Helteinen sää kuritti Sopan 08-poikia Kolarissa, mutta turnauspäivän päätteeksi irtosi komea voitto!
Julkaistu: 21.07.2019 00.00

Helteinen sää kuritti Sopan 08-poikia Kolarissa, mutta turnauspäivän päätteeksi irtosi komea voitto!

Kolarissa on aina helle! Perinteisesti Kolarissa on saatu pelata paahtavassa helteessä, eikä tämän kesän Kolarin RevontuliCup ollut poikkeus. Lämpo helli ja kuritti pelaajia koko tasaisen päivän. Hellettä ei kuitenkaan ollut syyttäminen, kun turnauksen ensimmäinnen ottelu Pellon Pontta vastaan päättyi 3 - 0 häviöön. Vaikka ensimmäisessä pelissä kapteenin nauhaa pitänut Aleksi Säppi näytti varmoja otteita puolustuksen työmyyränä ja Touko Mikkkola pelasi hyvän pelin maalissa, saivat vastustajat tahkottua kaikki pelin maalin. Koutsi Mika Ylitalon mukaan kaikki ainekset voittoon olivat kuitenkin olemassa, kunhan syöttelyvälit saataisiin lyhyemmäksi ja pallot pelattaisiin kunnolla loppuun. Joukkue koki häviön lisäksi myös toisenlaisen tappion, kun joukkueen luottohyökkääjän Otto Mäen aikaisemmin kipuillut jalka alkoi uudelleen vihoittelemaan - Otto oli ulkona peleistä loppupäivän.


Koska joukkue oli jo alkujaan reissussa pienellä porukalla ja vaihtomiehistä oli pulaa, toiseen peliin saatiin vahvistukseksi Niklas Åhman viereisellä kentällä pelaavista 06-pojista. Urheilukentän lämpomittari näytti +28 astetta, ja vastaan toiseen peliin saatiin isäntäjoukkue Kolarin Kontio. Voitonnälkäinen jojo Johanna Mäki lupaili yllätyspalkinnon porkkanaksi ensimmäiselle maalintekijälle. Peli alkoikin mainiosti, SoPa painosti ja Aleksi laukoi loistavan ekan maalin, ja hetken päästä oli toinen lähellä. Kontio pääsi kuitekin tasoittamaan tilanteen 1 - 1. Valitettavasti kylmäpusseja jouduttin käyttämään tässäkin ottelussa... Ante Harju loukkasi takareitensä ja joutui liittymään Oton seuraan kannustusjoukkoihin. Hyvä pelirytmi katkesi ja Kontio teki vielä 5 maalia toisen puolivälierän aikana. Lopuksi kylmäsuihketta ja urheiluteippiä pistettiin myös Toukon kädelle ja Paavo Seppälä joutui lennosta maalivahdin hommiin ja joukkueella oli jälleen yksi hyökkääjä vähemmän... Mikä epäonnen peli! Ihan pelin lopulla saatiin kuitenkin pieni toivon pilkahdus pojille, kun peli alkoi kulkemaan ja he saivat painetta Kontion maalille. Ehkäpä viimeistä peliä lähdettäisiin kuitenkin voitamaan?


Toivon pilkahdus kirkastui peli-iloksi viimeisessä kohtaamisessa KiPsiä vastaan. Peli oli alusta saakka Sopan hallinnassa, ja maaleja tahkottiin urakalla. Ensimmäisen maalin laukoi Santtu Tervo Eeli Ylitaon syötöstö, toisen puolestaan Eeli Lenni Poikelan syötöstä. Pojat olivat liekeissä, ja kolmas maali oli Eelin käsialaa, syöttäjänä Paavo Seppälä. Maaleja ja laukauksia maaleja kohti tuli sellaisella syötöllä, että raportinkirjoittaja unohti kirjata missä välissä käytiin pelitauolla. Kohta maalintekijänä toimi Lenni Poikela, SoPa 4 - 0 johdossa ja peli kulkee! Välillä pelattiin SoPan maalillakin, ja jossain kulmapotkun jälkituoksinassa KiPS tasoitti 4 - 1. Eipä kuitenkaan aikaakaan kun Aleksi syötti hienosti Eelille, joka pääsi tekemään hattutempun, tilanne 5-1. Pelin loppuun Paavo laukoi vielä komeasti maalia kohti, ja kuudes maali oli sisässä, ehkäpä hieman kipsiläisen avittamana. Mutta tulihan se sieltä - VOITTO!!!

Ainahan se on mukava päättää pelireissu voittoon, ja pisteenä iin päälle, järvipulahdukseen. Kotimatkalla nimittäin bussi pysäytti Kittilän hulppealle uimarannalle ja naama punaisena rehkineet pojat pääsivät uimaan. Hyvähän se oli käydä Kolarissa vähän lämmittelemässä, sillä jokusen päivän päästä pelit jatkuvat Tornio Outokumpu Cupin merkeissä - ja sääennusteen mukaan vilvoittelusankoille taitaa olla kysyntää myös siellä.

Amatööriurheilutoimittajana Kolarista raportoi
Minna Seppälä

Ps. Kiitokset tukijoillemme, mm. Kemijoki Oy!

Ps ps. Joukkuekuvassa: Mika Ylitalo, Tapani Mikkola, Lenni Poikela, Aleksi Säppi, Daniel Ojanperä, Niklas Åhman, Ante Harju, Otto Mäki, Roope Harjuniemi, Roope Lindberg, Santtu Tervo, Eeli Ylitalo, Touko Mikkola ja Paavo Seppälä

Seuran uusimmat