Pojat C 06, P15 Kakkonen

SoPa - OLS Pohjoinen   3 - 2

Sodankylän Urheilukenttä

SoPa P15 voittoon huikealla loppukirillä

Sunnuntaina 23.5. SoPa P15 sai vieraakseen OLS Pohjoisen, jolla oli kautta takana pari peliä enemmän kuin SoPan pojilla. Peli alkoi SoPalla jokseenkin tahmeasti eikä pallo sattunut omille, liekkö hyytävällä säällä osuutta asiaan. OLS rokottikin hieman kylmentynyttä kotijoukkuetta jo 16 minuutin kohdalla. OLS hyökkääjä pyöräytti itsensä vapaaksi rangaistusalueella ja viimeisteli johtolukemiksi 1-0. Vierasjoukkueen veskarin pienestä avausvirheestä Cristian Lintula rankaisi tilanteeksi 1-1 juuri ennen taukoa, ajassa 40+1. Näissä lukemissa lähdettiin tauolle ja kuuntelemaan valmentajan neuvoja.

Toiselle puoliajalle lähdettiin vähän virkeämpänä muttei vieläkään ihan samalla sykkeellä, mitä kotijoukkueelta on totuttu näkemään. Kun toista puoliaikaa oli pelattu 5 minuuttia, OLS löysi aukon SoPan puolustulinjasta ja läpiajoon karannut vierasjoukkueen hyökkääjä viimeisteli kylmästi tilanteeksi 1-2. SoPa haki maalintekopaikkoja vimmatusti ja muutamia onnistuttiin luomaankin, mutta hyvin puolustanut vierasjoukkue tuntui ehtivän aina väliin. Peli oli hieman hakemista ja musta pilvi leijui jo kirkonkylän päälle, mutta onneksi tämä porukka ei ole tottunut luovuttamaan, vaan vielä jostain kaivettiin yksi pykälä lisää ja 79:nnellä minuutilla Lintula pääsi tasoittamaan tilanteeseen 2-2. Vain minuutti edellisestä Sampo Pikkuhookana kruunasi Sopan voiton, 3-2, Lintulan vapauttavasta syötöstä. Pelin opetus: Niin kauan on toivoa, ja pitää jaksaa yrittää, kunnes tuomari viheltää ottelun loppuvihellyksen.

Pojat keräilevät nyt voimia, syövät kaurapuuroa, treenaavat kovaa ja lähtevät ensi viikonloppuna tuplapelireissuun Oulun seudulle. Siellä vastaan asettuvat sarjakärki OsPa ja ailahtelevasti kauden aloittanut Ajax.

P.S. Valitettavasti comeback ei tallentunut videolle, koska koutsi unohti ladata kameran akun peliä edeltävänä iltana.

Tilastot

3 - 2

OLS Pohjoinen
(1-1)
40'MaaliLintula Cristian
79'MaaliLintula Cristian
79'MaalisyöttöKarppinen Akseli
80'MaaliPikkuhookana Sampo
80'MaalisyöttöLintula Cristian