E-juniorit kotiturnauksessa 8.8.2020
10.8.2020 17:46 Uutiset / E 10-11

E-juniorit Sodankylän RevontuliCupissa

SoPa:n E-juniorit (vuonna 10-11 syntyneet) osallistuivat Sodankylässä lauantaina järjestettyyn Revontuli Cupin -jalkapalloturnaukseen. Koska kyseessä oli kotiturnaus, joukkue saatiin kasaan vahvalla osallistujamäärällä. 16 poikaa lähti innokkaasti mittelöimään voitosta Kemijärveä, Ivaloa ja Kolaria vastaan.


Ensimmäinen peli Kemijärveltä tullutta KP-55 vastaan oli tasaista vääntöä alusta asti. Kesällä harjoitellut yksilötaidot ja hieno syöttelypeli tuottivat tulosta ja SoPa:n Kasperi Miettinen vei joukkueen 1-0 johtoon ensimmäisessä erässä. Maali oli koko joukkueen taidonnäyte hienosta syöttelypelaamisesta. Joukkue pelasi hienosti koko pelin ajan, mutta KP-55 pääsi murtamaan SoPa:n puolustuksen kahdella hienolla läpiajolla ja voitti pelin maalein 1-2.

Seuraava peli Ivaloa vastaan oli SoPa:n hallintaa alusta asti. Ivalo oli saapunut turnaukseen hieman nuoremmalla joukkueella ja ottelu päättyikin 7-0 SoPa:n voittoon. Tappiosta huolimatta Ivalo taisteli hienosti ottelun loppuun asti, eikä lannistunut missään vaiheessa.

Viimeinen peli Kolarin KONTIO:ta vastaan tiedettiin jo alkujaan kovaksi. Pojat lähtivätkin pelaamaan alusta asti rohkeasti ja jokainen joukkueen jäsen antoi joukkueen puolesta parhaansa. Ensimmäisen maalin tarjosi SoPa:n maalilla torjunut Ronni Ruonaniemi. Maalivahdin pitkä avaus jatkoi matkaansa vastustajan maaliin asti ja SoPa siirtyi 1-0 johtoon. Kolari ei kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoi vahvaa peliänsä ja saikin toisella puoliajalla tehtyä kaksi maalia ja voitti pelin 1-2. Peli oli tasaista vääntöä loppuun asti ja erityisen hienoa oli nähdä joukkueen yritystä ja rohkeaa peliä loppuun asti.


Valmentajan silmin on ollut hieno nähdä kesän aikana jokaisen pelaajan kehitys pallon hallinnassa. Jokainen pelaaja on kehittynyt kesän aikana ison askeleen eteenpäin. Joukkueena on ymmärretty syöttelypelin merkitys ja vaikka pelipaikat vaihtuvat tässä vaiheessa melkoisesti jokaisessa turnauksessa, ei sillä ole suurta merkitystä joukkueen syöttelypelaamiseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia harjoituksia ja turnauksia, joita on vielä tällä kesällä tarjolla.

Joukkue harjoittelee keskiviikkoisin ja torstaisin 17.30-19.00. Mikäli olet sopivan ikäinen tyttö tai poika ja sinulla on haluja alkaa harrastamaan jalkapalloa, niin ei muuta kuin rohkeasti harjoituksiin mukaan ja kokeilemaan!

Joukkueen menossa mukana tällä kaudella ovat Sodankylän Torikioski (Nakkari), Arctic Infra Oy, K-Supermarket Pohjantähti, Jokapaikanhöylät ja Sodankylän Yrittäjät ry. Iso kiitos sponsoreille joiden avulla tilasimme joukkueelle uudet peliasut. Eiköhän me jo seuraavaan turnaukseen saada nämä uudet hienot peliasut päällemme.

Arto Harjuniemi, vastuuvalmentaja   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Joulukuu   »
Kategoriat