SoPa - ToTa

Urheilukenttä

Keke show SoPan viimeisessä kotipelissä

SoPa - ToTa

Ottelu alkoi tunnustellen. Molemmat joukkueet varmaan jännittivät vähän, koska harva pelaaja oli aiemmin päässyt pelaamaan näin suurelle yleisölle. Pallo pomppi paljon, eikä syötöt oikein napsuneet omille pelaajille. SoPa kuitenkin piti palloa ja sai luotua paljon vaarallisia tilanteita ToTan päätyyn. Kotijoukkue aloitti maalinteon 27 peliminuutilla, kun laidalla viilettänyt Niko Pettersson sai vastustajan ahdisteluista huolimatta pelattua pallon hyökkääjä Toni Ollikaiselle. Ollikainen puski itsensä väkisin laidasta sisään ja täräytti pallon määrätietoisesti maaliin. Tämän jälkeen peli jälleen rauhoittui SoPan tyytyen pitämään palloa, ja Torniolaisten yrittäessä nopeilla vastahyökkäyksillä aiheuttaa harmaita hiuksia SoPan puolustukselle. Topparipari Otto Saarinen ja Tomi Karppinen pitivät kuitenkin yhdessä laitapuolustajien kanssa vastustajat pois parhailta maalintekopaikoilta. Näissä lukemissa mentiinkin puoliajalle.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueelta ryminällä. Tuorein vahvistus, brasilialainen Italo Bob Henrique yhdessä maanmiehensä Allan Brasilin kanssa loivat useita hyviä maalintekopaikkoja. Shown varasti kuitenkin noin 55 minuutilla sisään rynninyt numero 13 Keijo Vattulainen. Vattulaisen tullessa kentälle kotiyleisö nousi seisomaan ja rumpujen pärinä ei ollut ottaa loppuakseen. Keijo saikin heti kentälle tultuaan puolittaisen maalintekopaikan, joka sai yleisön kohahtelemaan säikähdyksestä. 61 minuuttia oli pelattu, kun parissa vuodessa itsensä myös SoPa-legendaksi nostanut Allan Brasil laukoi kaukaa kotijoukkueen 2-0 johtoon.

KEIJO-SHOW

Brasilin maali oli helpottava, sillä nyt ei kotijoukkueen tarvinnut enää hampaat irvessä vääntää, vaan peli muuttui vapautuneemmaksi. Jopa avopaikoista yritettiin maalia pedata Vattulaiselle, että tämä saisi täysosuman uransa viimeisessä kotipelissä. Turhaan sitä hänelle tarjottiin, sillä 71 minuutilla Vattulainen otti itse ohjat käsiinsä. Pomppiva pallo kuudentoista alueen sisällä jäi kimpoilemaan SoPan ja Tarmolaisten väliin. Vattulainen syöksähti kärppänä paikalle, sai jalkansa vapaaksi ja laukoi vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan. Kotiyleisö nousi seisomaan ja hurraamaan 3-0 osumaa ja Vattulaista. Keke ottikin koko joukkueen mukaansa yleisön eteen, jossa kaikki yhtyivät yhteistuuletukseen yleisön taputtaessa rumpujen tahtiin. Hieno hetki!
Vattulaisen maali oli siinäkin mielessä harvinainen herkku kotiyleisölle, koska viimeisen kuuden vuoden aikana Keijo on onnistunut vain kolme kertaa maalinteossa.

Vattulaisen maali viimeistään katkaisi Torniolaisten selkärangan, sillä vain muutama minuutti tästä ja verkot soivat taas. SoPan 4-0 osumasta vastasi Italo Bob Henrique, joka on osunut jokaisessa pelaamassaan pelissä. Tätä vauhtia hän hätyyttelee jopa SoPan kauden maalikuninkuutta.

80 minuutilla alkoi taas tapahtua. Kentälle tullut Timo Ryyppö kaadettiin rankkarin arvoisesti. Ryypön ei tarvinnut hetkeäkään miettiä, että kuka rankin ampuisi ja rankkikortti lahjoitettiinkin välittömästi Vattulaiselle. Keijo laukoikin rankin sisään, mutta tuomari Ali Vaarala oli nähnyt virheen ja rankkari uusittiin. Jälleen ylös pompannut kotiyleisö saikin nauttia koko rahan edestä ja jännittää, onnistuisiko Keijo uusinnassaan. Askelmerkit kohdalleen, määrätietoinen katse maalivahtia silmiin ja pallo pömpeliin. Tilanne SoPalle jo 5-0, ja Vattulaiselle jäähyväispelissään toinen maali.

Tämän jälkeen Vattulainen otettiin vaihtoon. Tilalle asteli Jani Uusitalo, joka otti kapteeninnauhan Keijolta käsivarteensa. Ja aivan kuin kaikki olisi ollut valmiiksi käsikirjoitettu, sillä Keijon luovuttua valtikastaan, tälläsi Uusitalo taululle 6-0 lukemat, kun peliä peliä oli pelattu 85 minuuttia. Näihin lukemiin myös peli päättyi.

KIITOKSET

Loppuvihellyksen ja vastustajan kättelyiden jälkeen joukkue siirtyi yleisön eteen, joka suurimmaksi osaksi oli vielä jäänyt paikalleen. Molemminpuolin jaettiin suosionosoituksia ja kiiteltiin tuesta ja hienosta ottelusta. Jälleen hieno hetki! Ja ei Vattulaista päästetty helpolla pelinkään jälkeen, sillä moni juniori halusi nimikirjoituksen tai yhteiskuvan legendan kanssa.

Tapahtumasta julkaistaan isompi videokooste lähiaikoina. Kuvia ja videoita löydät jo nyt Facebookista.

Otteita voit seurata Instagramissa @sodankylanpallo78 tai Facebookissa Sodankylän Pallo, jalkapallo

Sodankylän Pallo kiittää kotiyleisöä kuluneesta kaudesta! Ilo nähdä, kuinka jalkapallokulttuuri Sodankylässä kukoistaa ja kasvaa koko ajan.
Kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille loistavasta kaudesta 2018!