakiintumaan jokavuotiseksi turnaukseksi” pohtii SoPan salibandyjaoston puheenjohtaja Saila Tervaniemi.

Turnauksen järjestävät haluavat kiittää pelaajia, yleisöä, talkoolaisia ja yhteistyökumppaneita. Erityiskiitoksen ansaitsevat joukkueenjohtajat Merja Laakkonen, Susanna Holmqvist, Päivi Neitola, Petri Ylitalo, Saku Åhman, Hanna Luusua, Sari Harju, Paula Koskelo ja Johanna Kemppainen - ilman Teidän työtänne turnaus olisi jäänyt toteutumatta.

Tulokset

1-2 lk.

1. Kisaveikot

2. Ilimaveivaajat

3-4 lk.

1. E-Kiekkojunnut

2. Säbätaiturit

3. Sotiikerit

4. Mailataiturit

5-6 lk.

1. Sompion palloilijat

2. Sompion säbätiimi


Kuvia turnauksesta löytyy facebook-sivulta Sodankylän Pallo Salibandy / Kuvat (linkki)

Seuran uusimmat