Opas kiekkokoululaisen huoltajalle
6.8.2018 18:30 Uutiset / Kiekkokoulu

Kiekkokouluaisia harjoittelemassa maalintekoa

Tietopaketti Leijona-kiekkokoululaisen huoltajille

Hyvät vanhemmat! Toivomme, että tutustutte seuraaviin ohjeisiin ennen kiekkokauden alkua.

PERUSTIEDOT:

Leijona-kiekkokoulu on tarkoitetttu pääosin alle 8-vuotiaille tytöille ja pojille. Kiekkokoulussa opetellaan luistelemaan, leikitään, kisaillaan ja pelataan. Lisäksi opitaan muita tärkeitä taitoja kuten toimimaan ryhmässä.

Tavoite, että kiekkokoulussa on lapsilla hauskaa ja sinne on kiva tulla uudestaan.

Sodankylän Pallon kiekkokoulun syyskausi alkaa sunnuntaina 7.10. ja loppuu sunnuntaina 16.12. Kevätkausi alkaa 6.1. ja loppuu 17.3.

Kiekkokoulun hinta on 30€ syksy ja 30€ kevät. Maksu sisältää ohjatut harjoitukset, maksulliset jäät ja lainaksi harjoituspaidan kiekkokoulun ajaksi.

Kiekkokoulun rehtorina toimii Tytti Lintula ja hänet tavoittaa puh: 0405095164 ja tytti.lintula@gmail.com

Harjoitukset ovat aina sunnuntaisin kello 18:00-18:55.

Jokainen kiekkokoululainen lisätään SoPa:n nettisivuille kiekkokoulujoukkueeseen, sitä kautta vanhemmat pääsevät ilmoittamaan osallistuuko lapsi harjoituksiin vai ei.


HARJOITUKSET:

Tulkaa ajoissa paikalle, että ehditte laittaa varusteet kiireettä päälle. Harjoitukset alkavat tasan 18:00. Kiekkokoululaisille on varattu koko kenttä harjoitusten ajaksi.

Kiekkokoulun käytössä oleva pukukoppi löytyy alakerrasta, jota suositellaan käytettävän ennemmin kuin katsomoa kaukalon vieressä varusteiden pukemiseen. Mailat jätetään pukukopin ulkopuolelle. Suositellaan ostamaan teräsuojat, käytävillä saattaa olla kengistä kulkeutunutta hiekkaa ja kiviä.

Juomataukoja pidetään useampi harjoitusten aikana. Suositellaan hankkimaan pitkäpillinen juomapullo, jolloin ristikkoa ei tarvitse ottaa pois ja lapsi onnistuu halutessaan juomaan itse.

VARUSTEET:

Pakolliset varusteet

  • luistimet
  • kasvosuojuksellinen jääkiekkokypärä
  • kaulasuoja
  • jääkiekkohanskat tai muut paksummat toppahanskat
  • maila, joka harjoitustapahtumassa pelataan ja touhutaan kiekon kanssa

Suositellaan käytettäväksi kyynär- ja polvisuojia, tuovat lisää mukavuutta esimerkiksi kaatuessa ja pelatessa.

Kypärässä oltava nimilappu edessä, esimerkiksi teippi johon kirjoitetttu selvästi kutsumanimi.

Jäälle ei saa tulla ilman kypärää tai kengät jalassa.


Luistelua ja jääkiekon alkeita opettelevan lapsen tärkein varuste on luistimet. Esimerkiksi liian suuret, huonosti teroitetut ja huonosti kiristetyt luistimet voivat haitata huomattavasti lapsen oppimista jäällä.

Oikean kokoinen ja riittävän/miellyttävän tiukalle ja tasaisesti kiristetty luistin tottelee ohjausta hyvin. Oikean kokoisessa luistimessa kasvuvaraa on yksi numero. Ei paksuja villasukkia luistimiin. 3 ylintä lenkkiä ei saa olla liian tiukalla.

Nilkan ympärille ei saa laittaa teippiä tai sitoa nauhoja, koska:

  • oikea luisteluasento kärsii
  • nilkkojen joustava toiminta kärsii
  • nilkan lihakset eivät vahvistu ja harjaannu
  • tunne luistimesta kärsii ja luistimen hallinta vaikeutuu

Maila oltava juniori-mallin ja pituus suunnilleen leuan ja nenän väliin.


Lapset yltävät hienoihin suorituksiin kun heitä kannustetaan. Hyvien suoritusten kehuminen pelien ja harjoitusten jälkeen on paras tapa auttaa lapsia kokemaan onnistumisen elämyksiä. Negatiiviset huomiot ja palautteet saavat lapsen vain varomaan virheitä ja kehittyminen heikkenee. Onnistuneet suoritukset ja niistä kehuminen tuovat lisää onnistumisia ja kehuja, näin motivaatio ja halu oppia ja pelata pysyvät kovana ja pelaajan on mahdollista kehittyä ja pitää hauskaa. Lasten urheilussa tärkeintä ei ole voitto, vaan kannustaminen ja hauskanpito!

Pidetään kivaa kiekkokoulussa!


   
Lisää uutisia
Kiekkokoulu
«  Kesäkuu   »
Kategoriat