Miesten säbäedarille tasuri ja voitto  kauden avausturnauksesta
Julkaistu: 01.10.2020 00.00

Miesten säbäedarille tasuri ja voitto kauden avausturnauksesta

Salibandyn miesten edustusjoukkueen kausi alkoi turnauksella Tornion Putaanhallilla sunnuntaina 27.9. Aamupala saatiin tällä kertaa syödä ihan rauhassa, sillä ensimmäinen ottelu alkoi vasta kello 15.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuikin uusi tuttavuus, AC Susikädet. Susikädet ovat kotoisin Iistä, joten vastustajalla oli selkeästi lyhyempi bussimatka takanaan. Liekö tämä vaikuttanut ottelun alun terävyyteen, sillä vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 2-0 Susikäsille. Päävalmentaja Janne Koivuperä kuitenkin rauhoitti omaa joukkuettaan ja muistutti peruspelin ja huolellisuuden tärkeydestä. Ja ajassa 10:15 Koivuperä itse maalasi kavennusmaalin 2-1 Sami Kallatsan syötöstä. Ja neljä sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa SoPa tasoitti, tällä kertaa asialla Hermanni Aikio, syöttäjänä Heikki Onnela. Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän, mutta ainoan maalin teki Susikädet. Viimeiseen erään lähdettiin siis Susikäsien 3-2 johtoasemassa. Pukukopissa kapteeni Juhani Pitkänen piiskasi joukkueeseen taistelutahtoa, viimeisessä erässä pistetään kaikki peliin ja tehdään ne tarvittavat maalit. Kovan taisteluasenteen näytteenä SoPa tasoittikin pelin alivoimalla ajassa 36:49. Maalarina Eetu-Kalle Harju ja syöttäjänä Hermanni Aikio. Ja reilut kolme minuuttia myöhemmin koutsi Koivuperä rankaisi vastustajaa ylivoimalla, syöttäjänä taas Sami Kallatsa. Tilanne 3-4 SoPalle. Loppuhetkillä Susikädet ottivat maalivahdin pois ja hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. SoPalaiset peittivät laukauksia ja katkoivat syöttöjä, mutta 9 sekuntia ennen ottelun loppua Susikäsien laukaus pääsi peitoista ja maskista läpi ja upposi maaliin. Harmillinen tasoitus lopussa, mutta kokonaisuutena hyvä peli ja arvokas piste avausottelusta. Pääsponsori Arctic Infra valitsi ottelun pelaajaksi Janne Koivuperän ja joukkueen pelaajien valinta oli Hermanni Aikio.

Dynamo Akatemiaa vastaan myös jäähypenkki tuli tutuksi, SoPalle puhallettiin turnauksessa peräti 10 kaksiminuuttista. Tällä kertaa penkillä istuu Juhani Ptkänen.

Toinen ottelu alkoi klo 18 ja siinä olikin vastassa tuttu joukkue parilta edelliseltä kaudelta, Dynamo Akatemia Oulusta. Ottelu alkoi tunnustellen, molemmat joukkueet tuntuivat katselevan mitä toinen on kesän ja koronatauon aikana puuhaillut. Mutta sitten Dynamo otti jäähyn estämisestä ja SoPan kakkosylivoima rankaisi virheestä. Verkkoa venytti Eetu-Kalle Harju Hermanni Aikion syötöstä. Molempien joukkueiden peli alkoi rullata paremmin ja Dynamo tasoitti pelin erän loppupuolella. Toinen erä oli tasaista vääntöä, mutta tehotonta molemmin puolin. SoPalle vihellettiin toisessa erässä kolme jäähyä, mutta alivoima ja etenkin maalivahti Juuso Karén pitivät oman pään puhtaana. Erän loppuun kapteeni Pitkänen kävi vielä rankaisemassa Dynamoa, syöttöpiste tästä Tuomas Niemiselle. Kolmannessa erässä Dynamon jalka alkoi painaa ja otteet olivat sen mukaisia. Koko ajan liikuttiin sääntöjen rajamailla. Yhtään jäähyä Dynamo ei kuitenkaan saanut viimeisessä erässä, SoPalle niitä puhallettiin kolme. Tästä huolimatta SoPa keskittyi lähinnä olennaiseen, eli pelaamiseen. Ajassa 33:17 Henri Hirvasvuopio maalasi Hermanni Aikion syötöstä, tilanne 3-1. Vain 11 sekuntia myöhemmin Dynamo kavensi 3-2, mutta 22 sekuntia siitä Heikki Onnela kuittasi 4-2 Atte Kankaan syötöstä. Peli jatkui rikkonaisena, mutta SoPa teki loput maalit. Ajassa 37:23 Tuomas Nieminen Janne Koivuperän syötöstä ja 39:52 Ville Piekkari Atte Kankaan toimiessa syöttäjänä. Ottelu siis 6-2 SoPalle. Tässä ottelussa joukkue laittoi kroppaa likoon, iskuja, kolhuja ja mustelmia jäi muistoksi joka ukolle. Arctic Infran ottelun pelaajaksi valittiin maalivahti Juuso Karén ja pelaajien valinta oli Ville Piekkari.

Tämänkin reissun mahdollistivat joukkueen sponsorit, isot kiitokset Arctic Infra Oy, KoneVasara Oy, K-Market Sodankylä, Kesport Sodankylä, MRK Ylitalo Oy, paikallislehti Sompio ja PiitsiPubi!

Miesten säbäedustuksen ottelut jatkuvat lauantaina 10.10 kotihallissa Sodankylässä. Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan!