Edustus, Kolmonen

SoPa SoPa - HauPa  1 - 5

Keskuskenttä, Sodankylä TN

Mustat minuutit SoPan turma

Kotijoukkue oli poistunut edellisestä ottelusta tappio niskassaan ja kolme pelaajaa köyhempänä loukkaantumisten takia. Treenivahvuudesta nousi kuitenkin ennen peliä kaksi uutta miestä edustuksen pelaavaan miehistöön ja suoraan avauskokoonpanoon. Nämä kaksi tulikasteeseen joutunutta olivat Janne Koivuperä ja Aleksi Granroth. Myös C-junnuista saatiin jälleen mukaan lupaava pelaaja Cristian Lintula ja varamaalivahdiksi Veeti Tanhua. Loukkaantumisten ja uusien pelaajien sisääntulon takia SoPa joutui jälleen tekemään taktiikka muutoksia ja pelaajia peluuttamaan uusilla pelipaikoilla. Tämä on ollut ongelma alkukaudesta kun jokaiseen peliin joudutaan vaihtamaan ryhmitystä ja roolituksia.

Peli alkoi HauPan vahvassa komennossa. SoPa yritti turvautua vastaiskuihin, mutta ne tyrehtyivät huonoon syöttöpeliin ja hätäisiin ratkaisuihin. Sitten iski ensimmäinen musta minuutti kun HauPa iski kaksi maalia perätysten ja ne merkattiin aikaan 10. ja 11. minuuttia. Tästä shokista kuitenkin toivuttiin ja selät alkoivat suoristua ja leuka nousta rinnasta. Sitä mukaan kun kolea keli alkoi selkeytä ja lämmetä niin SoPan pelikin alkoi parantumaan. Syötöt alkoivat pikku hiljaa löytää omille ja hätäiset ratkaisut vaihtuivat hallittuihin peliliikkeisiin. Aivan puoliajan loppuhetkillä SoPa saikin oivan vastaiskun ja syöttökuvion päätteeksi pallon Jake Suopangille keskiviivan tuntumaan, joka pisti pallon alimman puolustajan ohi. Puolustaja oli tilanteen tasalla ja kaatoi Suopangin kylmän rauhallisesti ennen kuin hän olisi päässyt läpiajoon. Tuomari antoi tilanteesta ansaitun varoituksen, mutta SoPan mahdollinen läpiajo jäi näkemättä.

Puoliajalla SoPa teki ensimmäisen vaihdon kun hyvin vasemmalla laidalla pelannut ja raatanut Tatu Kraft vaihdettiin Cristian "Cicu" Lintulaan. Eikä mennyt kuin 3 minuuttia kun Cicu pääsi vasemmalta laidalta haastamaan HauPan puolustusta. Loistava vetoharhautus veti vierasjoukkueen pakit magneetin lailla kohti Lintulaa ja siitä kylmänviileä syöttö keskelle avautuneeseen tilaan vahvaa nousua tehneelle Jake Suopangille, joka pääsi keskeltä vapaasti sijoittamaan pallon verkon perukoille. Mahtava aloitus toiselle puoliajalle! Mutta HauPa ei järkyttynyt tästä vaan jatkoi vahvaa peliaan ja iski muutama minuutti myöhemmin taululle tilanteeksi 1-3. SoPa joutui tämän jälkeen avaamaan pakkaansa ja nostamaan miehiä ylemmäs. Tämä tietysti avasi vierasjoukkueelle vastaiskun paikkoja. Samaan tyyliin kuin ensimmäisen puoliajan lopulla Suopanki torpattiin läpiajon partaalta niin SoPa debytantti Aleksi Granroth jyräsi vastustajan mahdollisen läpiajon ja sai siitä ansaitun keltaisen kortin. Mutta vahva näyttö puolustajan pelisilmästä ja päättäväisyydestä. Mutta sitten iski toinen musta minuutti tähän peliin. Tällä kertaa HauPan maalit merkattiin ajoille 63. ja 64. minuutti ja tilanteeksi lohduton 1-5.

SoPan turmioksi tuli mustat hetket, jolloin vastustaja pääsi iskemään tuplamaalit ja vielä kahteen kertaan. Pelissä kuitenkin alkuvaikeuksien jälkeen alkoi näkymään valonpilkahduksia ja hyviä suorituksia tulevaisuutta varten. Nyt SoPalla on pieni tauko ja seuraava peli on 18.7. Torniossa aina kovaa TP-47 vastaan. Seuraava kotipeli on 25.7. Kajaanilaista KajHa:a vastaan. Tervetuloa kannustamaan ja kirittämään SoPaa ensimmäisiin kotipisteisiin kaudelle 2020!

Tilastot

1 - 5

HauPa
(0-2)
10'MaaliKörkkö Joona
11'MaaliSuomela Mikko
48'MaaliSuopanki Jake
51'MaaliKörkkö Joona
63'MaaliKörkkö Joona
64'MaaliSuomela Mikko