Edustus, Kolmonen Pohjois-Suomi

AC OULU Akatemia - SoPa SoPa

Heinäpää 2 TN

SoPan miesten edustukselle tappio AC Oulu/Akatemian pyörityksessä

SoPa matkasi lauantaina 11.5.2019 Heinäpään tekonurmelle viime hetken poisjääntien takia vain 14 pelaajalla. Paikan päällä olosuhteet olivat kunnossa, kun pilviverho väistyi ja aurinkokeli helli joukketta heti alkulämmöstä lähtien. Edes voimakas ”rahan haju” ei pilannut tätä tunnelmaa. Ottelu alkoi AC Oulu/Akatemian komennossa. Hyvällä pelipäällä ollut kotijoukkue liikutti palloa nopeasti ja SoPa joutui heti alkuminuuteista lähtien puolustustaisteluun. AC Oulu/Akatemian nopeat hyökkäykset tuottivat harmaita hiuksia SoPan puolustukselle ja toppari Henri Höytiä sai varoituksen jo heti pelin alkuhetkillä kaadettuaan laidasta läpi karanneen hyökkääjän. SoPan systemaattinen puolustus ja AC Oulu/Akatemin hyökkäysinto kuitenkin avasivat paikkoja myös vierasjoukkueelle ja Italo ”Bob” Henrique pääsikin kokeilemaan kotijoukkueen maalivahdin päivän kuntoa useammallakin vaarallisella laukauksella ja läpiajolla, mutta tuloksetta. Toisessa päässä SoPan maalivahti Jimi-Jasper Vaarala piti ajoittain joukkuetta pystyssä hyvillä kopeilla ja puoliajalle lähdettiin 0-0-tilanteesta.

Toiselle puoliajalle asteli uudelleen järjestäytynyt SoPa, mikä sain oululaisten pelin hetkeksi sekavaksi, eikä ensimmäisen puoliajan suvereenia pyöritystä nähty. SoPan mustat hetket otteluun kuitenkin sattuivat tunnin pelin jälkeen. 62. minuutilla keskikenttämies Allan Brazil joutui rikkomaan AC Oulu/Akatemian päästessä vaaralliseen hyökkäykseen keltaisen kortin arvoisesti, ja kotijoukkue kuritti SoPaa tilanteesta seuranneen vapaapotkun jälkitilanteesta tehden 1-0. Vain kolme minuuttia myöhemmin Allan rikkoi keskikentällä Oulun pelaajaa heppoisen näköisesti, mutta tuomari antoi tilanteesta toisen varoituksen ja Allan ajettiin ulos kentältä 65. minuutilla. SoPa joutui vajaalle ja takaisin puolustustaisteluun. 71. minuutilla AC Oulu/Akatemia kuitenkin niittasi ottelulle 2-0 hienolla vedolla n. 20 metristä. Allanin ulosajon jälkeen kortteja viuhui kentällä puolin ja toisin suhteellisen siististä pelistä huolimatta. 80. minuutilla pelaajamäärät tasoittuivat, kun kotijoukkueen pelaaja veti pallon nevadaan vihellyksen jälkeen ja hölmöili itselleen toinen keltaisen ja ulosajon. SoPan iltaa ei kuitenkan onnistunut parantamaan edes normaalisti maalinsuulla viihtyvä supervaihtomies Hermanni ”Hemmu Hernandéz” Aikio, joka vaihdettiin kentälle 74. minuutilla tuomaan nopeutta ja kokoa yläkertaan, sillä 83. peliminuutilla toppari Höytiä nappasi pallontavoittelutilanteesta toisen keltaisen, mikä jätti SoPan taas vajaalle. Höytiän ulosajoon johtaneesta tilanteesta kotijoukkue rankaisi jälleen. Kuudentoistarajan tuntumasta annettu vapaapotku osui SoPan talven treeneistä tutuksi tullutta pingviinihyppyä toteuttaneeseen muuriin ja painui verkon perukoille, 3-0. Ulosajojen johdosta kentällä oli nyt paljon tilaa ja AC Oulu/Akatemia kaunisteli vielä lukemat 4-0 aivan loppuminuuteilla. SoPa kauden alun vieraskiertueen toinen ottelu päättyi karvaaseen tappioon, mutta katseet on jo kohdennettu seuraavaan vierailuun länsirannikolla kun 18.5. SoPa matkustaa Raaheen AS Moonin vieraaksi. Ottelu pelataan Koivuluodon tekonurmella klo 15.00 alkaen.

Kuvassa SoPan maalipaikka kulman jälkitilanteesta.

Ottelun pöytäkirja: TÄSTÄ