12
ELO
12.30
D 06, Kalix, BD open

SoPa - KIRUNA FF 06/2   

Billerud Arena

SoPa P06 palkittiin Kalixin turnauksessa

SoPa aloitti lauantaiaamun hyvin nukutun yön jälkeen ryminällä. Luleålainen Alvik kaatui 7-1. SoPa vaihtoi tutunpaan kolmen alakertaan ja panosti nopeisiin tilanteenvaihtoihin. SoPalle tarjoutui useita paikkoja hyvän karvauksen tuloksena. Vastustaja pyrki lyhyisiin syöttöihin puolustuspäässä pelin rauhoittamiseksi mutta SoPan kolme ylintä pelaajaa aiheutti paineellaan paljon virheitä ja lopulta Oskari Huutola vei SoPan johtoon noin 10 minuutin kohdalla. Tämän jälkeen vastustajan pelatessa rohkeammin SoPalle tarjoutui useita läpiajoja nopeasti pelatuista vastahyökkäyksistä ja kovasta paineesta huolimatta vastustaja ei saanut vaparimaalin lisäksi vaarallisia tilanteita aikaiseksi. SoPan pojille tunnustus myös siitä, että ei lähtenyt turhautuneiden luleålaisten jälkipeleihin mukaan vaan tyhjänpäiväinen töniminen kuitattiin naureskelulla.

Lauantain toisessa pelissä SoPalaiset olivatkin sitten jätkuvan myllyn alla. Kalixin pojat lähtivät joka riistosta rohkeasti hyökkäyksiin jopa viiden pelaajan voimin ja SoPan puolustuskolmikko joutui ottamaan vastaan useita ylivoimahyökkäyksiä. Nopeasti tilanne oli 2-0. Juuso Tapaninen onnistui kuitenkin kaventamaan 2-1 tilanteeseen ennenkuin SoPan reissun ikävin vahinko sattui. Cristian Lintula peitti laukausta ja Kalixin pelaaja potkaisi häntä nilkkaan. Nilkka alkoi nopeasti paisua ja Crisua odottaa muutaman viikon lepo pelihommista. Taistelijasielun puuttuminen puolustuslinjasta näkyi ja vastustaja lappoi toiselle puoliajalle 5 maalia voittaen 6-2. Sampo Pikkuhookana teki ottelun lopussa SoPalle lohdutusmaalin.

Pelien jälkeen lauantai jatkui uima-altaalla. Turnausjärjestelyihin kuului sisäänpääsy Strandängsbadetiin, missä kymähköstä säästä huolimatta oli kiva polskia lämmitetyissä altaissa. Uintien jälkeen majoituskoululla pojat ottivat vielä loppuverryttelyiksi mittaa "paikallisvastustajasta" samalla koululla asustaneesta Oululaisesta OHF:stä koulun pihanurmella.

Sunnutaiaamu alkoi kehnoissa tunnelmissa. Alkuverryttelyt eivät oikein sujuneet ja useammalla pelaajalla oli ongelmia sekä väsymyksen että kipeiden koipien kanssa. Aamun peli eteni täysin luleålaisen LIRA BK:n tahdissa. SoPa oli pahasti hukassa ja pallo saatiin vain harvakseltaan vastustajn puoliskolle. Veeti Mäki pääsi aivan ottelun lopussa tekemään maalin läpiajosta mutta vastustaja oli mennyt jo menojaan ja voitti ottelun 6-1.

Turnauksen päätösotteluun SoPan pojat olivat löytäneet taistelutahtonsa. SoPa meni johtoon Kiruna FF:ää vastaan heti ottelun alkuminuuteilla Veeti Mäen maalilla ja hallitsi ottelun tapahtumia vielä viisi minuuttia tämän jälkeen. Sitten alkoi uuvuttava puolustustaistelu, jossa palloa lähinnä nosteltiin vastustajan puoliskolle ja otettiin hyökkäysvyöryä vastaan. Mahtavalla asenteella pojat kuitenkin taistelivat ja vastustaja ei onnistunut toimittamaan palloa maaliin, vaikka pari kertaa osuikin tolppaan. Huikeaa pelaamista koko poppoolta ja erityisesti Tero Pikkuhookanan johtamalta puolustuslinjalta. 1-0 voitto takataskussa oli mukava painella suihkuun ja siitä kohti Haaparantaa ja Candy Worldia.

Kaksi voittoa ja kolme tappiota ei riittänyt sarjataulukon kärkeen Pajalan muun muassa pelattua tappiottoman turnauksen. Poikien taisteluasenne, rehti pelaaminen ja (liekö kielimuurista johtunut) tuomarin työskentelyrauhan antaminen kuitenkin ansaitsi turnausjärjestäjiltä kunniamaininnan - SoPa palkittiin sarjansa Fair Play -palkinnolla.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista