D:n futiksen superviikonloppuna pelattiin piirisarjaa Kolarissa ja RevontuliCuppia Sodankylässä
10.8.2020 21:26 Jalkapalloturnaukset / D 08 pojat

Sopa D -tytöt ja -pojat koolla RevontuliCupin päätteeksi

Piirisarjaa Kolarissa

SoPa:n D-junnuilla takanaan oikea jalkapallon superviikonloppu - lauantaina pojat matkustivat Kolariin pelaamaan piirisarjan viimeisiä pelejä ennen 30.8. pelattavaa Sodankylän lopputurnausta. SoPa lähti peleihin sarjan kakkossijalta, tavoitteena napata pisteet kärkipaikkaan. Sarjan taso on ollut kesän aikana tasaisen tiukka, ja tiukat väännöt jatkuivat Kolarissa. Helteisen lauantain ensimmäinen vastus oli Kolarin Kontio, ja vaikka tilanteita oli runsaasti, Sopa ei saanut palloa maaliin. Kontio vei voiton 1-0. Seuraavaksi vastassa oli Pellon Ponsi, ja vaikka hiki virtasi, peli jäi maalittomaksi - tasapeli 0-0. Kotiintuomisena Kolarista oli siis vain yksi piste, ja pudotus sarjataulukon kolmanneksi. Kotikentällä pelattavassa lopputurnauksessa on siis pistettävä kaikki peliin ja taisteltava mestaruudesta!


RevontuliCuppia Sodankylässä

Helteestä ei ollut enää tietoakaan, kun Sodankylän oman RevontuliCupin pelit käynnistyivät kotikentällä sunnuntai-aamuna.
Pojat kohtasivat ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Ropsin joukkeen, ja huoltojoukoilla hieman jännitti, miten tiukka matsi olisi tulossa. Jalat eivät kuitenkaan olleet lainkaan raskaat edellispäivän piirisarjan pelien jäljilta ja peli kulki loistavasti. Pojat pelasivat hienosti joukkueena ja syöttelypeli toimi. Tuloksena 2-0 voitto Sopalle, maalintekijöinä taituroivat Atte Uusitalo ja Otto Mäki!

Seuraavaksi vastaan saatiin Kolarin Kontion 06-07 tytöt. Peli alkoi voitokkaasti jo alkumetreiltä, kun pallo livahti maaliin vastustajan maalivahdin virheestä. Seuraavaks Onni Huhta laukoi pilkusta maaliin ja vielä ennen ensimmäisen puoliajan loppua Johannes Mäenpää laukoi tauluun 3-0. Ihan puhtaana ei Sopan maali kuitenkaan pysynyt, vaan Kontio sai livautettua yhden maalin Touko Mikkolan taakse. Lopputulos Sopalle 3-1.


Tytöt aloittivat urakkansa Kontion tyttöjä vastaan, voiton vei tiukasti Kontio. Tyttöjen epäonneksi pelissä sattui kaksikin loukkaantumista, kun maalivahtina pelannut Mette Willman väännäytti peukalonsa ja joutui jättämään loistavasti alkaneen urakan kesken. Myöhemmin Lotta Aikio loukkasi kätensä, mutta pystyi kuitenkin palaamaan kentälle sairaalatsekkauksen jälkeen. Loukkaantumiset sekoittivat peliä ja pelipaikkoja sen verran, että Kontio pääsi yllättämään maalilla ja voitto pelin siis 0-1.

Seuraavaksi tytöt saivat vastaansa Ropsin poikajoukkueen. Tytöt puolustivat tarmokkaasti, mutta Rops sai tehtyä 5 maalia Sopan verkkoihin. Sopan maalin taiteili Amanda Hakkaraisen syötöstä Jenna Pääkkö. Lopputulos 1-5 Ropsille.

Viimeisessä pelissä Sopan tytöt ja pojat pelasivat toisaan vastaan. Tutut vastustajat ja viikonlopun peliputki näkyi jo pelaajien keskittymisessä, mutta kyllä keskinäisestäkin pelistä saatiin mukavat taistot aikaiseksi. Tällä kertaa pojat onnistuivat maalinteossa tyttöjä paremmin, ja loppulukemiksi saatiin 4-1 pojille. Tyttöjen maalista vastasi rankkarista maalin laukonut Jenna Pääkkö. Poikein maalit olivat puolestaan Onnin, Aten ja Oton (2 maalia) käsialaa.

Eilisen piirisarjan peleistä olivat pojat siis ottaneet opiksi, pelit voitetaan tekemällä maaleja - ja maaleja nähtiinkin runsaasti. Koko kesän vahvasti pelannut ja joukkueen kapteenina toiminut Aleksi Säppi luotsasi pojat hienosti kolmeen voittoon RevontuliCupissa. Tytötkin pelasivat hienon turnauksen, ja vaikka voittoja ei tällä kertaa herunut, pelistä näkyi kesän aikana hienosti yhteen hioutunut joukkuehenki.

RevontuliCup -viikonloppu sujui Sodankylässä hienosti, ja urheilukentällä oli hyvä tunnelma läpi tapahtuman. Järjestelyistä ja etenkin tuomaritoiminnasta saatiin paljon kiitosta - Aapo Niva, Veeti Mäki, Saku Puotiniemi, Tatu Kraft, Eetu Poikela ja Tapani Mikkola hoitovat tuomaroinnit hienosti - kiitos! Tapahtuman sponsorina toimi Rovakaira!


   
Lisää uutisia
D 08 pojat
«  Marraskuu   »
Kategoriat