E 08, Revontulicup Kolari

SoPa P08 - PelPo P08

Kolari kenttä B

SoPa E08 jälleen voitokkaana Revontulicupissa

Sunnuntaiaamuna 22.7.2018 SoPan E08-joukkue hyppäsi linja-autoon yhdessä D06:sten kanssa. Harmaassa säässä matka suuntautui kohti Kolarin Revontulicupia. Kolariin saavuttiin kunnon saderintaman saattelemana ja pojat lämmittelivät Tapanin johdolla ensimmäistä peliä varten läpimärkinä. Sade ei tuntunut poikia haittaavan ja peliin lähdettiin intoa puhkuen. Sääennusteesta poiketen tuomari sai puhaltaa ensimmäisen pelin alkaneeksi paahtavassa auringonpaisteessa. Tekonurmi höyrysi kuivuvasta sadevedestä, kun vastassa oli Pellon Ponsi. Vaikka paitsiosäännöt aiheuttivat ensin hieman hämmennystä, sai SoPa kuitenkin pelin pian hallintaansa. Otto Mäki pääsi yllättämään Ponnen maalivahdin kahdesti, 8. ja 35. peliminuutin kohdalla. SoPa vei voiton siis lukemin 2-0.

Toista peliä jännitettiin ainakin huoltojoukoissa, KiPSistä odotettiin erittäin kovaa vastusta. SoPan pojat aloittivat kuitenkin vahvasti ja alkuun saatiin useampi kova hyökkäys. Ensimmäinen maali syntyi Eino Seppäsen toimesta Einon oman torjutun rangaistuslaukauksen jälkimainingeista. Peliä oli kulunut vasta 6 minuuttia. Peli jatkui SoPan hallinnassa, vain muutaman kerran pallo karkasi puolustuspäähän, jossa pojat ja erityisesti maalivahdin tonttia hoitanut Touko Mikkola hoitivat hommansa upeasti. Seuraavaa maalia jouduttiin vielä odottamaan, kunnes 17. minuutin kohdalla Martti Seppänen laukoi hienon 0-2 maalin. Heti toisen puoliajan alkuun saatiin taas hurrata, kun Otto Mäki täräytti lukemat 0-3. SoPalaisten hyvä hyökkäyspeli jatkui KiPSin päässä. Sitten näytti jo hetken, että helle verotti jaksamista, mutta mitä vielä - Martti veti pelin loppuun vielä kaksi maalia! Seppäsen veljesten yhteispeli ja koko joukkueen huippuhienot syötöt ja puolustus ansaitsivat upean 0-5 lopputuloksen!

Kolmanteen peliin lähdettiin jo +30 asteen hellelukemissa. Viimeisessä pelissä vastaan asettui Kolarin Kontio. Lenni Poikela avasi maalihanan jo ensimmäisen minuutin jälkeen. Kolarilaisilla ei ollut vaihtopenkillä kovin montaa pelaajaa ja väsymys tuntui painavan vastustajaa, niinpä Eino pisti lukemat 0-2 jo muutaman minuutin päästä Lennin maalista. Sen jälkeen Kontio tuntui saavan jostain lisää energiaa ja sai rakennettua muutaman hyvän tilanteen. SoPalaiset ja maalissa pelannut Aapo Niva eivät kuitenkaan päästäneet palloa kovin lähelle maalia ja ensimmäinen puoliaika pelattiinkin loppuun paahtavassa auringonpaisteessa ilman lisämaaleja. Tauolla viilennettiin päitä vesiämpärissä ja ilmeisesti viilennys tepsi, sillä peliä jatkettiin iloisesti Martin tekemällä 0-3 maalilla. Vaikka Kontiolla oli salaisena aseenaan muutama taitava tyttö, joitakin vastustajan teräviä hyökkäyksiä lukuunottamatta SoPa hallitsi peliä loppuun asti. Voiton sinetöi vielä Oton maali lukemiin 0-4.

Pojat, huoltojoukot ja yleisö saivat siis nauttia kolmesta upeasta voitosta, lukuisista maaleista ja oman pään nollalukemista. Upea joukkue, hyvä pojat ja kiitos huoltajat!

Perjantaina lähdetään sitten samalla draivilla Tornio-Haaparanta Cupiin!