SoPa - FC PaKa  0 - 0

Sodankylä

SoPa edustus kauden avausvoittoon!

SoPa kauden avausvoittoon nuorekkaalla kokoonpanolla

Lauantaina 12.6. Sodankylässä kotijoukkue kohtasi FC PaKan Kuusamosta. Edellinen kohtaaminen Kuusamossa muutama viikko takaperin päättyi 1-1 tasatulokseen. Tiukka ottelu oli siis tiedossa. Sää oli aurinkoinen mutta tuulinen kun päätuomari Ali Vaarala puhalsi pelin käyntiin.

SoPan kapteeni Jani Uusitalo oli saanut päättää aloituspuolen ja SoPa pelasi ensimmäisen puoliajan vahvaan myötätuuleen. Suunnitelmana oli, että jos PaKan puolustus ei aukea syöttöpelillä niin laitetaan pitkiä palloja myötätuuleen puolustuksen taakse ja vikkelä Cristian Lintula kärkipelaajana juoksee niihin palloihin ja päästään sitä kautta maalintekotilanteisiin. SoPan maalivahti Hermanni Aikion pitkät avaukset tiedetään ja nyt hänelle meinasi käydä onnenkantamoinen. Maalivahti Aikio antoi käsistä pitkän avauksen, joka myötätuulen avittamana lensi vastustajan 16 metrin rajalle, pomppasi todella korkealle ja maalivahdin yli, näyttäen siltä, että pallo tipahtaa maaliin. Mutta PaKan maalivahti Severi Määttä sai kuin ihmeen kaupalla hypättyä palloon ja lyötyä sen riman yli kulmapotkuksi! Jos pallo olisi mennyt maaliin se olisi ollut kunnon Urheiluruutu materiaalia! Kun ottelua oli pelattu 33 minuuttia niin SoPa teki ottelun avausmaalin. SoPa pääsi hyvällä syöttöpelillä hyökkäämään, pallo Sampo Pikkuhookanalla, joka jatkoi pallon Tuomas Kemille, jonka loistava laukaus ohitti maalivahdin ja tilanne taululla 1-0!

Toisen puoliajan aluksi SoPa marssitti kentälle nuorimman kokoonpanon edustuksen peleissä pitkään aikaan. SoPan P15 joukkueesta edustuksen avuksi tulleet Kalle Tarsa, Tero Pikkuhookana, Sampo Pikkuhookana ja Veeti Tanhua aloittivat kentällä. Mukana myös nuorempaan kaartiin kuuluvat Tomi Kraft ja Tatu Kraft. Nuoret toivat kaivattua lepoaikaa SoPan kokeneemmille pelaajille, koska toinen puoliaika pelattiin vahvaan vastatuuleen. Pelin edetessä painopiste alkoi olla uhkaavasti kotijoukkueen päädyssä, mutta Huuhkajista tuttu koko joukkueen puolustustaistelu piti oman pään puhtaana. Vierasjoukkueen painostus avasi SoPalle vastaisku mahdollisuuksia ja maalintekoa pääsivät nopeasta hyökkäyksestä kokeilemaan Samuel Stenberg ja Cristian Lintula pariinkin otteeseen. Cristian Lintula pääsi iskemään vastaiskusta pallon maaliinkin, mutta tilannetta edelsi paitsio ja maalia ei näin hyväksytty.

SoPan koko joukkueen puolustustaistelu palkittiin kun 90 minuuttia ja lisäaika tuli päätökseen. FC PaKan hurja loppukiri pysähtyi viimeistään maalin suulla seisseen Hermanni Aikion käsiin. Hieno taistelu SoPalta ja kauden ensimmäinen 3 pisteen saalis ja vielä kotiyleisön edessä tuntui todella hyvältä! Tästä on hyvä jatkaa ja seuraava kotipeli on lauantaina 3.7. kello 15.00 kivenkovaa SirSiä vastaan. Tervetuloa kannustamaan!

Tilastot

0 - 0

FC PaKa
(1-0)
33'MaaliKemi Tuomas
33'MaalisyöttöPikkuhookana Sampo