E1 vieraili Kokkolassa
26.8.2018 21:56 Uutiset / SoPa E 07

Venetsialaisturnaus

Perjantaina 24.8. oli SoPan E-junioreilla mahtava tilaisuus lähteä opettajien luvalla kesken koulupäivän edustustehtäviin. Kokkolassa järjestettiin Venetsialaisturnaus, jonne sodankyläläiset suuntasivat kahden ivalolaispelaajan täydentämällä joukkueella. Sateiden ja salamoiden säestyksellä talkookuski Antti Holmberg ajoi koko ryhmän turvallisesti Kokkolaan.

Lauantaina pelattiin kolme peliä. Ensimmäisessä otettiin tuntumaa jäähän ja ketjukavereihin; lopputuloksena turnauksen ainoa tappio Hermes Sinistä vastaan 1-7. Toisessa pelissä S-kiekkoa vastaan kiekko alkoi jo löytämään oman joukkueen pelaajia; lopputuloksena tiukka tasapeli 3-3. Päivän viimeisessä ottelussa Hermes Punaista vastaan maalin makuun pääsi useampikin pelaaja ja ensimmäinen turnauspäivä päättyi selvään 4-1 voittoon.


Iltaruokailun jälkeen pääsimmekin keskelle rannikon venetsialaistunnelmaa. Driftauskisan seuraaminen oli monelle pojalle ja aikuisellekin varmaan ainutkertainen kokemus. Paulan selvitettyä hiukan sääntöjä, löytyi tästäkin kisasta joku tolkku. Ilta jatkui ilotulituksilla, tulinäytöksillä, lasershowlla ja joku meistä näki lavalla muutaman tutun artistinkin.

Toinen turnauspäivä alkoi aurinkoisena ja se aurinko paistoikin SoPan pojille koko päivän. Saaliina kolme komeaa voittoa, onnistuneita pelikuvioita ja iloista meininkiä. Päivän ensimmäinen ottelu voitto irtosi IK Krononista lukemin 9-0, toisessa ottelussa kaatui JHT Kalajoki 8-0 ja turnauksen viimeinen peli JPK:ta vastaan päättyi SoPan voittoon 4-1. Sunnuntain kolmessa pelissä SoPan maaliin kiekko livahti vain kerran, molemmille maalivahdeille, Veikalle ja Lennille, nollapelit.


Ennen kotimatkaa pujotettiin poikien kaulaan hopeamitalit ja Sodankylän kannustusjoukot palkittiin tsempparipokaalilla. Helppo oli huutaa ja kannustaa, kun pojat esittivät vauhdikasta jääkiekkoa, vaikka jääaikaa ei kenelläkään liiemmälti ollut alla.


Paluumatkalla Antin tarjoaman ruuan jälkeen laulu raikui ja kavereiden kanssa oli bussissa lystiä. Ilman mahtavia sponsoreita; Betroc, Kuljetusliike Pertti Tervo Oy, Neste Alatalo, Rakennusliike Holmberg Oy, Keskilapin Sähkö ja Sodankylän LVI -tuote, tätäkään reissua ei olisi tehty. Pojat ja etenkin vanhemmat, jotka yleensä päätyvät maksumiehiksi, kiittävät sekä voivat sanoa:” Mahtava reissu!”
   
Lisää uutisia
SoPa E 07
Kategoriat