E 08, Santa Claus liigan päätöstapahtuma

SoPa P08 - Santa T07

Saarenkylä, kenttä 1-3

E08-joukkue päätti kauden Rovaniemellä

Kesän tuntua oli vielä ilmassa, kun Sopan E08 -joukkue suuntasi kauden viimeiseen turnaukseen ja jalkapallokesän päättäjäisiin Rovaniemelle sunnuntaina 9. syyskuuta. Luvassa oli hauska päivä Saarenkylän kentällä FC Santa Clausin junioreiden vieraana nappulaliigan päätöstapahtumassa ja pelien jälkeen hauskanpitoa Rollo-hallissa oman joukkueen kesken.

Päättäjäisreissuun lähtivät melkein kaikki joukkueen pelaajat. Valmennusjohto yhdessä jojon kanssa olivatkin jakaneet SoPalaiset kolmeen kokoonpanoon: tytöt, pojat 08 ja pojat 09. Tytöt ja 08-pojat pääsivät ensimmäisinä pelikentälle sillä aikaa, kun 09:n pojat saivat vielä nauttia auringosta ja keskittyä kannustamiseen. Kentän reunalla mukana kannustusjoukoissa oli myös iki-ihana Joulupukki!

Pojilla oli ensimmäisessä pelissä vastassa harvemmin kohdattu Ranuan Peura 06-08 pojat. Peliin lähdettiin hyvällä vireellä ja ensimmäinen puoliaika päättyikin tasan 1-1. Toiseen puoliaikaan lähdettiin taistelemaan voitosta, mutta jotenkin vain saivat ranualaiset pelistä yliotteen ja veivät voiton loppulukemin 1-4.

Kauaa eivät pojat kerenneet häviötä harmitella, sillä toinen peli pyörähti käyntiin vain 15 minuutin päästä. Toisessa pelissä pojat saivat vastaansa FC Santa Clausin 07 tytöt, jotka olivat hetki sitten ottaneet mittaa SoPan tytöistä. Eipä aikaakaan, kun Otto Mäki laukoi SoPalle 0-1 maalin Lenni Poikelan syötöstä. Santan tytöt eivät tästä säikähtäneet, vaan tasoittivat pelin melko pian. Ensimmäinen puoliaika jatkui tiukkana vääntönä pitkälti samalla nuotilla: Otto laukoi maalin ja tytöt tasoittivat heti perään. Toisella puoliajalla paine siirtyi selvemmin Santan päätyyn, jossa SoPan pojat ahkeroivat tiiviisti maalilla ja vihdoin monista maalinpaikoista Paavo Seppälän maalilla päästiin 2-3 johtotilanteeseen. Kovin montaa minuuttia peliä ei ollut enää jäljellä, kun Otto viimeisteli hattutempun ja voiton SoPalle lukemin 2-4.

Tytöillä ensimmäisenä vastassa oli FC Santa Clausin 07 tytöt. Peli oli varsin tasainen ja olisi periaatteessa voinut päättyä kummin vain, mutta tällä kertaa loppulukemiksi kirjattiin 2-0 Santan hyväksi. SoPan tyttöjen toinen peli oli Ranuan Peuran poikia vastaan eikä siitä jäänyt tytöille kyllä kuin luu kouraan, vastustaja oli ylivoimainen. Tytöille olisi suonut vähän erilaisen pelin kauden päätökseksi, mutta eipä näitä tyttöjä niin vain lannisteta. Ensi kesänä nähdään entistä ehompi porukka, jolla peli-iloa ja voitontahtoa löytyy vaikka muille jakaa.

Myöhemmin iltapäivällä oli vihdoin 09-poikien vuoro päästä pelaamaan. Vastassa oli kaksi FC Santan 07-09 joukkuetta, jotka pelasivat Espanjan ja Serbian nimissä. Ensimmäisenä SoPalaiset ottivat mittaa Espanjasta. Koko kesän isommalla kentällä pelanneet SoPan pojat koittivat saada kuviot toimimaan pikkukentällä 5v5 pelissä, mutta hiukan kyllä kone yski ja tiukka peli päättyi lukuihin 3-1 Santan Espanjalle. Toiseen peliin vastustajaksi asettui Serbia. Pelistä ei puuttunut jännittäviä tilanteita kummallakaan maalilla, mutta nyt SoPan pojat saivat jo juonen päästä kiinni ja veivät voiton loppulukemin 2-5.

Pelit saatiin pelattua ja SoPan porukka odotti jo malttamattomana pääsyä Rollo-halliin. Ensin kuitenkin suihkun kautta syömään, koko nälkäiselle joukkueelle maistuivat lihapullat HopLopin ravintolassa. Kovin kauaa ruokapöydässä ei kuitenkaan maltettu nautiskella, sillä Rollo-hallin trampat, jumppamatot ja liaanit houkuttelivat liikunnallisen poppoon hauskanpitoon. Huoltajien oli mukava seurata sopalaisten menoa, lapset ovat kesän aikana hioutuneet upeasti hyvähenkiseksi ja reiluksi joukkueeksi, jossa kaikki otetaan mukaan. Rollo-hallissa nähtiin mahtavia voimistelu- ja hyppytemppuja, vauhdikkaita piiloleikkejä ja ilmakiekkomatseja. Arvatenkin myös jalkapalloa potkittiin. Vaikka jalkoja ei vielä väsymys painanutkaan, niin puoli seitsemän aikaan koko porukka lähti iloisena kotimatkalle.

Vaikka kesän viimeiseltä pelireissulta palattiinkin mieli hieman haikeana, voi joukkueen taitavista tytöistä ja pojista olla aidosti ylpeä. Ahkerat treenaajat ja kaikki upeat aikuiset, jotka ovat tehneet valtavasti töitä lasten harrastuksen eteen ansaitsevat kyllä lämpimät kiitokset! Kesän harkoista ja reissuista jää mukavat muistot. On aika vaihtaa talvilajeihin, mutta ensi keväänä taas nähdään!