SoPa - Kolarin Kontio  2 - 5

Sodankylä

SoPa hallitsi, Kontio rokotti helpoista virheistä

SoPa - Kontio FT 2-5

Sade piiskasi Sodankylän Wembleytä eikä etelässä vallitsevasta lämpöaallosta ollut tietoakaan, kun SoPa Edustus ja Kolarin Kontio avasivat kautensa Pohjois-Suomen vitosessa. SoPa marssitti kentälle sekä kokemusta että nuorta taitoa, kun viisi C-juniori-ikäistä oli valittu päivän pelaavaan kokoonpanoon. Myös lähes sallitut 50 katsojaa saapui Urheiupuistoon ottelua seuraamaan.

Ottelu alkoi rauhallisesti, eikä kumpikaan joukkue päässyt aluksi vaarallisiin maalintekopaikkoihin. SoPa hallitsi keskikenttää ja pääsi useasti hyökkäämään etenkin laitojen kautta. Kontio tyytyi lähinnä laittamaan pitkää palloa laitoihin. Tosin hyvin SoPan puolustuksen taakse ja väleihin pelatut pitkät pallot aiheuttivat harmaita hiuksia. Kontio saikin ottelussa ensimmäisenä pallon maaliin, ohi SoPan maalia vartoineen Veeti Tanhuan, mutta maali hylättiin käsivirheen takia. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Allan rokotti Kontiota taiteilemalla kotijoukkueen 1-0 johtoon Jani Uusitalon avaavasta syötöstä. Seuraavat kymmenen minuuttia koituivat kuitenkin SoPan kohtaloksi ensimmäisellä puoliajalla: Kontio rokotti sekä 23. että 27. peliminuutilla SoPan pallon menetysten sekä epäonnistuneiden purkujen jälkimainingeissa. SoPalla oli puoliajan jälkipuoliskolla useita paikkoja tasoittaa peli, mutta maalipuita lähemmäs ei päästy. Tauolle tilanteessa 1-2.

Toisella puoliajalla sama laulu jatkui: SoPa hallitsi keskikenttää ja palloa ylipäätään, kun Kontio tykitti pitkiä palloja kohti SoPan puolustusta. Lähinnä puolustuspään helpoista virheistä Kontio pääsi rokottamaan kahdesti 1-4. Allan tasoitti tilannetta hieman viimeisteltyään 80. minuutilla Tuomas Kemin nätistä zippisyötöstä 2-4, mutta SoPan loppukiri alkoi liian myöhään ja päättyi loppujen lopuksi Kontion kaunistelemiin loppulukemiin 2-5, kun 94 minuuttia oli pelattua.

Päät kuitenkin kohti seuraavia koitoksia. Helpot virheet pois, huolellisuutta viimeistelyyn ja sama dominointi pallollisena jatkukoon SirSiä vastaan Rovaniemellä, Susivoudin tekonurmella ensi lauantaina 22.5. klo 15.00 alkaen.

Tilastot

2 - 5

Kolarin Kontio
(1-2)
19'MaaliBrazil Allan
19'MaalisyöttöUusitalo Jani
80'MaaliBrazil Allan
80'MaalisyöttöKemi Tuomas