Esittely
Ottelutilastot
SoPa SoPa - AS Moon
2019 - Edustus - Kolmonen Pohjois-Suomi
Klo 15:00 Keskuskenttä, Sodankylä TN
27
Hei

Otteluennakko


Pohjois-Suomen Kolmonen jatkuu kolmen viikon kesätauon jälkeen tulevana lauantaina, kun Sodankylän Pallon vieraaksi saapuu AS Moon Raahesta. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Raahessa pelatussa ottelussa. Kyseinen ottelu oli SoPa:lle synkkä, vaikka SoPa tekikin ottelun avausmaalin heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Hukattujen maalipaikkojen ja yhden ulosajon jälkeen SoPa hävisi murskalukemin 8-1. AS Moon on pelannut sarjassa kahdeksan ottelua ja on sarjataulukon viimeisellä sijalla(1 voitto, 7 tappiota). Sodankylän Pallo löytyy sarjataulukon seitsemänneltä sijalta (2 voittoa, 3 tasapeliä, 3 tappiota).

Tulevassa ottelussa SoPa on ensimmäistä kertaa tällä kaudella ennakkosuosikki, vaikka aikaisemassa keskinäisessä kohtaamisessa tulikin ruma tappio. Vedonlyönnin kertoimissa SoPa:n kotivoitosta on tarjottu ainoastaan 1,45 kerrointa mikä tarkoittaa, että vedonlyönti yhtiön mielestä SoPa voittaa ottelun n. 69% todennäköisyydellä. Kertoimenlaskijan korviin on mahdollisesti kantautuneet sanat SoPa ja "kotitaika". Todellisuudessa ottelusta voidaan odottaa SoPa:lle hyvinkin vaikeaa, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttuu monta avauskokoonpanon pelaajaa. Valmennuksella on eniten pohdittavaa siinä miten rakentaa puolustuslinja uusiksi(poissa ainakin Heikki, Henri, Jani, Otto, Tomi). Varmaa on kuitenkin se, että SoPa saa tulevaan otteluun riittävän laadukkaan kokoonpanon tämän ottelun voittamiseen. Pitää muistaa myös se, että yksikään tämän kauden vastustajista ei ole vienyt Sodankylästä kolmea pistettä, vaikka ovat ennakolta olleet kovempia joukkueita kuin AS Moon.

Seuraa heitä:

#19 Jyrki Apukka (SoPa)
Sattasen raketti, joka ilmiömäisellä nopeudellaan pääsee useasti maalipaikkoihin. Tekeekö Jyrki kauden ensimmäisen maalinsa?

#7 Teemu Aittola (AS Moon)
Joukkueen paras maalintekijä, joka tällä kaudella tehnyt 5 maalia seitsemässä ottelussa.

SoPan 679 päivää kestänyt kotitaika särkyi- AS Moon yllätti kotijoukkueen


8 voittoa, 5 tasapeliä ja nolla tappiota. Ne olivat kotijoukkueen lähtökohdat lauantain peliin, kun SoPa asteli hento ennakonsuosikin viitta selässään raahelaista AS Moonia vastaan Sodankylän urheilukentälle. Lämpömittari paahtoi lähellä +30 astetta mikä suosi ainoastaan paikalle saapunutta yleisöä. Ennen ottelua vierasjokkue AS Moon oli sarjataulukossa viimeisenä kolmella pisteellä, jotka joukkue oli saanut juuri SoPan kustannuksella kotonaan kauden alussa. Kotijoukkue majaili iskuetäisyydellä sarjan keskikastissa. Kotijoukkueella panoksena pitkän kotitaian säilyttäminen ja sarjataulukossa kipuaminen, kun taas vierasjoukkueella pitkän tappioputken katkaiseminen. Raahelaiset olivat saaneet kasaan juuri ja juuri kentällisen pelimiehiä. Kotijoukkueen poissaolot kolahtivat tällä kertaa pääosin puolustuslinjaan kun Tomi Karppinen, Henri Höytiä ja Otto Saarinen olivat poissa kokoonpanosta.

Ottelu alkoi tasaisesti. Muutamia heppoisia kaukolaukauksia lukuunottamatta molemmat joukkueet pyrkivät vain pitämään palloa ja kiivaimmat kamppailut nähtiin keskialueen puolella. 12 minuutin pelin jälkeen kuitenkin alkoi tapahtua. SoPan kova prässi vasemmassa laidassa ei tuonut toivottavaa tulosta ja vierasjoukkue pääsi murtautumaan laitaa pitkin. Kova matala keskitys on aina haastava niin maalivahdille kuin puolustajillekin ja tällä kertaa sen sai todeta Karppista topparin tontilla paikannut Niko Pettersson. Onnetar ei SoPalle hymyillyt, kun matala keskitys kimposi Petterssonin jalasta omaan maaliin ohi maalivahti Hermanni Aikion. Tästä kotijoukkue sisuuntui ja alkoi entistä enemmän pitämään palloa ja toimittamaan sitä vierasjoukkueen maalia kohti AS Moonin tyytyen vastahyökkäyksiin. Tämä palkittiin 24 minuutilla, kun SoPan brassitähti Italo Bob Henrique kokeili kaukaa ja matala veto yllätti vierasjoukkueen maalivahdin. Tilanne 1-1. Kova painostus jatkui ja AsMoonin purkaessa palloa kulmista ja sivurajoista yli, siunaantui kotijoukkueelle lisää maalintekopaikkoja. 34 minuuttia oli pelattu, kun kotiyleisön lähettyviltä tuli sivuraja. Nopean heiton mahdollisuutta ei ollut ja tällöin palloa linkoamaan asteli toppari Juho Hartikainen. Pitkä siivu kohti kentälle tullutta Tuomas Kemiä, joka häiritsi sen verran vastustajia, että pallo ajautui jälleen Henriquelle rangaistusalueen sisälle. Pallo varmasti verkkoon ja SoPa johtoon 2-1. Näissä lukemissa mentiinkin tauolle.

Epäonnea ja nukahduksia

Toinen puoliaika alkoi vierasjoukkueen pienellä painostuksella. Enää ei annettu tilaa keskialueella kotijoukkueelle kääntyä, vaan pelaajan iholle iskettiin heti. Tästä johtuen SoPalle tuli todella paljon pallonmenetyksiä juuri keskialueella ja laidoissa. Puolustuksen pelin avaaminen ei onnistunut halutulla tavalla keskialueen ollessa tukossa ja kotijoukkueen tunnetusti tiivis joukkuepelaaminen alkoi rakoilla. AS Moon käytti tämän hyväkseen ja tasoitti pelin kun toista puoliaikaa oli pelattu 15 minuuttia. Moonin kauden paras maalintekijä Teemu Aittola pääsi keskialueelta murtoon ja yllätti matalalla laukauksella kuudentoista alueen tuntumasta SoPan puolustuksen ja maalivahdin. Lisää murheita seurasi, kun ottelua oli pelattu 75 minuuttia. Vastustaja sai kulmapotkun ja onnetar iski jälleen päin SoPan kasvoja. Ei hellästi hyväillen, vaan puhurimaisesti puhaltaen kierteisen pallon suoraan kulmapotkusta maaliin.

Jälleen kerran SoPa oli takaa-ajajan roolissa. Pelaajavalmentaja Jake Suopanki teki nopeat taktiset muutokset: Pettersson tuomaan nopeutta oikeaan laitaan, Allan Brasil hyökkääjäksi voittamaan pääpalloja ja Suopanki itse Hartikaisen kanssa rakentamaan peliä topparin tontille. Minuutti tästä ja SoPan prässi tuotti tulosta. Jälleen hätäisä purku vierasjoukkueelta ja sivurajaheitto kulmalipun tuntumasta. Pallon taakse kirmasi jälleen Hartikainen joka kotiyleisön taputuksien siivittämänä ja selkänikamien paukutessa heitti pitkän pallon rankkipisteen tuntumaan. Kentän pisin brasilialainen Allan Brazil oli ensimmäisenä pallossa, puski pallon maaliin ja peli oli jälleen tasan.

Sitten kotijoukkue nukahti. 85 minuuttia oli pelattu, kun vierasjoukkueen pitkä pallo lipui kohti SoPan maalia. Pallosta taistelemaan kirmasivat maalivahti Aikio ja Moonin Aittola. Seurasi yhteentörmäys, josta pallo kimposi keskialueen suuntaan ja tietenkin ensimmäisenä pallossa oli vierasjoukkueen pelaaja, joka haisteli, että SoPan maali ammotti tyhjyyttään. Korkea pallo kohti maalia johon vaihdosta sisääntullut Jani Uusitalo yritti kurkottaa, mutta sen verran oli pallolla korkeutta tai Janilla lyhyyttä, että maailmanluokan pelastus maaliviivalta jäi vain muutamasta sentistä kiinni. Nyt tuli kotijoukkueelle kiire ja se näkyi pelissä. Alas jäivät Uusitalo, Suopanki ja Hartikainen ja koko muu pakka nostettiin käytännössä niin ylös kuin mahdollista. Suopanki ja Hartikainen kokeilivat vuoronperään pitkiä palloja vastustajan alueelle, mutta tuloksena oli vain vaarallisia vastahyökkäyksiä vastustajalle. Lisäajalla AS Moon sai kirsikan kakun päälle, kun vierasjoukkue pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka seurauksena pallo toimitettiin verkon perälle viimeistellen loppulukemiksi 3-5.

Kotitaika särkyi, mutta mitään ei ole tästä kaudesta vielä menetetty. Neljäs sija on vain neljän pisteen päässä, mikä kertoo siitä kuinka tasainen sarja kyseessä. Elokuussa SoPa kohtaa sarjan neljä kärkijoukkuetta, joista ensimmäisenä Sodankylän vaativia olosuhteita tulee testaamaan Haukiputaan Pallo. Ottelu pelataan 3.8. urheilukentällä. Sodankylän Pallon Edustus toivoo runsasta kotiyleisöä paikalle kannustamaan, rummuttamaan ja osoittamaan tukensa kotijoukkueelle.

SoPa - HauPa 3.8. Klo 15:00Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
SoPa 3 - 5
(2-1)
12' Maali maali Oma

24' Maali Henrique Italo Bob

34' Maali Henrique Italo Bob

61' Maali Aittola Teemu

75' Maali Keinänen Marko

76' Maali Brazil Allan

85' Maali Mateli Evi

93' Maali Aittola Teemu
Lisää uutisia
Sodankylän Pallo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat