SoPa juhli 40-vuotista jalkapallotaivaltaan
Julkaistu: 26.07.2018 00.00

SoPa juhli 40-vuotista jalkapallotaivaltaan

Sodankylän Pallo, perustettu 1978, juhli jalkapallon merkeissä lauantaina 21.7.2018 40 vuotta kestänyttä historiaansa. Seurassa tulee tänä vuonna pelatuksi jalkapalloa ja jääkiekko yhtäjaksoisesti nyt 40 vuotta. Tapahtumaan saapui paikalle kaikenikäisiä vauvasta vaariin ja kaikille oli aktiviteetteja.

Paikalla oli seuran perustaja jäsenistöstä ja ensimmäisistä edustuksen pelaajista Pauli “Appi” Jauhiainen, Vesa Mäkelä, Seppo Ollila, Hannu Arola ja Pertti Tervo sekä muita 80- ja 90-luvulla pelanneita edustuksen pelaajia.


Aluksi osallistujat jaettiin joukkueisiin, joissa jokaisessa oli legenda kapteenina. Joukkueet kisailivat kolmessa lajissa: tarkkuuskeskitys, tarkkuuslaukaus ja pujottelu. Muita aktiviteetteja olivat tekniikkarata ja pienten lasten leikki-/pelialue koottuna sählykaukalosta.

Tarkkuuskeskityksessä tavoite laukaista pallo edessä olevan muurin yli osuen taaempana olevaan muuriin tai popup-maaleihin.

Tarkkuuslaukauksessa maali oli jaettu yhdeksään osaan, joista sai tietyn pistemäärän.

Osallistujilla oli mahdollisuus näyttä taitonsa tekniikaradalla, joka sisälsi pujottelun, tarkkuussyötön ja kuljetuksen.

Kisailujen jälkeen juniorit aloittivat omat ottelunsa…

… ja ikämiehet pelasivat oman ottelunsa…

… joka huipentui huikaisevaan rangaistuslaukauskilpailuun varsinaisen ottelun päätyttyä lukemiin 5-5.

Historiikkiin pystyi tutustumaan lehtileike kopioiden, pelipaitojen ja SoPa-lehti kopioiden muodossa.

Jokainen juniori sai palkinnon, joita yhteistyökumppanit lahjoittivat tapahtumaan.

"Sodankylän Pallo kiittää yhteistyökumppaneitamme, jotka mahdollistivat tapahtuman järjestämisen omalla panoksellaan. Yhteistyössä mukana olivat Sodankylän taksi, Neste Alatalo, Sodankylän lukko Oy, Pizza-Paikka a´la riesto Oy, Kuljetusliike Pertti Tervo, Rooperante, Neste Mokot Oy, Simonen Oy, K-Rauta Sodankylä, K-Supermarket, Kesport Sodankylä, Sodankylän Varaosa Oy, Sodankylän Helahoito, S-Market, Euronics, Seo Sodankylä, Päivin Kammari ja K-Market."

Seuran uusimmat