Lentävät Äffät Kittilässä
Julkaistu: 04.11.2019 00.00

SoPa sininen - SoPa punainen 6-4

Joukkuejaot oli valmennustiimillä tänään menneet ns. maaliin, sillä keskinäinen ottelu oli jälleen tasainen koko pelin ajan. SoPa sininen onnistui ”piirun verran” paremmin maalinteossa pelin viime minuuteilla ja keskinäinen ottelu päätyi SoPa sinisen voittoon 6-4. Ottelun tsemppareina palkittiin Elmeri Nieminen (SoPa punainen) ja Luukas Siikaluoma (SoPa sininen).

RoKi keltainen - SoPa punainen 8-5

Peli oli tasaista vääntöä pelin alkupuolella, mutta punaisten haasteeksi tässä ottelussa tuli enemmänkin tappioaseman hyväksymisen vaikeus ja joukkuekaverin tsemppaamisen puute tappioasemassa. Pelin loppupuolella RoKi meni vahvalla joukkuepelaamisella ohi ja punaiset lähtivät pää painuksissa pukukoppiin. Pelissä tsempparina palkittiin Sofia Väyrynen.

KiPs - SoPa punainen 3-13

Kopissa pidettiin tsemppipuheet ja SoPan punaiset näyttivät heti ottelun alusta alkaen, miten edellisen pelin tappiosta ja harmituksesta noustaan hienosti asian yläpuolelle. Peli tarjosi roppakaupalla onnistumisia niin yksilötasolla kuin joukkueenakin ja turnaus oli hyvä päättää tärkeään voittoon tutusta vastustajasta. Pelin tsempparina palkittiin Veikka Sukuvaara.

KiPs-SoPa sininen 5-11

Ottelun alku oli tasaista vääntöä, mutta 10 minuutin pelin jälkeen SoPa sininen otti pelin hallinnan itselleen ja maali-iloitteli loppuun asti tyylikkäillä suorituksillaan. Pelin edetessä myös syöttelypeli edistyi ja toisten onnistumisista osattiin iloita. SoPa:n tsempparina palkittiin Pyry Suokko.

SoPa sininen - RoKi keltainen 16 - 3

Peli oli SoPa sinisten osalta dominointia alusta loppuun. Peli painottui lähes koko 40 minuutin ajan RoKin päätyyn ja puolustuspäässä RoKin laukaukset maalia kohti pysähtyivät maalivahti Tarmo Mikkolan varmoihin otteisiin, joka toikin Tarmolle tsempparipalkinnon pelin päätyttyä.

Yhteenveto:

Edellisestä turnauksesta Lentävien Äffien kokoonpanoja oli sovitusti muutettu ja valmennustiimi oli saanut rakennettua kaksi tasaista joukkuetta, jossa pelaajien eri vahvuudet nousivat hyvin esille.

Kittilän turnauksessa nähtiin jälleen kehittynyttä pelisilmää, joka parhaimillaan tuli esille syöttelypelissä ja oman pelipaikan pitämisestä. Myös maalivahtipeli oli jälleen varmaotteista. Tärkeää on edelleen muistuttaa pelaajia pelitaitojen lisäksi myös niistä taidoista, joita tarvitaan myös kaukalon ulkopuolella. Miten kunnioitetaan vastustajaa myös tappion hetkellä ja miten tsempataan omaa joukkuekaveria, kun onnistumisia ei tulekaan. Nämä ovat niitä taitoja, jotka antavat meille hyvää oppia myös kiekkoharrastuksen ulkopuolelle. Seuraava turnaus on 30.11.2019 Kemijärvellä, jolloin vastaan tulee keskinäisen ottelun lisäksi KeKi ja PosPy.