Edustus, Nelonen Pohjois-Suomi

SoPa - Kurenpojat  6 - 0

Urheilukenttä

SoPa voitti kotona ja jatkaa sarjakärkenä

SoPan lähti jälleen kerran vahvalla rosterilla kotipeliin, pöytäkirjan sisältäen maksimi 18 pelaajaa. Vastustaja FC Kurenpojat tuli Pudasjärveltä vain 10 pelaajan voimin, joten vieraspisteet olivat tiukassa jo aloitusvihellyksen soidessa. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja kun 5 minuuttia oli pelattu Kalle Onnela rynnisti maalintekoon, mutta hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. SoPan rankkari spesialisti Allan Brasil upotti pallon varmasti verkon perukoille ja sinisissä pelaava kotijoukkue 1-0 johtoon! SoPa jatkoi vahvaa otettaan ja tilanteita tuli tasaiseen tahtiin. SoPan toisessa maalissa oli kuitenkin rutkasti onnea mukana, kun Allan Brasilin luja poikittaissyöttö maalin edestä kimposi maaliin puolustajan jaloista. Kolmas maali tuli kun pelikello näytti 30 minuttia. Kalle Onnela viiletti vasemmalta laidalta ja laittoi lujan keskityksen takatolpalle, josta Niko Pettersson pääsi sijoittamaan pallon häkkiin. Tästä 3-0 tilanteesta siirryttiin puoliajalle.

Toisella puoliajalla SoPa vietti tehokkaan viisiminuuttisen. Ensin Niko Pettersson keskitti pallon takatolpalle Kalle Onnelalle, joka iski tilanteeksi 4-0. Pelattu tässä vaiheessa 55 minuuttia. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueelle kulmapotku. Jake Suopanki tarjoili ja Markus Poikela puski pallon vastustomattomasti ohi maalivahdin. Vain minuuttia myöhemmin pallo Jake Suopangin haltuun vastustajan 16 rajan tuntumassa. Suopangin luja ja tarkka kuti vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 6-0.

Tämän jälkeen kotijoukkue yritti pelata viimeistä peliään pelanneelle argentiinalaiselle Agustin Champredondelle maalipaikkaa, josta hän olisi saanut tehdä maalin viimeisen pelin kunniaksi. Agustin pääsikin yrittämään maalintekoa kolme kertaa, mutta pallot eivät löytäneet valitettavasti maalin perukoille. Agustin palaa ennen seuraavaa sarjapeliä takaisin kotimaahansa jatkamaan yliopisto opiskelujaan. Kiitokset Agustinille tästä ajasta ja ehkä hänet nähdään SoPan peliasussa ensi kaudella?

Tilastot

6 - 0

Kurenpojat
(3-0)
7'MaaliBrazil Allan
7'MaalisyöttöOnnela Kalle
22'MaaliBrazil Allan
22'MaalisyöttöOnnela Kalle
30'MaaliPettersson Niko
30'MaalisyöttöOnnela Kalle
55'MaaliOnnela Kalle
55'MaalisyöttöPettersson Niko
58'MaaliPoikela Markus
58'MaalisyöttöSuopanki Jake
59'MaaliSuopanki Jake