E2 Rovaniemen turnaus täynnä jännitystä ja upeaa joukkuepeliä
Julkaistu: 26.11.2018 00.00

SoPa E2 -joukkue matkusti kauden neljännelle pelireissulle Rovaniemelle sunnuntaina 25.11.2018. Ilmassa oli pientä jännitystä, sillä otteluohjelmassa vastassa olisi RoKi valkoinen ja ivalolainen TuKi. RoKi on vuosien varrella ollut yksi kovimmista vastuksista, ja TuKikin on esittänyt hienoja otteita aikaisemmissa peleissään tällä kaudella. Lisäksi maalivahdin pestiin valmistautunut Janne Piirainen joutui olemaan sivussa otteluviikonloppua edeltävät harjoitukset loukkaantumisen vuoksi. Edessä oli myös joukkueen uusimman jäsenen, Ante Lampelan, ensimmäinen ottelu Sopan paidassa.

Lämmittelyt ja venyttelyt vedettiin hallilla kapteenin, Oskari "Okki" Niemelän, johdolla. Pukukopissa valmentaja Juha-Markku "Juhis" Kangas tsemppasi joukkueen pelaamaan täysillä alusta asti, ja niinhän ne pojat tekivätkin - RoKi oli ihmeissään, kun Sopalaisilla oli vauhtia vaikka muille jakaa. Syksyn ahkera harjoittelu ja aktiivinen treeneihin osallistuminen näkyi poikien pelissä, ja vaikka RoKi pääsi ensimmäisessä erässä ajassa 4:44 johtoasemiin, ei sopalaiset antaneet tuumaakaan periksi. Puolustuspää toimi upeasti, ja lopulta toisessa erässä ajassa 27:36 hyökkäyspelikin palkittiin Martti Seppäsen upealla tasoitusmaalilla. Syöttöpisteet tasoitusmaalista meni upean pohjatyön tehneelle Eeli Ylitalolle. Peliaika loppui kuitenkin pikkuisen kesken, ja ottelu päättyi tasalukemiin 1-1; hieno lopputulos upean taistelun päätteeksi. Taisivat pojat ottaa seuraavaksi tavoitteekseen Rokin kaatamisen seuraavassa kohtaamisessa.

Montaa minuuttia ei keretty huilailemaan, kun vuorossa oli peli TuKia vastaan. Voittoa lähdettiin hakemaan, ja vaikka taisto RoKia vastaan painoi vielä jaloissa, eivät pojat tuottaneet pettymystä. Ensimmäiset 10 minuuttia pelaattiin hyvää peruspeliä ilman maaleja, mutta ajassa 10:02 joukkueen kapteeni Okki laukoi johtolukemat 0-1. Seuraava maali nähtiin ajassa 23:58 kun Martti pääsi puolustuksen läpi ja vei Sopan 0-2 johtoasemaan. Kumpaankaan maaliin ei kirjattu syöttöpisteitä. Ihan näin helpolla TuKi ei Sodankyläläisiä päästänyt, vaan vastustaja yritti leipoa maalia niin vimmalla, että puolustaja Paavo Seppälä joutui rikkomaan hyökkäyksen laittomin keinoin ja katsomossa jouduttiin pidättelemään hengitystä kun TuKi sai tilanteen johdosta rangaistuslaukauksen ajassa 24:48. Yleisö sai huokaista henkeä, kun TuKi laukoi täpärästi yli maalin. Sen verran nälkäisiksi TuKin joukkue kuitenkin jäi, että pääsivät vielä kaventamaan ajassa 25:29. Loppuun asti jännityksessä pitänyt peli päättyi SoPan voittoon lukemin 1-2.

Tyytyväiset junnut lähtivätkin kotimatkalle hymyssä suin. RoKilta lähdetään hakemaan voittoa vasta tammikuun kotiturnauksessa, mutta joululomille eivät pojat vielä pääse - kaksi seuraavaa viikonloppua reissataan jääkiekon merkeissä Kemijärvellä, jossa pelataan KeKiä ja TuKia vastaan, ja Rovaniemellä, jossa vastassa ovat Pantterit ja KiPs. Jännitysnäytelmät jatkunevat!