RoKi keltainen - SoPa

New Boliden Areena, Sodankylä

SoPa D2:lla kiekontäyteinen viikonloppu

Perjantaina pojat treenasivat kehonhallintaa ja liikkuvuutta Lapin Veikkojen painiluolassa kun vanhemmat lappoivat kotihallin jään täyteen mattoja. Lauantaina New Boliden arenalla oli hyvinvointi tapahtuma ja niinpä joukkueemme matkasi lauantaina Kemijärvelle kotiotteluun Tornion IHC:a vastaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kun kuusi minuuttia vain yhdellä pelikatkolla oli pelattu pääsi TICH iskemään avausmaalin. Ajassa 14.32 Joona Mäkelä, Eero Merenkukan syötöstä tasoitti pelin. SoPan pojat kyllä tekivät lujasti töitä, mutta TICH oli tarkempi maalin edustan viimeistelytyössä. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne vierasjoukkueen eduksi oli 1-4. Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalaamaan kolmesti. SoPan maaleista vastasivat Tero Pikkuhookana, Niklas Åhman ja Otto Mäki. Syöttöpisteet keräsivät itselleen Lenni Annala, Jere Peltonen ja Eino Seppänen. Ottelu siis TICH:lle tuloksella 4-7. Maalivahti Lenni Ylitalolle 22 torjuntaa ja kollegalle TICH:n maalissa 30 torjuntaa.

Sunnuntaina SoPa pelasi poikkeuksellisesti kotihallissa vierasjoukkueena RoKi keltaista vastaan. Kannustus oli vieraspelireissulle tyypillisen kovaa. Ottelu alkoi tasaisella väännöllä, puolustukseen satsattiin lauantaista peliä paremmin. Kova työ palkittiin kun puolustajana pelannut Lenni Annala karkasi keskialueelta ja laukoi ensimmäisen maalin ajassa 10.56 ja vajaata minuuttia myöhemmin Jere Peltonen teki saman tempun. Erätauolle lähdettiin 0-2 johtoasemassa. Toisessa erässä oli runsaasti maalipaikkoja ja omassa päässä puolustajat tekivät hurjasti töitä. Maalivahti Lenni Ylitalo esitti kauden parhaita otteitaan nappaamalla ottelussa 24 torjuntaa, joista toisen erän ratkaisuhetkien kopit pitivät joukkueen taistelutahtoa yllä. SoPan toisen erän ainoassa maalissa Eino Seppänen ja Leevi Holmqvist tekivät pohjatyöt kun Veeti Mäki pääsi livauttamaan kiekon veskarin taakse. Myös RoKi onnistui ylivoimalla kertaalleen maalinteossa, mutta maukas vierasvoitto SoPalle kotihallissa 1-3.

Ensi sunnuntaina SoPa kohtaa jälleen RoKi keltaisen kotihallissa, mutta tällä kertaa isännän roolissa. Tervetuloa kannustamaan kun kiekko tippuu klo 12.00 jäähän!!!