Miesten säbäedustukselle voitto ja tasapeli kotiturnauksesta!
Julkaistu: 11.10.2020 00.00

Salibandyn miesten edustusjoukkueen kausi jatkui kotiturnauksella Sodankylän Liikuntahallilla lauantaina 10.10. Tällä kertaa Sodankylään vastustajiksi olivat saapuneet SBC Levi ja SBT Tornio.

SoPa – SBC Levi

Ensimmäisessä ottelussa klo 12 vastaan asettuikin tuttuakin tutumpi SBC Levi. Kittiläläiset olivat saapuneet sankoin joukoin Sodankylään ja valmiina haastamaan SoPa:n. Aiemmin kesällä pelatuissa harjoitusotteluissa väännöt olivat tiukkoja, ja samanlaista vääntöä oli nytkin odotettavissa.

SoPa iski otteluun todella hanakasti ja saikin otteluun mitä parhaimman alun, kun Hermanni Aikio siirsi SoPa:n 1-0 johtoon Petri Niemisen syötöstä. Vain hetkeä myöhemmin Janne Koivuperä lisäsi Juhani Pitkäsen syötöstä kotijoukkueen johdon tilanteeseen 2-0. Tämän jälkeen SBC Levi sai lisää kylmää vettä niskaan, kun Hermanni Aikiota rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, ja rangaistuslaukausspesialisti Aikio ei erehtynyt, vaan laukoi pallon rangaistuslaukauksesta kylmän viileästi vasempaan yläkulmaan. Ilmeisesti Levi heräsi tästä, ja kavensi hetkeä myöhemmin tilanteiksi 3-1 SoPa:lle. Näistä lukemista siirryttiin erätauolle.

Toisen erän alkuun Jani Lakso rynnisti välittömästi aloituksen jälkeen ensimmäisenä irtopallolle ja sivalsi pallon vastustajan maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille ja vei Sopa:n jälleen kolmen maalin karkumatkalle, tilanne 4-1 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen SBC Levi laittoi kaasua, ja sai tilannetta tilanteen perään sekä ansaitun kavennuksensa tilanteeseen 4-2. Näistä tilanteista siirryttiin kohti viimeistä erää.

Kolmannen erän alussa SoPa:n maalivahti Ville Heikkilä pelasti SoPa:n hetkelliseltä nukahtamiselta ja torjui SBC Levin rangaistuslaukauksen nollaten tämän yrityksen. Hetkeä myöhemmin SBC Levi sai kuitenkin painostuksen jälkeen onnekkaankin pompun kautta kavennusmaalinsa ja tilanne 4-3 SoPa:lle. Heti seuraavassa vaihdossa SoPa otti itseään niskasta kiinni ja antoi yleisölle sen mitä se halusi, kun Juhani Pitkänen lisäsi SoPa:n johdon lukemiin 5-3 Sami Kallatsan syötöstä. Ottelun loppuhetkillä Samuli Sulisalon kärsiessä 2 minuutin rangaistusta, SBC Levi sai vielä kavennettua SoPa:n taistelusta huolimatta tilanteeksi 5-4. Nämä jäivät ottelun loppulukemiksi ja tärkeät pisteet kotijoukkue SoPa:lle. Joukkueen valitsema paras pelaaja oli Hermanni Aikio.

SoPa – SBT Tornio

Toinen ottelu klo 16 oli nuorekasta ja nopealiikkeistä SBT Torniota vastaan.SoPa oli merkattu vierasjoukkueeksi ja SBT Tornio kotijoukkueeksi. Molemmat joukkueet olivat pelanneet jo aiemmin päivällä yhden ottelun, joten ottelussa mitattiin kesällä hiottua kuntoa, ja tärkeät pisteet olivat pelissä, joten voitosta oli edessä kiivas taistelu.

SoPa oli vaihtanut otteluun maalivahdin ja maalinsuulla aloitti nyt Juuso Karén. SoPa sai otteluun unelma-alun, kun Janne Koivuperä vei vierasjoukkue SoPa:n 0-1 johtoon ottelun alkuminuuteilla Sami Kallatsan syötöstä. Joni Lokka sai erän puolen välin seudulla 2 minuutin jäähyn, mutta enempää tilastomerkintöjä ensimmäisessä erässä ei tullut. Erä oli tiukkaa pallollista kontrollia molemmin puolin, ja tilanteita syntyi kummassakin päädyssä.

Heti toisen erän alkuun Tomi Nikula lisäsi vastustajan maalin edestä SoPan johdon lukemiin 2-0. Hermanni Aikio sai toisessa erässä 2 minuutin rangaistuksen, jonka SoPa kuitenkin selätti. Sitten tuli SoPa:lla varsin pitkä synkkä hetki, kun vastustaja rokotti SoPaa 9 minuutin aikana peräti neljä kertaa SoPan pelatessa laiskasti. Tilanne hetkessä 4-2 SBT Torniolle. Sami Kallatsa nosti kuitenkin SoPa:n asetelmia toisen erän loppuun kaventaen ottelun lukemiin 4-3 Janne Koivuperän syötöstä.

Kolmannen erän loppuvaiheilla alkoi tapahtua tosissaan molemmissa päädyissä ja ottelusta muotoutui melkoinen jännitysnäytelmä. Ensin Samuli Sulisalo tasoitti ottelun lukemiksi 4-4 Hermanni Aikion syötöstä, ja vain hetkeä myöhemmin Juhani Pitkänen siirsi SoPa:n 4-5 johtoon Tuomas Niemisen syötöstä. Eipä tästä kulunut aikaa kuin seuraava aloitus ja heti sen perään SBT Tornio tasoittaa ottelun lukemiin 5-5. Ottelu ehti vanheta edellisestä vain kymmeniä sekunteja kun oli jälleen SBT Tornion vuoro siirtyä johtoon 6-5. SoPa painoi loppua kohti kaasun pohjaan ja ryminällä pirttiin, ja SBT Tornio joutui rikkomaan Hermanni Aikiota jäähyn arvoisesti, ja SoPa sai pelata pelin loppuajan ylivoimalla ja hakikin tasoitusta ilman maalivahtia. Yleisön valtaisasta kannustuksesta SoPa sai voimaa ja sitkeästä uurastuksesta palkintonsa, kun Juhani Pitkänen venytti vastustajan maaliverkkoa tasoittaen ottelun lukemiin 6-6 vain viisi sekuntia ennen loppua Janne Koivuperän syötöstä. Ottelu päättyi tasalukemiin 6-6 ja pisteet jakoon. SoPa:n joukkue valitsi ottelun parhaaksi pelaajaksi Samuli Sulisalon.

Kiitoksia kotiyleisölle kannustuksesta ja huolellisesta maskien käytöstä ja kiitos taustahenkilöille turnauksen järjestelyistä. Iso kiitos sponsoreillemme Arctic Infra Oy, KoneVasara Oy, K-Market Sodankylä, Kesport Sodankylä, MRK Ylitalo Oy, paikallislehti Sompio ja PiitsiPubi!

Seuraavan kerran SoPa:n miesten salibandyn edustusjoukkue pelaa 14.11.2020 Torniossa Putaan liikuntahallilla.