SoPa Edustus, Lappi liiga

SoPa - TuKi  5 - 4 JA

New Boliden Areena

Voitokas Lappi-liiga kauden avaus

Lappi-liiga pyörähti jälleen käyntiin kun Sodankylän Pallon ja Ivalon Tunturi-Kiekon edustusjoukkueet kohtasivat New Boliden Areenalla. Isännillä oli hieman hampaankolossa edellisenä viikonloppuna pelatusta Kaira Cup ystävyysturnauksesta jossa Tu-Ki ratkaisi voitollaan koko turnauksen Ivalolaisten hyväksi.

Ottelu alkoi tasaisena ja tyypillistä alkukauden hapuilua näkyi molemmissa päädyissä. Ivalolaiset tulivat otteluun ehkä hieman paremmalla jalalla ja veivät ensimmäisen erän 1-2. Timo Mikkolan vastatessa SoPan ainoasta osumasta.

Toisen erän alkuun nähtiin klassisen pukukoppimaalin merkitys. Nimittäin TuKin tehdessä edellisen erän viimeisellä minuutilla maalin ei toista erää ehtinyt kulua kun reilu minuutti ja taas soi SoPan päädyssä. Kotijoukkue ei kuitenkaan päästänyt vieraita karkaamaan vaan sai pelinsä kasaan ja Juho Kaunisvaaran kaksi maalia vei ottelun tasatilanteissa kohti kolmatta erää.

Heti kolmannen erän alkuun vieraat menivät jälleen johtoon. Yhden maalin takaa-ajo asema loi jännittyneen tunnelman ja nosti niin pelaajien kuin yleisönkin tunteita. Tuomarit pitivät tiukan linjan ja väkivaltaisuudesta sai pariinkin otteeseen lähteä pelaajia jäähdyttelemään. Viimein ajassa 56:50 saatiin ottelun tasoitus kun vasta 16-vuotias Kasperi Oikarinen iski kiekon maaliin.

Ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatko-erästä ja se ei kerennyt kauaa vanhentua kun Juho Kaunisvaara viimeisteli hattutemppunsa ja räjäytti hallin riemun huutoihin.

Sopalle siis kauden avauksesta 5-4 jatkoaika voitto. Kokeneet pelaajat ottivat isoimmat roolit ottelussa kun Juho Kaunisvaara viimeisteli 3 maalia ja näyttävän paluun Lentävä Ässä paitaan tehnyt Jan Heikkilä keräsi kolme pistettä. ”Ensimmäisen pelin alla oli hyvin paljon kysymysmerkkejä mutta kaikki saatiin ajoissa kuntoon, kiitos taustajoukkojen. Peli sinänsä oli tyypillinen alkukauden peli jossa ajatus ei pysynyt vauhdin mukana. Meiltä kuitenkin hieno nousu hyvin pelannutta Tukia vastaan, kiitos pelaajien ja kotiyleisön” tiivistää päävalmentaja Tapio Lintula avausottelun.

Jan Heikkilä nähtiin pitkästä aikaa Lentävä Ässä paidassa.

Kannattajat olivat löytäneet sankoin joukoin paikalle ja saivat urheiluviihdettä koko rahan edestä kun jääkiekkotrillerin lisäksi ottelutapahtumat kerrottiin pitkästä aikaa vanhalla kunnon Rauno Hokkasen äänellä.

SoPa pelaa seuraavan kotipelinsä 10.10. ja yleisö on tervetullut kaikkiin Sodankylän Pallon ottelutapahtumiin. Niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksia turvaväleistä ja tehostetusta hygieniasta:

• -Jäähallilla tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä
  • -Pelaajien, toimihenkilöiden ja katsojien tulee huolehtia käsihygieniasta ja käyttää käsidesiä.