Sodankylän Revontulicup -turnausviikonloppu onnistui hienosti
Julkaistu: 24.08.2018 00.00

Sodankylän Revontulicup -turnausviikonloppu onnistui hienosti

Sodankylässä järjestettiin kaksipäiväinen junioreiden Revontulicup-jalkapalloturnaus 18.-19.8.2018. Turnausviikonloppu alkoi lauantaiaamuna sydämentykytyksillä, kun taivaalta tuli ämpärikaupalla vettä ja rakeita. Kenttä ja kioski rakennettiin pystyyn sateessa, mutta kun ensimmäiset junnut kirmasivat kentälle klo 10, oli aurinko jo alkanut paistaa ja keli oli kuin unelma.


Lämpöä ja riemua riitti koko päivän, kun TP2010-sarjan kuusi joukkuetta pelasivat taukoamatta kolme tuntia kentän päädyssä kahdella kentällä. SoPalla oli tässä sarjassa kaksi sekajoukkuetta SoPa ja SoPa sininen. SoPan peluutuksesta vastasivat Satu Hoikka-Hietanen ja Terhi Svartsjö ja SoPa sinisellä peluuttajina toimivat Sanna Kurkela ja Kikka Stauffer. Tällä ikäluokalla peli-iloa oli vaikka muille jakaa. Kentällä nähtiin hienoja maaleja ja mahtavia tuuletuksia. Tuomareina peleissä toimivat SoPan C-junioreista Otto Kuusela, Eetu Poikela, Tomi Kraft ja Leevi Svartsjö.


Kentän toisessa päädyssä SoPan ainoa tyttöporukka T08 pääsi haastamaan KiPsin T08 tyttöjä ja oman joukkueen saman ikäisiä poikia. Molemmissa peleissä oli tiukkaa vääntöä ja tasaiset vastukset ja vaikka SoPan tytöt jäivätkin molemmissa niukasti tappiolle, tärkeintä oli, että hiki virtasi ja peli-iloa riitti. Pelaamisen riemu kyllä näkyi selvästi tyttöjen kasvoilla ja taisteluhenkikin nousi esiin, kun päästiin pelaamaan tosissaan oman joukkueen poikia vastaan. Tämä tyttöporukka on kehittynyt kesän aikana huimasti. Tyttöjä peluuttivat SoPan E08-joukkueen valmentajat Jake Suopanki ja Tepu Jaakola, jotka saavat olla sakistaan ylpeitä. Tuomareina peleissä toimivat Nanna Värynen ja Piia-Maria Pikkuhookana SoPan FutisLadyistä.


Kioski palveli kentällä koko viikonlopun ja tarjottavat olivat parasta A-luokkaa. Myynnissä oli SoPan 08- ja 06-junnujen vanhempien loihtimia herkkuja ja tietenkin makkaraa. Vanhemmat talkoilivat koko turnauksen ajan hymyissä suin ja tuotto oli sen mukainen. Liikuntahallilla pelaajille oli tarjolla turnausruokailu, joten nälkäkään ei päässyt yllättämään kesken turnauksen. Maukkaasta keitosta vastasi mestarikokki Jukka Niva, SoPan D06-porukan joukkueenjohtaja. Jukalta ruuanlaitto sujui mallikkaasti, pelaajien masut saatiin täyteen ja pelit jatkuivat.


Kentällä oli lauantaina paljon muutakin ohjelmaa

Paikalla oli potkututka, jossa pääsi testaamaan vedon lujuutta. Tutkapisteellä nähtiinkin aivan upeita suorituksia päivän aikana, moni aikuinenkin innostui kokeilemaan taitojaan. Kentällä oli myös sumopuvut, jotka olivat koko pitkän päivän kovassa käytössä, kun painimatsia otettiin hymyssä suin toinen toisensa perään. Päivän aikana lapset saivat kentällä myös tutustua karvakavereihin Suloon ja Leoon, joita sai taluttaa ja rapsutella. Koirat osasivat hienosti kannustaa, kun SoPa onnistui maalinteossa, mikä taito ihmetytti myös koirien omistajaa Susanna Holmqvistiä. Toisaalta niinhän sitä sanotaan, että koirat muistuttavat omistajaansa ja myös Susanna tunnetaan SoPan piireissä kovana kannustajana. Kentällä oli myös katuliitumaalausmahdollisuus sekä kasvomaalausta, jossa taiteilija Marika Annala teki mitä upeimpia luomuksia maksutta. Turnauspäivän selostuksesta vastasi Juho Hartikainen. Päivän päätteeksi SoPan edustuksen miehet pääsivät myös kentälle ja kaatoivat HauPan murskalukemin. Päivä oli siis hieno sekä SoPan pienimmille että isoimmille.

Sunnuntai alkoi lauantain tapaan sateisena, mutta onneksi sää selkeni päivän mittaan. Sunnuntaina kentällä B pelasi P06-sarja, johon oli ilmoittautunut 7 upeaa joukkuetta. SoPalla oli sarjassa kaksi joukkuetta, SoPa sininen ja SoPa punainen, joita molempia peluutti joukkueen valmentaja Tomi Karppinen, hyvin tuloksin. SoPan P06 -poikien peli oli hienoa katsottavaa ja päivän aikana nähtiin monta mallikasta onnistumista. Tuomaroinnista tällä kentällä vastasivat Saku Puotiniemi ja Allan Brasil.



Kentällä A pelasivat P08- ja T06-sarjat. SoPalla ei ollut omaa joukkuetta T06 sarjassa, mutta P08 sarjassa olikin kaksi joukkuetta, SoPa ja SoPa sininen, joista SoPaa peluutti Antti Oikarinen ja SoPa sinistä Mika Ylitalo.SoPan P08 ei ole hävinnyt yhtään ottelua tämän kesän Revontulicup-turnauksissa ja sama meno jatkui kotikentälläkin. Tämä vekkulisakki viihdytti kotiyleisöä kuuden pelin verran ja piti kannustajia välillä hurjassa jännityksessä. Kentällä nähtiin henkeäsalpaavia rangaistuspotkuja, mahtavia tuuletuksia ja hienoa syöttöpeliä, jota tämä porukka onkin hionut treeneissä koko kesän. P08-joukkueen valmentajat Jake Suopanki ja Tepu Jaakola saivat katsoa poikien peliä hyvillä mielin katsomosta. Kentällä A tuomareina toimivat Italo Bob Henrique ja Heikki Onnela. Sodankylän turnaus päätti koko Revontulicupin tälle kesälle. Näin onnistuneeseen tapahtumaan olikin hyvä lopettaa.

Teksti: Johanna Mäki

Seuran uusimmat