Valta vaihtui Kaira Cupissa 21.9.2019
Julkaistu: 21.09.2019 00.00

Valta vaihtui Kaira Cupissa 21.9.2019

Toista kertaa järjestetty Sodankylän Pallon ja Tunturi-Kiekon yhteisturnaus Kaira Cup vei seuran F-juniorit, E-juniorit, D-juniorit, Ladyt ja edustusjoukkueen lauantaina kohti Ivaloa.

Turnauksen aloittivat F-juniorit 15 pelaajallaan, jotka pelasivat turnauksessa kahdella joukkueella. Pelit päätyivät tällä kertaa Tu-Kin voittoon, mutta voittoa ei annettu helpolla. Tänä syksynä aloittaneista koostuva F2-joukkue hallitsi 1.erää täysin, mutta vain yhden vaihtopelaajan voimalla pelannut joukkue väsähti loppua kohden ja peli päätyi Tu-Kin voittoon 4-1. F1-joukkueen peli päättyi varsinaisella peliajalla Tu-Kia vastaan 4-4, kunnes jatkoajalla Tu-Ki iski voittomaalin ja tällä kertaa voittajana jäältä poistui Tu-Ki. ”Huima kehitys näkyi viime kaudella aloittaneiden pelissä ja jäämme innolla odottamaan tulevan kauden turnauksia”, valmentaja Sakari Hietanen totesi pelin jälkeen.


E- juniorit pelasivat Tu-Kia vastaan voittaen Tunturi-Kiekon 5-2. ”Joukkue pelasi loistavasti yhteen, kaikki hyökkäsivät ja puolustivat oppikirjan mukaan ja peli-ilo oli luettavissa jokaisen pelaajan kasvoilta”, summasi joukkueenjohtaja Sani Piirainen joukkueensa peliä pelin jälkeen.

D-junioreiden peli oli hyvää harjoittelua ennen sunnuntain sarjakauden aloituspeliä KoTua vastaan. Peli päättyi Tunturi-Kiekon voittoon 6-1 ja hyvät lämmöt sunnuntain sarjakauden aloitusta varten on nyt otettu. Joukkue taisteli hienosti itseään vanhempia vastaan, joten oman ikäisten sarjaan on nyt luottavaiset fiilikset lähteä totesi joukkueenjohtaja Petri Ylitalo.


Ladyjen peli oli vauhdikas ja tasainen, mutta jäältä poistui voittajana tällä erää Tu-Kin joukkue pelin päättyessä 4-3. Ladyt saivat hyvää harjoitusta tulevaa naisten harrastesarjaa varten, joka starttaa lokakuun loppupuolella.

Viimeisenä pelinä Kaira Cupissa oli vuorossa edustuksen peli, joka sisälsi jälleen kerran nopeasti muuttuvia tilanteita vauhtia unohtamatta. Jatkoaika jäi pitämättä, kun Tu-Ki teki voittomaalin viimeisellä minuutilla ja näin ollen Kaira Cup-pokaali jäi vuodeksi Tu-Kin haltuun.

Ensi vuonna Kaira Cup-turnaus pelataan jälleen Sodankylässä ja nähtäväksi jää säilyykö järjestävän tahon taika myös ensi vuoden Kaira Cupissa. Ilo oli huomata, että kahden linja-auton taktiikalla yhdessä liikkunut SoPa oli yhdessä myös koko turnauksen ajan kannustaen toisiaan aina ensimmäisestä pelistä viimeiseen asti.

Seuran uusimmat