Edustus, Kolmonen Pohjois-Suomi

SoPa SoPa - OTP

Keskuskenttä, Sodankylä TN

Festaripeli OTP:ta vastaan päättyi tasapeliin

SoPa Edustus kohtasi lauantaina 15.6. festarilauantain pelissään Oulun Työväen Palloseuran. Alkukauden huomioon ottaen, ottelusta oli odotettavissa tasaväkinen. Sodankylässä koko päivä oli täytetty jalkapallon ilosanomalla, sillä aamulla urheilukentällä oli voinut osallistua juniorien Rovakaira Cupiin ja Sodankylän Filmifestivaalien perinteiseen futisotteluun. Huhut kertovatkin, että jopa elokuvaohjaaja Dome Karukoski olisi nähty antamassa haastattelua SoPa-huivi kaulassaan. Erityisen pelipäivän kunniaksi urheilukentällä tarjoiltiin urheiluviihteen lisäksi myös musiikkiviihdettä, kun Sakari Korhonen & Huurankukat tarjoilivat iskelmää ennen ja jälkeen ottelun sekä puoliajan aikana.

Ottelun aloitettiin showmerkeissä bändin soittaessa ja joukkueiden saapuessa kentällä sinisen savuverhon läpi. Myös juniorit pääsivät mukaan, sillä jokaisen SoPan avauspelaajan rinnalla kentällä marssi myös vähintään yksi juniori. Sään suosiessa myös yleisö oli löytänyt paikalla runsaslukuisena: Sodankylän Wembleyllä oli arviolta paikalla noin 350 jalkapallofania. Tässä sitä futiskulttuuria suoraan Sodankylästä, huippua!

SoPa lähti otteluun rohkeasti hyökkäävällä taktiikalla. Tarkoitus oli aiheuttaa painetta OTP:n puolustukselle kovalla prässillä alusta saakka. Prässi ja nopea hyökkäyksen käynnistys palkittiin jo heti 21. minuutilla, kun pelikiellosta takaisin kokoonpanoon palannut pallotaituri Italo ”Bob” Henrique #7, pelattiin laidasta läpi Samuli Sulisalon #8 ja pelaajavalmentaja Jake Suopangin #17 oivilla avaavilla syötöillä linjojen väliin. Bob sijoitti pallon varmasti ohi voimattoman OTP vahdin ja SoPa siirtyi 1-0 kotijohtoon. Tasoitus tuli kuitenkin jo 27. minuutilla, kun OTP:n hyökääjä pääsi korkean vapaapotkun jälkitilanteesta tuikkaamaan pallon ohi SoPan maalivahti Hermanni Aikion #1. SoPa ei kuitenkaan jäänyt turhaan katselemaan lukemia, vaan kulmapotkun jälkitilanteesta Allan Brazil #10 niittasi SoPan jälleen maalin johtoo komealla hyppyvolleyllä vaikeasta asennosta aivan takakulmaan. SoPa hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ja kun peli tuntui kulkevan siirryttiin tauolle kotijoukkueen johtaessa 2-1.

Toisella jaksolla SoPa jatkoi siitä, mihin edellisellä jäi. 55. minuutilla toppari Juho Hartikainen #23 antoi pitkä vapaapotkun syvälle OTP:n alueelle. Pallo päätyi Allanille, joka jatkoi komean ristipallon maalille Niko Petterssonille #20. Pettersson sijoitti pallon varmasti päällään OTP:n maaliin ja SoPa siirtyi tukevan tuntuiseen 3-1 johtoon. Aivan muutama minuutti edellisesä pallo oli jälleen päätyä OTP:n maaliin Tuomas Kemin #6 junaillessa sen OTP:n maaliviivalle. Tilanteesta kuitenkin tuomittiin paitsio. Tunnin pelin jälkeen SoPan ote alkoi hieman heiketä, vaikka OTP ei päässytkään jatkuvasti painostamaan SoPan puolustusta. Kuitenkin, 63. minuutilla OTP:n laituri pääsi vasemmalta läpi ja keskikentän merkkausvirheen takia pallo päästiin pelaamaan takaviistoon, josta se epäonnisen pompun jälkeen päätyi SoPan maaliin. Tasoitus nähtiin vain kuusi miinuuttia tästä, sillä 69. minuutilla keskikentällä hävityn kaksikamppailun jälkeen OTP:n hyökkääjä pääsi haastamaan SoPan toppareita. Maalin kulmalta lähtenyt laukaus oli menossa juuri ja juuri ohi maali, mutta päätyi jälleen epäonnisesta maalivahti Aikion jalkatorjunnasta SoPan maaliin. Lopussa SoPa pääsi vielä aiheuttamaan hämmenystä OTP:n maalille pääasiassa kulmapotkuista ja toppari Hartikaisen pitkistä rajaheitoista, mutta lisäosumia ei enää nähty. Näin ollen SoPa ja OTP päätyivät festivaalihumussa pistejakoon 3-3 tasapelissä. SoPa Edustuksen kotipelit jatkuvat heti juhannuksen jälkeen, kun lauantaina 29.6. kello 15.00 Sodankylän urheilukentällä vastaan astelee aina vaarallinen Rollon Pojat.