F 12/13 -junnujen ensimmäinen turnaus pelattiin aurinkoisella kotikentällä RevontuliCupissa
10.8.2020 21:18 Uutiset / F 12-13

SoPan F-junnut RevontuliCupissa 8.8.2020 (Kuva: Marja Näsi)

Heinäkuussa perustettu Sodankylän Pallon F-junnujoukkue sai aloittaa turnausuransa kotikentällä Sodankylän isännöimässä RevontuliCupissa. Ensimmäinen turnaus hieman jännitti aloittelevia jalkapalloilijoita, ja moni empi osallistumistaan. Lopulta tuore joukkue oli mukana lähes täydellä kokoonpanolla, ja RevontuliCupin kolme peliä pelattiinkin 4 vaihtokentällisellä - kentän laidalla olikin vipinää, kun peluuttajina toimineet Henna ja Jukka, sekä huoltajina toimineet Eriika ja Sanna ohjasivat lapsia kentälle ja vaihtoon sekä huolehtivat, että jokainen muistaa juoda riittävästi vettä auringon paahtaessa armotta helteisenä pelipäivänä.


Vasemmanpuoleinen kuva: Marja Näsi

Sodankylän RevontuliCupiin oli ilmoittautunut kymmenen F-junnujoukkeita, ja SoPalaiset pääsivät pelaamaan kolmen erin Ropsin eli Rovaniemen palloseuran joukketta vastaan.
F-junnujen pelit pelataan 1/4 kentällä ja ne kestävät 25 minuttia. Maalivahdin lisäksi kentällä on 4 pelaajaa. Jos maaliero karkaa suureksi, saa joukkue ottaa lisävahvistusta kentälle. Ensimmäinen peli päättyi hienosti tasapeliin 1-1-, mutta kokeneempi Rops vei loput pelit reilummalla maalierolla. Pelaajat eivät tappiosta kuitenkaan lannistuneet, vaan nauttivat turnauksen tunnelmasta ja pitivät hauskaa. Pelien välissä leikittiin leikkipuistossa, evästeltiin joukkekavereiden kanssa tai kannustettiin muita joukkueita.Jalkapallon merkeissä oli mukavaa viettää hellepäivää, ja saada vähän kokemusta pelaamisesta. Treenit jatkuvat jalkapallokoulun mukana maanantaisin ja joukkueen omissa harjoituksissa keskiviikkoisin klo 16:30. Syyskuulle on suunniteltu myös vielä yksi turnausreissu Rovaniemen RevontuliCupiin, jonne taidetaankin suunnata 2 joukkeen voimin, jos peli-into pysyy näin mahtavana!


   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Joulukuu   »
Kategoriat