SoPa hyvässä vireessä RevontuliCupin kotiturnauksessa
13.6.2019 14:10 Uutiset / E 08 pojat

RevontuliCup keräsi jälleen tulevaisuuden tähdet liikkumaan

Helatorstaina 30.5. pelattu RevontuliCup sai jatkoa lauantaina 8. kesäkuuta, kun P08-09 ja P06-07 sarjat pelattiin Sodankylän Urheilukentällä.

Olosuhteet turnaukseen olivat hivenen paremmat kuin viime kerralla, sillä viime turnauksen vesisateet olivat vaihtuneet paahtavaan +28 auringonpaisteeseen.

Sumopainia kesäkuumalla, hikistä touhua!Sumopainia kesähelteellä, hikistä touhua!

Onneksi kova tuuli viilensi pelaajia ja yleisöä, vaikka vaikuttikin itse jalkapallon pelaamiseen.

P08-09 sarjassa pelattiin tasaisia otteluita

Turnauksen nuorempien sarja pelattiin kahdessa lohkossa, josta lohkovoittajat kohtasivat päivän päätteeksi finaalissa. Muistakin sijoista pelattiin, mutta jokaisella joukkueella oli halu voittaa ja se näkyi lohkojen tasaisuudessa.

LOHKO A: KiPS (Kittilä), Kolarin Kontio (Kolari), SoPa sininen
LOHKO B: Pellon Ponsi (Pello), KP-55 (Kemijärvi), SoPa punainen

SoPa E punainen lämmittelee ennen tositoimia.

A-lohkosta finaaliin selvisi Sodankylän Pallon sininen joukkue maalieron turvin ennen Kolarin Kontiota. B-lohkon jatkopelejä varten mitattiin järjestäjien matemaattisia taitoja, kun kaikki joukkueet olivat voittaneet kerran toisensa. Finaaliin selvisi kemijärveläinen KP-55.


SoPa E punainen vs Pellon Ponsi

Tulokset: lohko A
Sopa sininen – KiPS 3-1 (SoPan maalintekijät: Ante Harju 1-0, Ante Harju 2-0 ja Martti Seppänen mv 3-0)
SoPa sininen - Kolarin Kontio 0-0
KiPS - Kolarin Kontio 0-1

Tulokset: lohko B
SoPa punainen - KP-55 2-0 (SoPan maalintekijät: Eeli Ylitalo 1-0 ja Otto Mäki 2-0)
KP-55 - Pellon Ponsi 6-1
SoPa punainen - Pellon Ponsi 0-1

Sijoista 5-6 käytiin tasainen vääntö Pellon Ponsin ja Kittilä Palloseuran välillä. Pellon Ponsi voitti lopulta ottelun 2-1. Kittiläläisten voittotili jäi turnauksessa avaamatta, mutta jo tulostenkin valossa kaikista heidän pelaamistaan otteluista muodostui tasaisia vääntöjä.
Sijat 3-4 ratkottiin Kolarin Kontion ja Sodankylän Pallon punaisen joukkueen kesken. Ottelussa Sodankylän Pallo pyrki pallonhallinnalla pääsemään tekopaikoille, mutta Kolarin Kontion tiivis puolustus ja nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä SoPan puolustukselle. Ilman SoPan maalivahti Touko Mikkolaa olisivat numerot voineet olla vielä suuremmat Kontiolle. Lopputulos 3-0 kolarilaisille.

SoPa E sininen finaalissa vastassaan KP-55.

Finaaliin astelivat Sodankylän Pallon sininen ja kemijärveläinen KP-55. Yleisöä oli kertynyt finaalia varten Urheilukentän lehtereille oikein mukavasti ja tunnelma alkoi kohota myös kentällä. Tasaisen alun jälkeen kemijärveläiset tekivät lyhyessä ajassa kaksi maalia ja se pakotti SoPan muuttamaan pelaamistaan enemmän hyökkäävämmäksi. Se tuottikin tulosta kun 2-1 kavennus saatiin aikaiseksi. KP-55 lisäsi kuitenkin johtoaan nopeasti 3-1 maalilla, eikä SoPa tästä enää toipunut. Loppuvihellyksen jälkeen nähtiin kuitenkin hymyileviä naamoja molemmin puolin kenttää. Olihan pitkä päivä saatu pakettiin ja tiedossa olisi pieni lepo ennen seuraavia koitoksia.

SoPa E sininen finaalin jälkeen.

P06-07 sarja muodostui SoPan ja Rovaniemen Palloseuran väliseksi taisteluksi

06-07 sarja pelattiin kolmen joukkueen voimin siten, että joukkueet kohtasivat toisensa kahteen kertaan. Joukkueina mukana olivat Sodankylän Pallon D-juniorit, Kolarin Kontio ja Rovaniemen Palloseuran 07.

SoPa aloitti heti tuplapelillä, joista ensimmäinen pelattiin RoPS 07 musta joukkuetta vastaan. Ottelusta muodostui hyvin tasainen vääntö, jossa parhaimmat maalintekopaikat nähtiin kuitenkin rovaniemeläisten päädyssä. RoPSin maalivahti piti kuitenkin joukkuetta pystyssä, eikä maaleilla päästy mässäilemään. Maalihanat avattiin kuitenkin Veeti Mäen toimesta, ja johto säilyikin aivan viime sekunneille saakka. Loppuhetkillä SoPan vaihtovirheen johdosta RoPSin pelaajat pääsivät ylivoimalla hyökkäämään ja tasoittavat pelin. Tähän maaliin peli myös päättyi ja harmittava tasapeli kovaa RoPSia vastaan. Lopputulos 1-1.

Päivän toinen peli Kolarin Kontiota vastaan oli SoPan hallintaa. Vaikka yksi peli oli jo alla, se ei menoa hidastanut vaan SoPa huomasi kolarilaisten pitkän ajomatkan tuomat bussijalat ja ottikin helpohkon 2-1 voiton. SoPan maalintekijä oli Akseli Karppinen, joka pääsi yllättämään Kolarin moken kaksi kertaa. Tunteet kävivät kyllä kuumina välillä kentällä, eikä ulosajoiltakaan vältytty. Tuomari piti kuitenkin pelaajat kurissa ja SoPa pääsi ansaitulle ruokatauolle voitto ja tasapeli taskussaan.

Ennen ruokataukoa pelattiin vielä Kolarin Kontion ja RoPSin välinen ottelu. RoPS murskasi Kontion voittaen lopulta 5-0.

Tauon jälkeen oli toisen kierroksen aika. Joukkueet olivat varmasti ensimmäisten pelien perusteella ottaneet huomioon vastustajiensa vahvuudet ja heikkoudet ja pyrkivät kehittämään omaa peliään niiden perusteella.

Ensimmäisenä SoPa kohtasikin RoPSin. Ottelusta muodostui tasainen vääntö, jossa molempien joukkueiden puolustuslinjat pysyivät tiiviinä ja vaarallisilta maalintekopaikoilta vältyttiin. Pelistä muodostui todella tasainen, jonka SoPa kuitenkin voitti 1-0. Ottelun ainokaisesta vastasi Oskari Huutola.

SoPan päivän viimeisessä pelissä kotijoukkue ei antanut vastustajalleen mitään mahdollisuutta. Kolarin Kontio sai yhden maalin aikaiseksi, mutta SoPa hallitsi kentän tapahtumia ja voitti ottelun lopulta 3-1. Maalintekijöinä Cristian Lintula iski kaksi kertaa ja Oskari Huutola kerran.

SoPalta kaiken kaikkiaan hieno turnaus, joka toimi samalla pienenä lämmittelynä sunnuntain piirisarjapelejä varten. Puolustuspelaaminen toimi hyvin läpi turnauksen ja pallonhallinnalla saatiin rakennettua vaarallisia hyökkäyksiä.

SoPan voitokas D-joukkue

Sarjan viimeinen peli pelattiin Kolarin Kontion ja RoPSin välillä. RoPS vei ottelun 2-0, vaikka Kontio loikin vaarallisempia paikkoja kuin Ropsilaiset.

P06-07 tulokset

SoPa - RoPS 07 musta 1-1 (1-0 Veeti Mäki)

SoPa - Kolarin Kontio 2-1 (1-0 Akseli Karppinen, 2-0 Akseli Karppinen)

Kolarin Kontio - RoPS 07 musta 0-5

SoPa - RoPS 07 musta 1-0 (1-0 Oskari Huutola)

SoPa - Kolarin Kontio 3-1 (1-0 Cristian Lintula, 2-0 Cristian Lintula, 3-0 Oskari Huutola)

Kolarin Kontio - RoPS 07 musta 0-2

Sodankylän Pallo kiittää joukkueita, yleisöä ja turnauksen järjestäjiä hienosta tapahtumasta.

RevontuliCup jatkuu seuraavan kerran Kolarissa 21.-22.7.2019.

Raportin kirjoitti: Juho Hartikainen


   
Lisää uutisia
D 06
«  Lokakuu   »