Raporttia Ladyjen kotiturnauksesta 10.10.2020
Julkaistu: 12.10.2020 00.00

Sopan KiekkoLadyt potkaisi harrastesarjansa käyntiin kotiturnauksellaan Sodankylässä 10.10.2020. Ensimmäisessä ottelussa vastaan luisteli Peki Pink Stars länsirajalta. Peki oli ottanut kehityksessään jälleen askelia eteenpäin ja vastassa olikin varsin tasavahva ja hyvin luisteleva joukkue. Peli oli koko 30 minuuttia tasaista vääntöä, eikä ottelusta tullut maali-iloittelua kummankaan joukkueen puolelta. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan sekä ali- että ylivoimaa, nämä erikoistilanteet eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Peki paineli johtoon ajassa 06.40 ja tämä maali jäikin pelin ainukaiseksi. Sopan maalivahti Suvi Taipola venyi hienoihin torjuntoihin mahdollistaen joukkuelleen vielä tasoihin pääsyn. Hyökkäyspäässä ei kuitenkaan tapahtunut ihmeitä ja kotijoukkue sai tyytyä tappioon. Torjuntoja kotijoukkueen veskalle kertyi 25 pelin aikana, vastustajan maalivahdille puolestaan vain 16, joten se hieman antaa osviittaa hyökkäyspelistä. Parhaana pelaajana Sopalta palkittiin Laura Pulju. Kotijoukkue vetäytyi valmentajan Tytti Lintulan johdolla pohtimaan pelillisiä asoita koppiin yhden pelin ajaksi.

Toisessa pelissä vastassa oli lähinaapuri napapiirin välittömästä läheisyydestä. Pantterit/Roki yhdistelmäjoukkue oli kasannut vahvan ja varman porukan tälle kaudelle. Joukkueesa nähtiin sekä vanhoja että uusia kasvoja ja pelistä tulikin kova vääntö Sopalaisten osalta. Hyvin liikkuva ja fyysisesti vahva Panttereiden/Rokin yhdistelmä vei kotijoukkueelta hieman mattoa jalkojen alta, eikä kotijoukkue saanut kiinni omasta pelistään. Ensimmäisessä erässä Rovaniemeläisjoukkue taiteili neljä maalia, lähes kaikki tasaviisikoilla pelatessa. Sopa keräili pakettiaan kuosiin ja kavensi erän loppuun tilanteeksi 2-4 Mari Taipolan ja Pia Jänkälän hienoilla osumilla. Toisessa erässä erikoistilanteita oli molemmille joukkueille tarjolla, mutta niistä ei ratkaisua tehty. Rovaniemeläiset taituroivat toisessa erässä vielä pari maalia ja Sopan joukkue sai tyytyä lähinnä puolustuspelaamiseen. Maalivahtien torjunnat olivat Sopan Suvi Taipola 24 torjuntaa ja Panttereiden Roosa Inkinen torjui 8 kertaa, siinäpä voimaerot tulevatkin hyvin esille. Toisen pelin parhaana palkittiin kotijoukkueesta Mari Taipola.

Joukkueen sisällä parhaana pelaajana asenteensa, pelitapansa ja kannustamisensa puolesta palkittiin Sari Jokiniemi. Tämä Sopa-amuletti palkinto kiertää turnausten myötä pelaajalta toiselle.

Sopan Ladyihin on onnekkaasti päätynyt jokunen uusi vahvistus, mikä on todella hieno asia! Mukaan mahtuu edelleen uusia kasvoja, tervetuloa harjoituksiin. Seuraava turnaus pelataan Torniossa 7.11.2020.