Esittely
Ottelutilastot
SoPa - Tervarit
2018 - Edustus - Nelonen Pohjois-Suomi
Klo 16:00 Urheilukenttä
30
Kes

Sopalle tärkeä kotivoitto sarjakärjestä


Miesten nelosessa ollaan melkein kaikkien joukkueiden osalta puolivälin krouvissa ja sarjan kärkijoukkueet ovat muutamien pisteiden päässä toisistaan. Lienee siis sanomattakin selvää, että lauantaipäivän ottelu sarjakärki Tervarit-j/JuPaa vastaan oli se kuuluisa "kuuden pisteen" ottelu kotijoukkueelle. SoPa sai siis jo toistamiseen sarjakärjen vieraaksi.

Ensimmäinen puoliaika:

Peli alkoi SoPan komennossa pallonhallinnan jääden isolla prosentilla kotijoukkueelle vierasjoukkueen tyytyessä vastahyökkäysten kyttäykseen.

Tilanteet olivat harvassa. Paras paikka siunaantui hienon syöttökuvion päätteeksi SoPalaisille, jossa Jake Suopangin kovan syötön ohjasi näppärästi Tuomas Kemi kantapäällään Samuli Sulisalolle, joka pääsi vasemmalta laidalta puolittain läpi. Laukaus päätyi kuitenkin suoraan Tervareiden maalivahdin syliin.

SoPa pääsi koko ensimmäisen puoliajan rauhassa rakentamaan peliä, mutta palloa ei koskaan saatu toimitettua tarpeeksi hyville maalintekopaikoille ja kaukolaukauksetkin jäivät vain heppoisiksi yrityksiksi.

SoPan päädyssä jännittävin tilanne nähtiin kun Tervareiden pelaaja pääsi karkuun puolustukselta ja pääsi tuikkaamaan pallon vastaan tulleen Hermanni Aikion ohi. Sopalaisten onneksi pallo meni huti maalista. Samaisessa tilanteessa Hermannin tavoitellessa palloa kädellään kaatui hyökkääjä tilanteessa kalastellen rangaistuspotkua, mutta tämä filmaus ei mennyt läpi ottelun päätuomarilta Ali Vaaralalta. Tässä tilanteessa ei edes VAR (video assistant referee) olisi auttanut vierasjoukkuetta.

Toinen puoliaika:

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen puoliskon tavoin SoPan komennossa. Heti alussa oli nähtävissä, että kotijoukkue janosi avausmaalia ja voittoa. Vastustajan väsyessä alkoivat otteet kovenemaan ja suut käymään. Tervareiden ensimmäinen keltainen kortti tulikin suunsoitosta, kun Tervareiden Riku Karppinen ei ollut tyytyväinen tuomarin ratkaisuun ja kommentit päätuomarille olivat sen verran tulikivankatkuiset että päätuomarin oli pakko nostaa keltainen kortti varoituksen merkiksi tunnin pelin jälkeen.

Heti seuraavassa tilanteessa kotijoukkueen kapteeni Otto Saarinen sai keltaisen kortin kun vapaapotku meni tällä kertaa Tervareiden eduksi ja päätöksestä tulistunut kapteeni potkaisi pallon pois vihellyksen jälkeen. Jälleen tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin antaa varoitus ja siten hillitä kuumenneita tunteita.

65 peliminuutilla SoPa pääsi hyökkäämään oikealta laidalta. Upean syöttömyllyn jälkeen vierasjoukkueen puolustaja joutui rikkomaan rangaistusalueen sisälle itsensä harhautelleen Tuomas Kemin. Pallo pilkulle. Pallon taakse asettui itsevarmasti keskikentän kuningas Allan Brasil, joka täräytti pallon voimalla oikeaan yläkulmaan. 1-0 SoPalle.

Maalin jälkeen pallonhallinta kääntyi Tervareille. SoPan varma puolustus ja maalivahtipeli kuitenkin hoitivat oman tonttinsa ja takaiskuilta vältyttiin. Koko joukkue pelasi uhrautuvasti, vaikkakin yleisöön se saattoi näyttää vain SoPan selviytymistaistelulta.

85 peliminuutin kohdalla Tervarit pääsivät kuitenkin hyökkäämään vauhdilla vasemmalta laidalta. Vastustajan hyökkääjä pääsi kuljettamaan pallon kuudentoista sisään aivan päätyviivalle asti, jossa SoPan Otto Saarinen myöhästyi liukutaklauksessaan. Pelaaja nurin ja pallo jälleen pilkulle.

Pallon taakse asettui Tervareiden Samu Katajamäki. Pidemmän korren veti kuitenkin vakuuttavan pelin SoPan maalilla pelannut Hermanni Aikio, joka torjui oikeaan reunaan suuntautuneet laukauksen kotiyleisön riemuksi.

Ottelun päätös, punainen kortti ja loukkaantuminen:

Lisäaikaa oli jo pelattu kolmisen minuuttia, kun ottelu sai ruman päätöksen. Vaihdosta sisään tullut ja hyvin pelissä esiintyneen Markus Poikelan peli päättyi Tervareiden Aleksi Veteläisen rajuun taklaukseen, joka kohdistui jo pallon eteenpäin syöttäneeseen Poikelaan. Raju, myöhässä tullut taklaus lennätti Markuksen maahan hänen samalla lyöden päänsä Sodankylän Wembleyn tekonurmeen sellaisella voimalla, että paikalle oli kutsuttava ambulanssi hoitamaan päänsä loukanneen hyökkääjän. Veteläinen sai tilanteesta suoran punaisen kortin, joka oli täysin oikea päätös ottelun päätuomarilta.

Ottelu päättyi SoPan tärkeään 1-0 voittoon, mutta voitosta huolimatta pelistä jäi huono maku suuhun tämän loppuhetkien vakavan loukkaantumisen takia. Voimia Markukselle ja pikaista paranemista!

Iso kiitos jälleen mahtavalle kotiyleisölle kannustuksesta! Sarjassa tappioilta välttynyt SoPa jatkaa tulevana lauantaina 7.7. Oulun Reipasta vastaan. Peli alkaa kello 15:00.

Brasilin maali, Aikion torjunta ja muut joukkueen kuulumiset löydät sosiaalisesta mediasta: Instagram @sodankylanpallo78 ja facebookista Sodankylä Pallo, jalkapallo.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 0
(0-0)
Tervarit
61' Varoitus Saarinen Otto

66' Maali Brazil Allan

66' Maalisyöttö Kemi Tuomas

69' Varoitus Apukka Jyrki

87' Varoitus Agustin Champre
Lisää uutisia
Sodankylän Pallo ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat