Edustus, Kolmonen Pohjois-Suomi

HauPa - SoPa SoPa

Virpiniemi TN

SoPan miesten jalkapalloedustus avasi kautensa vierasvoitolla

SoPa avasi kautensa Virpiniemen tekonurmella Haukiputaan palloa vastaan lauantaina 27.4. Joukkue lähti vierasmatkalle jo varhain aamulla Sodankylän Seon kahvin voimalla ja saapui paikalle hyvissä ajoin. Tosin jo (perinteeksi muodostuneen?) tavan mukaan Oulun seudulla pukukoppiin pääsyä odoteltiin hyvän aikaa, koska huoltorakennuksen avaimet olivatkin jääneet ”keittiön pöydälle”. SoPa kuitenkin ehti ottaa hyvät lämmöt ja pelaajavalmentaja Jake Suopangin taktiikkapalaverin jälkeen astuttiin ensimmäiselle puoliajalle. SoPa lähti peliin rauhallisesti ja piti palloa omalla joukkueellaan, lähinnä puolustuspäässä, sillä myöskään HauPa ei ollut kovalla prässillä liikkeellä. Kentältä tuntui löytyvän SoPalle tilaa ja joukkue pääsikin muutamaan etevään hyökkäykseen. 28. minuutilla SoPan hyökkäys tuotti tulosta, kun Tuomas Kemin #6 ja Allan Brazilin #10 prässi keskikentällä toimi ja Italo Bob Henrique #7 vapautettiin laidasta läpi. Tämän tarkka poikkikeskitys löysi boksin toiselta laidalta Niko Petterssonin #20, joka sijoitti pallon vastustamattomasti ohi HauPan maalivahdin. Tilanne olikin ennakko-odotuksista ja vedonlyöntikertoimista huolimatta yllättäen SoPalle 0-1. Maalin jälkeen HauPa pääsi koko ajan paremmin mukaan peliin. Muutamat hyvät hyökkäykset ja keskityspallot päättyivät kuitenkin viimeistään varmoin ottein -parilla gamesaverilla höystettynä- pelanneen SoPan maalivahti Jimi-Jasper Vaaralan #12 näppeihin. HauPan painostuksesta huolimatta SoPa jatkoi omaa peliään. Juuri ennen puoliaikaa Bob sai riiston vasemmalla laidalla ja karkasi HauPan puolustajien välistä maalintekoon vankistaen SoPan johtoa (kuva). Puoliajalle siirryttiin SoPan johtaessa 0-2. Toiselle puoliajalle vastaan astui prässäävämpi HauPa, eikä SoPa enää kyennyt avaamaan lyhyellä ja pidettyä palloa rauhassa omalla puoliskollaan. SoPa kuitenkin sulki hyvin keskikentän puolustamalla koko joukkueen voimin ja pakotti HauPan hyökkäämään ristipalloilla laitojen kautta. Yrityksistä huolimatta HauPa ei päässyt todellisiin maalinpaikkoihin ja muutamat laukaukset paristakymmenestä metristä päätyivät helposti Vaaralan syliin. HauPan painostaessa SoPalle avautui paikka vastahyökkäyksiin, mutta parista puolittaisesta läpiajosta huolimatta palloa ei enää saatu HauPan verkkoon. Loppuminuuteilla HauPa yritti vielä löytää uutta vaihdetta peliinsä, mutta SoPan ”nuori ja kehittyvä” joukkue taisteli loppuun asti poistuen kentältä voittajana loppunumeroin 0-2. SoPan vieraskiertue jatkuu 11.5. Oulussa, kun vastaan astelee Heinäpään tekonurmella AC Oulu/Akatemia.

Ottelun pöytäkirja: TÄSTÄ