E08 junnut hyvässä vireessä Pajalassa - ensimmäisestä turnauksesta kotiintuomisena useampi voitto
12.5.2019 11:05 Jalkapalloturnaukset / E 08 pojat

Pajalassa saatiin tuuletella maaleja oikein urakalla

SoPan E08 junnut suuntasivat aikaisin lauantai-aamuna 11.5.2019 kohti Pajalaa kauden ensimmäiseen turnaukseen. Ulkomaille suunnattiin innokkain, mutta varovaisin mielin, kun takana oli vasta jokunen treenikerta yhdessä. SoPan edustuksen pelireissulle Ouluun lähdössä ollut pääkoutsi Jake kävi tsemppaamassa joukkuetta vielä ennen bussin lähtöä. 3 tunnin matka Ruotsin puolelle sujui rauhallisissa merkeissä vieruskaverien kanssa jutustellen, mutta mitä lähemmäs Pajalaa bussi ajeli, sitä selkeämmin peli-into näkyi ja kuului. Tätä olikin odotettu, tositoimia pelikentällä!

Pajalassa poikien joukkueen peluutuksesta vastasivat Mika ja Sari, ja tyttöjä luotsasi Tapani. Mukana oli myös reipas joukko muita vanhempia jakamassa huoltajien hommia. Pajalan turnausjärjestelyt oli hoidettu mallikkaasti; info, pukuhuoneet, kahviot ja kioskit sekä pelikentät löytyivät vaivatta - eikä ruosteista ruotsiakaan tarvinnut kauheasti käyttää. Pukuhuoneesta koko porukka suuntasikin nopeasti kentän reunalle aistimaan turnaustunnelmia, lämmittelemään ja malttamattomana odottamaan omia pelejä. Kelitkin suosivat, taivaalta ei tullut pisaraakaan vettä ja kolea keli vaivasi vain kentän reunalla seisoskelevia huoltajia ja kannustajia.

Ensimmäisenä peli-intoa pääsi lääkitsemään pojat, jotka saivat vastaansa Övertorneå SK:n. Pojat kerkesivät seurata tämän vahvan joukkueen otteita ennen kohtaamista, sillä Övertorneon pojat aloittivat peliurakkansa jo aikaisemmin. Ensimmäisessä pelissä Sopalaiset vielä vähän hakivat pelituntumaa, ja vastustajan otteet olivat tällä kertaa liikaa. Turnaus aloitetiin 5-0 tappiolla. Mikan tärkeimmät ohjeet seuraavaan peliin olivatkin se, että palloa ei luovuteta liian helpolla sekä syöttely, syöttely ja syöttely.


Tytöt aloittivat peliurakkansa pian poikien jälkeen, ja heillä pelivire Pajala If:ää vastaan näytti löytyvät saman tien. Vastustajalla ei ollut mitään jakoa, kun tytöt aloittivat taitavan pelaamisen ja maalitykityksen. Ja maalinteossa onnistujia löytyi useampi - vastustajan verkkoon pallon potkaisivat onnistuneesti Laura, Mette, Sara ja Saana. Tapani ei voinut muuta kuin ohjeistaa tyttöjä jatkamaan hyvää työtä. Tunnelma oli katossa pelin päätteeksi!

Tyttöjen pelit jatkuivat hyvässä vireessä, aivan kuin talven treenitaukoa ei olisi ollutkaan. Tällä kertaa loput vastustajat olivat kuitenkin sen verran kovia, että lisävoitot jäivät haaveeksi. Pellon Ponsi vei voiton tytöistä lukemin 7-1. SoPan maalinteosta vastasi Jenna. Tässä pelissä tyttöjen maalilla debytoi Paavo, muissa peleissä maalivahtivahvistuksena toimi Touko.

Poikien toinen peli pelattiin Kolarin Kontiota vastaan, ja nyt pääsivät pojat näyttämään mistä ovat tehtyjä. Puolustajat ja Touko maalilla pitivät oman maalin puhtaana, mutta vastustajan maalilla kävi kuhina - Martti laukoi 2 maalia ja Otto yhden. Voitto kotiin 3-0!

Tyttöjen ja poikien toisen pelin jälkeen kannustus- ja huoltojoukot joutuivat jakautumaan loppupäiväksi eri kentille, sillä pari viimeistä ottelua pelattiin yhtä aikaa eri puolilla kenttää. Tytöt joutuivat taipumaan Pellon Ponen mix-joukkueelle lukemin 1-9, mutta Ilona onnistui maalinteossa hienolla laukauksella. Tyttöjen viimeisenä vastustajana oli Kiiruna ff, jolle harmillisesti hävittiin 0-3 hyvästä ja tiukasta pelistä huolimatta.

Poikien voittokulku jatkui pelissä Pello IF:äää vastaan, tuloksena 4-0 SoPalle. Maalivahtina tässä pelissä toiminut Paavo valitteli peliä tylsäksi, kun peli pelattiin käytännössä lähes kokonaan vastustajan alueella. Maaleista vastasivat Martti, Mikko ja kahdesti Otto. Kuten tytöilläkin, viimeisessä pelissä vastaan saatiin Kiiruna ff, eivätkä pojat päästäneet tätäkään vastustajaa helpolla. Myös Ante sai olla maalilla aika rauhassa, kun pojat ottivat 5-0 voiton Eelin, Oton, Johanneksen, Mikon ja Martin maaleilla. Mika oli syystäkin tyytyväinen porukan pelaamiseen, ja myös syöttöpeli toimi hienosti päivän edetessä - yhteistyöllä maalintekokin onnistuu näin upeasti!


Mitalit kaulassa ja iloisella mielellä joukkue suuntasi pitkän päivän päätteeksi bussilla ensin Kolariin syömään (voitte uskoa että oli nälkäistä porukkaa) ja sitten kotiin. Mukavasti uni maistui aika monelle matkalaiselle.... Kokonaisuutena Pajalan reissu oli todella onnistunut - viime kesänä kasvanut joukkuehenki oli säilynyt talven yli ja peli-ilo kantoi koko pitkän ja kolean päivän läpi. Kotiintuomisina onkin monta hienoa onnistumista ja seuraavan turnausreissun odotusta! Kiitos koko upealle poppoolle päivästä!   
Lisää uutisia
E 08 pojat
«  Kesäkuu   »
Kategoriat