SoPa jatkaa vahvana!
27.1.2018 18:33 Uutiset / Edustus

SoPan ja LaVen yhteisturnaus keräsi väkeä

Lauantai 20. tammikuuta oli sodankyläläisen urheilun päivä. Pelejä pyöri niin liikuntahallilla kuin jäähallillakin. Katsojia oli kertynyt ainakin liikuntahallille runsain joukoin, kun SoPa ja LaVe järjestivät yhteisen kotiturnauksen. Luvassa oli siis jännittäviä hetkiä ympäri päivää.

SoPa avasi turnauksen ROKOKOO:ta vastaan. Turnaus alkoi kylän poikien kannalta positiivisella ongelmalla. Turnaukseen otettaisiin 18 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. Pelaajia oli ilmoittautunut 26 mikä tarkoitti että osa joutuu huilaamaan. Edellisten suoritusten perusteella kotijoukkue oli selvä ennakkosuosikki peliin. Heti alusta huomattiin vastustajan pelaavan passiivisella karvauksella ja panostavan vastahyökkäyksiin. SoPa piti pallon hallinnan ja yritti omalla pelillään päästä iskemään. Ensimmäiseen maaliin ei kestänyt kuin hieman päälle kuusi minuuttia. Harmittavasti se oli vastustajan maali. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan päätä nostettiin ylös ja jatkettiin omaa peliä. Erän viimeisellä minuutilla Henri Hirvasvuopio iskikin tasoituksen.

Toista erää SoPa hallitsi tasaisesti. Puolentoista minuutin pelin jälkeen Markus Kelontekemä iskikin johtomaalin. Tarkka sijoitus viivasta maalivahdin ohi. Ja mikäpä toisi lisää riemua katsojille ja vaihtopenkille kuin se että syntymäpäiväsankari Petri Nieminen heitti SoPan kolmannen maalin. Tämän jälkeen SoPa pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahteen otteeseen mutta tulosta ei syntynyt. Toisen ylivoiman jälkeen Kelontekemä huudatti yleisöä toisella viiva sijoituksella.

Viimeisessä erässä huomattiin vastustajan iskukyky. Johtuiko se kotijoukkueen hyvän olon tunteesta vai mistä, mutta vastustajan nostaessa prässiä korkeammalle ja aktiivisemmaksi SoPan peli hieman sekottui. Peliä sekoitti myös kaksi alivoimaa joista toinen oli kahden miehen alivoima. Koko pelin toiminut puolustus kuitenkin kesti. ROKOKOO iski kavennusmaalin kahdeksan minuutin kuluttua. Ei kestänyt kauaa kun Antti Marjala iski vastaukseksi viidennen maalin. ROKOKOO pääsi vielä kaventamaan mutta peli päättyi kotijoukkueen voittoon.

Pelin hahmoja:

Janne Koivuperä 0+2 ja suuri määrä vetoja (muutama ehkä ohi maalin)

Markus Kelontekemä 2+0

Ville Heikkilä puolustuksen viimeinen lukko 15 torjuntaa


Toinen peli. Vastaan asettui SBC Levi III. Edellinen peli oli käyty läpi ja seuraavaan keskityttiin parantamaan omaa peliä. Edellisen kohtaamisen perusteella osattiin odottaa fyysistä ja sääntöjen rajamailla liikkuvaa peliä. Tähän oltiin valmiita.

Levi oli hyvällä jalalla liikenteessä ja antoivat painetta. SoPalla oli pieniä vaikeuksia saada omaa peliään aukeamaan. Vaihto vaihdolta mentiin parempaan suuntaan. Yhdeksän minuutin pelin jälkeen harjoitellun sisäänlyönti kuvion päätteeksi Heikki Onnela pääsi iskemään pallon maaliin. Sopan ensimmäinen erä oli muutenkin kohtalaisen hyvä. Vastustajalla oli yksi veto ja SoPalla 10.

Toisen erän alku oli synkkä. 12 sekuntia ja vastustaja tasoitti. Onneksi Tuomas Nieminen vastasi minuutin päästä ja nosti sodankyläläiset johtoon. Levi pääsi kokeilemaan ylivoimaa. SoPan puolustus kesti. Juhani Pitkänen jatkoi omaa tehoiluaan ja näytti että alivoima ei ole este. Taistelutahtoa täynnä oleva Pitkänen väänsi pallon itselleen ja pääsi yksin läpi. Pallo varmasti maaliin ja katsomo hurrasi. Toinen jäähy vielä SoPalle ja 5v3. Tämä kestettiin ja tilanne säilyi hyvänä.

Kolmas erä sodankyläläiset pääsi ylivoimalle. Tällä kertaa tulosta ei syntynyt. Levi pääsinyllätäen rokottamaan. Avaus syöttö jäähypenkin eteen. Samalla hetkellä askiin hypännyt jäähyläinen riisti pallon ja vastaiskusta maali. Pää ei painunut rintaan vaan taistelu jatkui. Levi osoitti taistelutahtoa ja painosti kovaa. Viimeisille minuuteille vielä SoPan jäähy. Tämä kestettiin ja maalilla ollut Jari Kujala venyi uskomattomiin torjuntoihin. SoPa voitti tiukan taistelun.

Ottelun hahmoja:

Juhani Pitkänen 1+0 alivoimalla

Jari Kujala loistavia torjuntoja 12

Ari Leppäjärvi loistava ensimmäinen peli


Pelit olivat tuloksellisesti hyvät mutta pelillisesti SoPa ei ollut sillä tasolla mitä odotettiin ja mitä aikaisemmin on ollut. Iso plussa alivoimapelille ja joukkuepuolustukselle muutenkin. Myös taistelutahtoa ei puuttunut kentältä. SoPa lähtee huomena 28.1. Rovaniemelle kohtaamaan Santan molemmat joukkueet. Neljän ketjun voimin lähtevä SoPa lähtee tavoittelemaan tappiottoman putken jatkoa.   
Lisää uutisia
Salibandy
«  Elokuu   »
Kategoriat