SoPan Superlauantai tarjosi kiekkoelämyksiä aamusta iltaan
Julkaistu: 25.01.2020 00.00

SoPan Superlauantai tarjosi kiekkoelämyksiä aamusta iltaan



F2 Leijonaliiga

F-juniorit lähtivät intoa puhkuen kotiturnaukseen ottamaan mittaa Kemijärven Kiekon F-junioreista, jotka edellisessä kohtaamisessa veivät voitot Lentävistä Äffistä. Lentävien Äffien rosteri oli kattava, sillä jäälle astui 24 kiekkoilijaa joukkueen 29 pelaajasta.

Turnaus aloitettiin lämmitellen keskinäisellä ottelulla, jossa SoPa punainen oli vahvempi luvuin 7-5. Peli oli tasainen, kuten aina keskinäiset kohtaamiset ovat, ja katsojat pääsivätkin näkemään taidokkaita näytteitä pelaajamateriaaliltamme.

Kemijärven Kiekon keskinäinen ottelu oli myös tiukka, pelin päättyessä KeKi keltaisen voittoon KeKi mustasta 8-7.

Kun lämmittelyt oli keskinäisissä otteluissa otettu, oli aika ottaa mittaa Kemijärven Kiekon kovista kiekkoilijoista. SoPa punainen näytti vahvoja otteita alusta loppuun asti KeKi keltaista vastaan. Kiekko liikkui, syötöt menivät nappiin ja kiekko otettiin vastustajalta vahvasti haltuun koko ottelun ajan. Peli päättyi selvin lukemin 11-6.




SoPa sininen joutui tiukemman paikan eteen KeKi mustaa vastaan, mutta onnistui kuitenkin laittamaan kiekon reppuun pariin otteeseen pelin päättyessä KeKi mustan voittoon 2-7.

Viimeisessä ottelussa SoPa punainen sai vastaansa vahvan KeKi mustan. SoPa punainen pelasi pitkään selvässä johtoasemassa, mutta niin vain KeKi musta kiri tasoihin ja peli päättyi 6-6. SoPa sininen pääsi viimeisessä pelissä vihdoin voiton makuun ja hallitsi peliä alusta alkaen pelin päättyessä SoPan voittoon 8-5.




Erityiskiitokset viimeisessä pelissä SoPan D-junioreille, jotka saapuivat ennen omaa peliään kannustamaan molempia joukkueitamme ja tekivät vielä pikkujunnuillemme kunniakujan pelaajien saapuessa viimeisestä pelistä pukukoppiin. Nämä asiat ovat tärkeitä juttuja pienille junioreille, joille ensimmäiset esikuvat tulevat oman seuran sisältä.




Yhteenvetona turnauksesta voidaan sanoa se, että SoPa:n Superlauantai sai Äffien panoksella erinomaisen alun ja kiitos kuuluu pelaajille, joilla oli tänään peleissä asenne kohdillaan. Pelit jatkuvat kolmen viikon päästä jälleen kotiturnauksella ja silloin vastassa on Tunturi Kiekko Ivalosta.

Päivän tsemppareina peleissä palkittiin tänään Veikka Salonen, Luukas Siikaluoma, Roope Laukkanen, Juho Puolakka, Tarmo Mikkola ja Santeri Harjula.

D2 SoPa - PaKa 4-7

Superlauantai sai jatkoa Sodankylän Pallon ja Kuusamon Pallo-Karhujen D-junioreiden kohtaamisesta. Kohtaaminen oli ensimmäinen tälle kaudelle ja odotettavissa oli taistoa ja vääntöä Lapin alueen itäisimmästä vastustajasta. SoPa hallitsi kiekollista peliä, mutta PaKa viimeisteli maalipaikoistaan reppuun tehokkaammin. Lopputuloksena PaKan 4-7 voitto.


SoPan maalintekijät Eero Merenkukka, Veikka Koskelo, Lenni Annala ja Joona Mäkelä. Maalivahtien torjunnat SoPan Lenni Ylitalo 27, PaKa 43. Seuraava ottelu D2-sarjan osalta pelataan vieraissa ensi viikonloppuna, kun D-juniorit suuntaavat Kolaria kohti.


SoPan Superlauantain päätti SoPan edustuksen kohtaaminen Tunturi Kiekkoa vastaan. Täysi halli sai jännitystä koko rahan edestä, kun peliä lähes 60 minuuttia hallinnut SoPa hävisi rangaistuslaukauskisaan asti edenneen pelin lopulta 4-5.

Seuran uusimmat