Esittely
Ottelutilastot
AC OULU Akatemia - SoPa SoPa
2019 - Edustus - Kolmonen Pohjois-Suomi
Klo 16:00 Heinäpää 2 TN
11
Tou

Otteluennakko


Hienosti kautensa voitolla avannut SoPa kohtaa kauden toisessa ottelussaan AC Oulu Akatemian. Ottelu pelataan lauantaina 11.5 Heinäpään tekonurmella Oulussa klo 16 alkaen. Molemmat joukkueet ovat pelanneet yhden ottelun ja molemmat kohtasivat HauPa:n. SoPa voitti vieraissa 0-2 ja Akatemia pelasi kotonaan tasan 1-1. AC Oulu Akatemia perustettiin täksi kaudeksi, näin ollen tämä on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. Akatemiajoukkue koostuu pääasiassa A-juniori-ikäisistä pelaajista. Joukkueen kokoonpanossa on myös pelaajia, jotka ovat esiintyneet tällä kaudella OLS:n edustusjoukkueessa kakkosessa. Varmaa siis on, että vastassamme on nuori, taitava ja juoksuvoimainen joukkue.

SoPa:n edustus on pelaajavalmentaja Jake Suopangin johdolla käynyt kauden avausottelun tarkasti läpi. Voittoisassa pelissä oli paljon hyvää, mutta parannettavaa toki jäi paljon. Viimeisen kahden viikon aikana joukkue onkin keskittynyt harjoituksissa kehittämään pelin osa-alueita, joissa oli eniten parantamisen varaa. SoPa:n kokoonpano kokee muutamia muutoksia edelliseen otteluun verrattuna. Etenkin puolustuslinjan rakentamisessa valmennuksella on pohdittavaa, jotta saisimme juoksuvoimaisen Akatemian pysäytettyä. SoPa lähtee luottavaisena hakemaan pisteitä Oulusta ja jokainen pelaaja on valmis tekemään töitä tavoitteen eteen tulevana lauantaina. Tulevassa ottelussa Italo Bob Henriquella on mahdollisuus tehdä SoPa-uransa 10:s maali. Bobi on pelannut Sopa:n edustuksessa yhteensä kahdeksan ottelua, joissa on syntynyt upeat yhdeksän maalia.


SoPan miesten edustukselle tappio AC Oulu/Akatemian pyörityksessä


SoPa matkasi lauantaina 11.5.2019 Heinäpään tekonurmelle viime hetken poisjääntien takia vain 14 pelaajalla. Paikan päällä olosuhteet olivat kunnossa, kun pilviverho väistyi ja aurinkokeli helli joukketta heti alkulämmöstä lähtien. Edes voimakas ”rahan haju” ei pilannut tätä tunnelmaa. Ottelu alkoi AC Oulu/Akatemian komennossa. Hyvällä pelipäällä ollut kotijoukkue liikutti palloa nopeasti ja SoPa joutui heti alkuminuuteista lähtien puolustustaisteluun. AC Oulu/Akatemian nopeat hyökkäykset tuottivat harmaita hiuksia SoPan puolustukselle ja toppari Henri Höytiä sai varoituksen jo heti pelin alkuhetkillä kaadettuaan laidasta läpi karanneen hyökkääjän. SoPan systemaattinen puolustus ja AC Oulu/Akatemin hyökkäysinto kuitenkin avasivat paikkoja myös vierasjoukkueelle ja Italo ”Bob” Henrique pääsikin kokeilemaan kotijoukkueen maalivahdin päivän kuntoa useammallakin vaarallisella laukauksella ja läpiajolla, mutta tuloksetta. Toisessa päässä SoPan maalivahti Jimi-Jasper Vaarala piti ajoittain joukkuetta pystyssä hyvillä kopeilla ja puoliajalle lähdettiin 0-0-tilanteesta.

Toiselle puoliajalle asteli uudelleen järjestäytynyt SoPa, mikä sain oululaisten pelin hetkeksi sekavaksi, eikä ensimmäisen puoliajan suvereenia pyöritystä nähty. SoPan mustat hetket otteluun kuitenkin sattuivat tunnin pelin jälkeen. 62. minuutilla keskikenttämies Allan Brazil joutui rikkomaan AC Oulu/Akatemian päästessä vaaralliseen hyökkäykseen keltaisen kortin arvoisesti, ja kotijoukkue kuritti SoPaa tilanteesta seuranneen vapaapotkun jälkitilanteesta tehden 1-0. Vain kolme minuuttia myöhemmin Allan rikkoi keskikentällä Oulun pelaajaa heppoisen näköisesti, mutta tuomari antoi tilanteesta toisen varoituksen ja Allan ajettiin ulos kentältä 65. minuutilla. SoPa joutui vajaalle ja takaisin puolustustaisteluun. 71. minuutilla AC Oulu/Akatemia kuitenkin niittasi ottelulle 2-0 hienolla vedolla n. 20 metristä. Allanin ulosajon jälkeen kortteja viuhui kentällä puolin ja toisin suhteellisen siististä pelistä huolimatta. 80. minuutilla pelaajamäärät tasoittuivat, kun kotijoukkueen pelaaja veti pallon nevadaan vihellyksen jälkeen ja hölmöili itselleen toinen keltaisen ja ulosajon. SoPan iltaa ei kuitenkan onnistunut parantamaan edes normaalisti maalinsuulla viihtyvä supervaihtomies Hermanni ”Hemmu Hernandéz” Aikio, joka vaihdettiin kentälle 74. minuutilla tuomaan nopeutta ja kokoa yläkertaan, sillä 83. peliminuutilla toppari Höytiä nappasi pallontavoittelutilanteesta toisen keltaisen, mikä jätti SoPan taas vajaalle. Höytiän ulosajoon johtaneesta tilanteesta kotijoukkue rankaisi jälleen. Kuudentoistarajan tuntumasta annettu vapaapotku osui SoPan talven treeneistä tutuksi tullutta pingviinihyppyä toteuttaneeseen muuriin ja painui verkon perukoille, 3-0. Ulosajojen johdosta kentällä oli nyt paljon tilaa ja AC Oulu/Akatemia kaunisteli vielä lukemat 4-0 aivan loppuminuuteilla. SoPa kauden alun vieraskiertueen toinen ottelu päättyi karvaaseen tappioon, mutta katseet on jo kohdennettu seuraavaan vierailuun länsirannikolla kun 18.5. SoPa matkustaa Raaheen AS Moonin vieraaksi. Ottelu pelataan Koivuluodon tekonurmella klo 15.00 alkaen.

Kuvassa SoPan maalipaikka kulman jälkitilanteesta.


Ottelun pöytäkirja: TÄSTÄ

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
4 - 0
(0-0)
SoPa
8' Varoitus Höytiä Henri

62' Varoitus Brazil Allan

63' Maali Haataja Niklas

65' Ulosajo Brazil Allan

71' Maali Ruokangas Miska

83' Ulosajo Höytiä Henri

84' Maali Lyttinen Ossi

93' Maali Ruokangas Miska
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Kesäkuu   »
Kategoriat