Sopan Kiekkoladyjen kauden avaus Pellossa 19.10.2019
Julkaistu: 20.10.2019 00.00

Kauden avaukseen lähdettiin vähäisellä pelaajamäärällä.

Sopan Kiekkoladyt aloittivat sarjapelinsä Pellossa pelaten Pekiä ja Pakaa vastaan. Sodankyläläiset lähtivät kohti Pelloa varhain aamulla varsin ohkaisella rosterilla. Matka taitettiin isolla bussilla kaiken kaikkiaan yhdeksän kenttäpelaajan, maalivahdin sekä huoltaja-Katjan voimin.

Ensimmäisessä pelissä vastaan luisteli paikallisjoukkue Pellon Kiekko. Peli alkoi varsin vauhdikkaasti ja ensimmäisen 7 minuutin aikana Sopalaiset saivat tehtailtua pari maalia, maalintekijöinä Eriika Mikkola sekä Tytti Lintula. Tämän jälkeen erä jatkui tasaisena ja ajoittain hyvin fyysisenäkin, kunnes Peki pääsi kaventamaan erän lopuksi tilanteen 1-2. Toisen erän alkuun Sopan Tytti Lintula rankaisi Pekiläisiä iskemällä kiekon häkkiin ajassa 18:33. Tämä maali jäikin lopulta ottelun viimeiseksi ja peli taputeltiin vieraiden voittoon 1-3. Sopan maalivahti Paula Pietikäinen venyi pelin aikana hienoihin torjuntoihin, joten pelaajien oli helppo tehdä oma työnsä kentällä. Summana hieno voitto vähäisellä pelaajamäärällä lämmitti varmasti kaikkien lentävän ässän pelaajien mieltä. Sopan naiset pelasivat fiksusti ja taloudellisesti, mutta kuitenkin tehokkaasti. Näin paukkuja säästyi vielä lähes välittömästi jatkuneeseen Paka-kamppailuun.

Kuusamon Pallokarhut olivat saapuneet Pelloon useammalla kentällisellä kuin allekirjoittaneet. Pakalta löytyi pakastaan kolme hyvin tasaista ja terävää kentällistä. Sopalaiset olivat ottaneet niin sanotusti löysät pois ja tämä peli vaikuttikin jo rennommalta. Kiekkoladyjen luistin alkoi kuitenkin jo painaa ja Paka pääsi harmittavasti iskemään alivoimamaalin ajassa 10:39. Pian tämän jälkeen Sopan Tytti Lintula pääsi jälleen tasoittamaan pelin 1-1, näissä lukemissa siirryttiinkin erätauolle. Sopalla maalipaikkoja kyllä riitti, mutta nyt ei tuuri, kuun asento tai pelaajien sihti ollut puolellamme ja maali jäi saamatta. Päinvastoin Pakalaisille tuuli puhalsi paremmin ja peli päättyi Pakan voittoon 1-2. Maalivahtimme Paula taipui hienosti torjuntoihin peleissä yhteensä 43 kertaa.

Kauden hyvä aloitus oli joukkueellemme varmasti taistelutahtoa herättävä ja Kiekkoladyt lähtee tästä nälkäisenä kohti seuraavia turnauksia. Joukkue on tällä hetkellä hyvässä nousujohteisessa vireessä kulkemassa parempiin suorituksiin. Iso uupelo joukkueessamme on vieläkin valmentajan puuttuminen. Hänen apunsa harjoitteiden suunnittelussa sekä ohjeistamisessa olisi erittäin merkittävä apu. Mikäli sieltä ruudun takaa löytyy edelleen yksi joukkueeton valmentaja niin tuleppa käymään meidän treeneissä katsomassa mikä homman nimi on. Heti ei tarvitse 2-vuotista sopimusta allekirjottaa, mutta tulehan muutaman kerran katsomaan meidän menoa!