HELSINGIN SUOMI-KIEKKOPÄIVÄSSÄ SOPA EDUSTETTUNA
Julkaistu: 14.11.2021 21.41

JERE PELTONEN LIDL-TAITOKISAN FINAALISSA

Perjantaina 12.11. vietettiin Suomi-kiekkopäivää Karjala-turnauksen yhteydessä Hartwall areenalla Helsingissä. Yhtenä ohjelmanumerona oli tyttöjen U16- ja poikien U15-ikäluokalle järjestetty kansallinen LIDL-taitokisan finaali. LIDL toimii Jääkiekkoliiton uutena yhteistyökumppanina ja molempien sarjojen finaaliin oli kutsuttu 8 nopeimman ajan karsinnoissa luistellutta jääkiekkoilijaa. Testissä mitattiin luistelutaitoa, kiekonhallintaa ja kestävyyttä.

Ensimmäiset alkukarsinnat on suoritettu omassa kotihallissa aikaa vastaan. Nopeimman ajan radalla kellottivat Jere Peltonen ja Joona Mäkelä, jotka matkasivat Lapin aluekarsintaan Rovaniemelle 11.9. Sekä aluekarsinnoissa, että valtakunnallisessa finaalissa kisattiin erissä, jolloin kaksi pelaajaa suoritti radan samaan aikaan ja erän voittaja eteni kisassa seuraavaan vaiheeseen. Aluekarsintojen alkuerät määräytyivät seurakarsinnan aikojen perusteella ja finaalin alkuerät aluekarsintojen aikojen perusteella.

Elmeri Virta, Naantalin VG

Helsingin alkukarsinnoissa Jere luisteli 3. nopeimman ajan ja suoriutui voittajana ensimmäisestä erästä VTS:n Aleksi Partasta vastaan. Välierässä toisella radalla luistellut Ilveksen Saku Kaihlanen vei pidemmän korren kun Jere epäonnisesti menetti kiekon hetkeksi. Saku Kaihlanen vei lopulta koko kisan voiton.

Jere itse kommentoi, että koko päivä oli kokemuksena mahtava. Itse suoritusta hän oli jännittänyt siihen saakka kunnes oli päässyt tositoimiin jäälle. Oman kisan lisäksi finalistit pääsivät tutustumaan Leijonien pukukoppiin sekä seuraamaan lauantaista ottelua Tshekkiä vastaan.

Jeren lisäksi SoPaa Suomi-kiekkopäivässä toi esille Elina Seppänen, joka palkittiin Suomen Jääkiekkoliiton Vuoden tekijä -palkinnolla. Lapin alue oli ensimmäistä kertaa mukana valtakunnallisessa palkitsemistilaisuudessa.

Olihan se hieno reissu ja palkitsemistilaisuus oli todella juhlallinen, jääkiekkoliiton toimesta erittäin hyvin järjestetty tilaisuus sanoi Elina. Oli kiva myös päästä tapaamaan muiden seurojen toimijoita ja Suomi-Tsekki -ottelussa oli mahtava tunnelma!