Otteluraportti: SoPan reissusaldona komea voitto ja ansaittu tasuri OLS:in joukkueista
Julkaistu: 22.05.2022 19.03

SoPa-OLS/itä 21.5.2022

Pitkän matkustamisen jälkeen saavuttiin Pateniemen kentälle jossa vastassa oli OLS/itä. Jaloittelemaan bussista oli päästävä heti, ettei jalat ole pois pelistä, kun pallo viedään keskiympyrään klo 17.00.

Peli oli tasaista ja SoPalaiset jopa hallitsivat peliä. Kuitenkin 7 minuutin kohdalla vastustaja pääsi yllättäen kaukaa laukomaan kohti SoPa maalia ja aivan yllätykseksi pallo painui maalin ylänurkan kautta SoPan maaliin. SoPan maalivahti Touko Mikkola oli hyvin mukana laukauksessa, muttei yltänyt palloon. Näin vastustaja oli yhden maalin johdossa.

Pelaajat tsemppasivat toisiaan ja joukkue oli päättänyt, että tätä peliä ei hävitä. Maalipaikkoja oli useita, mutta SoPalla ei olleet niissä tähdet kohdillaan. Juuri ennen puoliaikaan päätti kapteeni Eino Seppänen kokeilla vielä tasoitusta ja SoPan onneksi tarkka maata pitkin laukaus upposi vastustajan verkkoon. Ilo oli ylimmillään ja puoliajalla lähdettiin tasatilanteessa.

Toinen puoliaika aloitettiin vahvasti ja saatii luotua vaarallisia paikkoja vastustajan maalilla. Peli oli kovaa, eikä ruhjeilta vältytty. Useampaa polvea piti paikata ja huoltotiimillä riitti töitä. Peli koveni ja tiedettiin, että maali on saatava aikaan. Vaihdosta kentälle sisuuntuneena tullut Martti Seppänen oli päättänyt hoitaa voiton tänään SoPalle ja onnistuikin lopulta ajassa 73 minuuttia kärnällä tuikkaamaan pallon vastustajan verkkoon, kuten kokenut valmentaja Vattulainen oli opettanut. Joukkue ja taustatiimi iloitsi äänekkäästi. Ottelun lopussa vastusta pystyi luomaan SoPan maalille vapareista muutamia vaarallisia tilanteita, mutta SoPan puolustus kesti loppuun asti ja pisteet lähti Pohjoiseen SoPan matkaan tästä ottelusta. Ottelun loppulukemat 1-2.

Sunnuntai SoPa-OLS/haaste 22.5.2022

Aamulla herättiin reippaana Jäälihallista ja suunnattiin aamulenkille. Lenkin jälkeen oli huoltotiimi loihtinut aamupalan. Aamupalan jälkeen käännettiin bussin keula kohti Heinäpään urheilupuistoa, jossa tiesimme vastaan tulevan kovan OLS/haaste-porukan. Viime vuoden muistot isoin lukemin hävitystä ottelusta oli osalla pelaajista muistissa.

Ottelu alkoi tasaisesti ja tilanteita tuli molempiin päihin. Valmennus oli kuitenkin antanut tiukan ohjeen, että puolustukseen panostetaan ja pidetään huoli, että omissa ei soi. Kuitenkin 8 minuutin kohdalla vastustaja pääsi laukomaan hienon korkean kaukolaukaukset, joka upposi Touko Mikkolan sormien kautta SoPan maaliin, vaikka veskari pisti kaikki vartensa peliin ei tuohon voinut yltää. Sopalaiset tiesivät, että toiseen virheeseen ei ollut enää varaa. Puoliajalla mentiin 0-1 lukemissa.

Puoliajan jälkeen vastustaja oli päättänyt tehdä toisen maalin, mutta SoPa taisteli ja pystyi rikkomaan vastustajan peliä. Muutama keltainen korttikin jouduttiin ottamaan, kun piti pelata kovasti, ettei vastustaja pääse iskemään. SoPa sai hyviä paikkoja ja tasoitusmaali oli moneen kertaa enemmän kuin lähellä. Peliaikaa oli enää vajaa 10 minuuttia jäljellä ja valmentaja teki muutoksia pelitaktiikkaan.

Tämän jälkeen alkoi tapahtua. SoPa sai luotua monta vaarallista paikkaa vastustajan maalilla. Pallo saatiin toimitettua OLS/haaste verkkoonkin, mutta Mikko Lehmusvuon tykittämään maali hylättiin, koska avustavan tuomarin lippu oli ylhäällä paitsion merkiksi. (Tähän olisi kyllä tarvittu VAR-tuomiota). SoPa ei antanut periksi, vaan jatkoi kovaa prässäämistä.

Kun peliä oli muutama minuutti jäljellä, pääsi hyökkäykseen nostettu Aleksi Säppi tykittämään pallon maaliin joukkueen hienosta pohjatyöstä. Näin ottelu oli tasan ja vaihtopenkin pelaajat jo iloitsivat, että tämä on meille voitto. Joukkue haki voittomaalia edelleen kovalla prässillä ja pallon riistojen jälkeisillä tilanteenvaihdoilla. Puolustuspelaaminen hoidettiin nöyrästi ja tiukasti loppuun asti. Ottelu päättyi ansaittuun tasapeliin 1-1.

Joukkue osoitti sinnikästä ja taistelevaa pelaamista, jossa ei anneta vastoinkäymisten lannistaa. Oulun tuplaottelureissu sujui hienosti ja kaikilla oli mukava reissu.

Helatorstaina jatketaan jolloin vastaan asettuu kotikentällä LiPK.

Tervetuloa seuraamaan ottelua torstaina 26.5.2022 klo 13 Sodankylän urheilukentälle!