SoPa - KTU  5 - 1

Urheilukenttä

Sopalle kaatoi kotonaan KTU:n

Kuva: Festaripelistä asti Sopan peleissä on paukuteltu rumpuja, kun Sakari Korhonen ja Huurankukat "unohtivat" soittimensa kentälle.

Edellisen kerran sopalaiset olivat olleet tositoimissa niinkin kauan aikaa sitten kuin 14.7. Tarkoitus oli kyllä pelata ennen KTU-ottelua mutta valitettavasti sarjan peränpitäjä, AC Kajaani, luopui sarjasta. Ensin peruuntui 4.8. ottelu Sopaa vastaan edeltävänä iltana ja seuraavana perjantaina tuli lopullinen vahvistus, että joukkue luopuu sarjasta. Valitettava tapahtuma koko sarjalle, sekä isku Kajaanilaiselle jalkapallolle Onneksi lopulta kuitenkin joukkue pääsi Sodankylän viheriölle.

Tuulinen ja pilvinen päivä urheilukentällä ei ollut taaskaan este eikä hidaste yleisölle. Paikalle lähes kuukauden tauon jälkeen kannustamaan kotijoukkuetta oli saapunut melkein 100 henkilöä. Lisäksi vierasjoukkue KTU toi mukanaan puolenkymmentä faniaan, joten kisailu sekä kentällä että yleisössä oli taattu.

Kotijoukkue lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta heti alussa oli nähtävissä, että KTU ei ollut lähtenyt vieraspelireissulleen takki tyhjänä, vaan se pyrki heti alusta asti rakentamaan hallitusti peliä ja luomaan maata pitkin maalintekopaikkoja. Kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan pelaamisesta teki haastavaa raju vastatuuli, joka sai sekä pallon että pelaajien vauhdin KTU:n maalia kohti hidastumaan. Sopa kuitenkin aloitti maalinteon jo hyvissä ajoin, kun jo ottelun toisella minuutilla Jake Suopanki antoi sisäänpäin kiertävän kulman, jonka toppari Juho Hartikainen jatkoi pallon etukulmalta taakse hiipineelle Niko Petterssonille, jolla oli helppo työ maaliviivalta siirtää kotijoukkue 1-0 johtoon. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Toinen puoliaika muutti Sopan osalta pelin täysin. Kova myötätuuli toi peliin paljon nopeutta ja kotijoukkue saikin luotua useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Toinen maali syntyi 57 peliminuutilla, kun Suopanki syötti Tuomas Kemille, joka laukoi vastustamattomasti pallon verkkoon ohi KTU:n maalivahdin. Kotijoukkueen kolmas maali syntyi, kun puoliajalta kentälle Sopan ensimmäisiä sarjaminuutteja kahmimaan rynnännyt Italo "Bob" Henrique pääsi laidalta läpi ja syötti maalin edustalle Suopangille. Suopanki ei näistä paikoista erehdy ja kotijoukkue siirtyi 3-0 johtoon.

SoPa hallitsi koko toisen puoliajan peliä, piti palloa ja pyrki pelaamalla luomaan hyviä tekopaikkoja. Vastustaja tyytyi kohtaloonsa ja alkoi lyömään pitkiä palloja pyrkien vastahyökkäyksiin. Kovassa vastatuulessa topparipari Hartikainen ja Karppista tuuramassa ollut Saarinen putsasivat pallot helposti pois. Sopa siirtyi ottelussa 4-0 johtoon, kun juuri Saarinen sai keskialueella vastustajan purkupallon haltuun, ja vapautti kärkeen siirtyneen Henriquen puolittaiseen läpiajoon keskeltä. Bob otti pallo haltuun, jalka vapaaksi ja kauden ensimmäinen maali kauniisti alakulmaan noin 18 metristä.

KTU avasi maalitilinsä, kun reilu 70 minuuttia oli pelattu. Usean perättäisen kulman jälkeen pallo jäi pomppimaan Sopan maaliviivalle. KTU:n pelaaja Lasse Kukkonen kavensi tilanteeksi 4-1. Sopa teki vielä yhden maalin, kun Hartikainen ja Allan Brasil pelasivat näppärästi keskialueella seinäsyötöillä Petterssonin laidalta läpi. Petterssonin kova matala keskitys tavoitti Kemin maalin edestä, joka teki jo ottelun toisen maalin. 5-1 tulos jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Tilastot

5 - 1

KTU
(1-0)
2'MaaliPettersson Niko
2'MaalisyöttöHartikainen Juho
57'MaaliKemi Tuomas
57'MaalisyöttöSuopanki Jake
59'MaaliSuopanki Jake
59'MaalisyöttöHenrique Italo Bob
64'MaaliHenrique Italo Bob
64'MaalisyöttöSaarinen Otto
77'MaaliKemi Tuomas
77'MaalisyöttöPettersson Niko