Kiekkoladyt Kuusamossa
Julkaistu: 10.11.2019 00.00

Sodankylän pallon kiekkoladyt pelasivat lauantaina 9.11.2019 Kuusamossa Rokia ja Panttereita vastaan.

Lauantaisen pakkasaamun reipasmielinen retki kuusamon jylhiin maisemiin aloitettiin isolla bussilla 11 pelaajan ja muutaman huoltohahmon voimin. Kaksi maskottiakin tuli kannustusjoukoiksi. Flunssa on kaatanut Ladyjiukkueesta väkeä kuluvan kauden alusta saakka ja bussiin olisi tälle reissulle mahtunut mukaan vaikka toinen joukkue.

Ensimmäinen peli alkoi klo 13.00 Rokia vastaan. Peli oli hyvää ja siistiä alusta saakka. Koko turnaus oli Sopan puolesta Tytti Lintulan päivä. Ensimmäinen erä päättyi lukemin 3-2 Tytin ja Rokin vuoronperäiseen maalitteluun. Toiseen erään lähdettiin hyvällä mielellä ja taistelutahdolla. Tytti tahkoi lisää kiekkoa reppuun ja Roki sortui pelin edetessä muutamaan jäähyyn. Tämän Ladyt käänsivät kerran hyödyksi ja Tiia Kumpula takoi lukemiksi 5-2. Pari minuuttia ennen pelin loppua Tytti sivalsi vielä pari reppua, pelin päättyen lukemiin 7-2 Sopalle.

Toiseen peliin lähdettiin tunnin tauon jälkeen Panttereita vastaan. Pelien välinen huoltotauko onnistui ilmeisen hyvin, koska Sopan Sari Rosenberg aloitti maalien tehtailun jo 55 sekunnin pelaamisen jälkeen. Pelissä oli pientä vääntöä havaittavissa ja Sopa sortuikin muutamaan jäähyyn erän keskivaiheilla. Alivoiman Ladyt kuitenkin kestivät ja Tytti Lintula sivalsi vielä Panttereita yhdellä maalilla ensimmäisen erän loppuun. Toiseen erään lähdettiin 2-0 johtoasemista. Pantterit avasivat maalitilin toisen erän alkupuolella päästen pyörittämään peliä Sopan alueelle pitkäksi aikaa. Tässä jalka painoi, koska vaihtoon ei päästy ja rankaisu tuli omiin. Tämä jäikin Pantterien ainoaksi maaliksi tässä pelissä. Tytti reputti muutaman heti perään ja Pantteri lankesi jäähyille. Sari R livautti vielä viimeisen reppuun ja päivän toinen peli päättyi Sopalle 6-1.

Kaikenkaikkiaan Sopan Ladyt pelasivat joukkueena hyvin. Puolustus oli tiivistä ja tästä johtuen moni yritys tulla omalle alueelle katkottiin usein jo keskialueella. Maltti oli myös hyökkäykseen lähdöissä. Tänään pelattiin hyvin yhdessä!

Runkoon kiinni, lapa-lapa-lapa!

Ladyt pelaavat seuraavaksi kotiturnauksen Sodankylässä 1.12. sunnuntaina ja 14.12. vielä yksi turnausmatka on Kuusamoon tämän vuoden puolella.