Edustus, Nelonen Pohjois-Suomi

AC Kajaani - SoPa

Liikuntapuisto, Kajaani

SoPalle kuusi pistettä viikonloppuna!!

• SoPa avasi sarjakauden lauantaina 12.5 tuplapelillä. Ensimmäinen ottelu käytiin Kajaanissa AC Hakaa vastaan. Peli pelattiin kello 10.30 aamulla eli SoPa lähti jo perjantaina matkaan. Joukkue yöpyi Utajärvellä Merilän kartanossa. Lauantai aamuna pienen herättely kävelyn jälkeen pidettiin pieni taktiikkapalaveri jossa käytiin ensimmäinen peli läpi. Tarkoitus oli pitää ensimmäiset 30 minuuttia kova prässi korkealla jonka jälkeen otetaan jalkaa kaasulta ja säästetään jalkoja seuraavaan peliin.

Ensimmäinen puoliaika alkoi ja vastassa oli nuori joukkue. Montaa minuuttia ei ehtinyt kuitenkaan kulua, kun Jyrki Apukka nousi laidalta ja lähetti keskityksen. Pallo tuli 16 rajalle, josta Niko Pettersson laukoi pallon maaliin. Loistava alku SoPalle. Seuraavaan maaliin kesti kuusi minuuttia ja Tuomas Kemi laukoi pallon varmasti maalivahdin ohi. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena ja Sopa yritti pysyä pelisuunnitelamassa. Vastustaja kuitenkin päsi kaventamaan 17 minuutin kohdalla. Tästä ei vierailijat lannistunut, vaan jatkoivat omaa peliään. 19 minuuttia kellossa ja Kemi vapautti Allan Brasilin boksiin, joka pompautti ensin pallon maalivahdin yli ja sen jälkeen puski tyhjään maaliin. Vastustaja kuitenkin pääsi murtautumaan laidasta läpi ja tuli taas maalin päähän. Tästäkään SoPa ei lannistunut, vaan jatkoi omaa peliään. Seuraavasta maalista vastasi Jyrki Apukka. Petterssonin hieno esityö boksissa ja Apukan viimeistely toi SoPa:n neljännen maalin.

Toinen puoliaika alkoi ja Sopa jatkoi hyvää peliään. 58 minuuttia ja Aaro Pienimaa pääsi yrittämään maalia. Tämä kuitenkin torjuttiin mutta Tero Majava chippasi jälkitilanteesta pallon varmasti maaliin, 5-2 Sopalle. SoPa koki takaiskun, kun Pettersson otti sääntöjen rajamailla kovan iskun kylkeensä ja sai pienen loukkaantumisen. Onneksi vaihtopenkillä oli vaihtoehtoja. Haka iski vielä yhden maalin, mutta Kemi kävi kuittaamassa hetken päästä ja loppuoukemat 6-3 SoPalle.

Peli oli hyvää Sopan kannalta muutamia nukahtamisia lukuun ottamatta. Tästä lounaan jälkeen auto kohti Oulua ja illan peliä.

Onnistuneen aamun jälkeen SoPa matkasi Haukiputaalle HauPa/2 vieraaksi. Ottelusta odotettiin kovempaa kuin aamun pelistä, mutta voittoa lähdettiin silti varmoin mielin hakemaan. Onneksi Kalle Onnela oli valmiiksi Oulussa tuoreiden jalkojen kanssa.

Ensimmäinen puoliaika alkoi ja vastustaja pelasi lyhytsyöttöpeliä. Tämä ei kuitenkaan SoPaa hätkäyttänyt, vaan puolustus toimi. Tuomarin linja oli heti alusta selvä. Vain pahimmat rikkeet pois. Peli oli tasaista ja maalipaikkoja ei hirveästi syntynyt kumpaankaan päähän. SoPa oli kuitenkin niskan päällä koko ajan aamuisesta pelistä huolimatta. Vastustaja vaihteli kokoajan pelaajiaan, mutta edes tämä ei SoPaa hätkäyttänyt. Puoliajan lopulla SoPa iski ensimmäisen maalinsa. Sattasen raketti Jyrki Apukka laittoi pallon varmasti maaliin. SoPa:n kannalta hyvä ensimmäinen puoliaika.

Toinen puoliaika alkoi tasaisella väännöllä. Pallo liikkui päästä päähän, mutta näytti, että kotijoukkueella painoi enemmän jalka kuin vierailla. SoPa jatkoi painetta ja 52 minuutilla hienon syöttelyn päätteeksi Jake Suopanki syötti paikan Kalle Onnelalle tyhjään maaliin. Onnelan vanhempi veljes pisti pallon varmasti sisään. Peli jatkui tasaisena ja tilanteita syntyi, mutta lopputulos pysyi samana. SoPa 2-0 voittoon ja päivän saldona 6 pistettä. Loistava sarjan avaus SoPalta.

Käykää ottamassa SoPa:n instagram haltuun @sodankylanpallo78. Sieltä löytyy videota maaleista ja kuvia menneistä ja tulevista otteluista