SoPa U16 pelaa tulevalla kaudella Jääkiekkoliiton Suomisarjaa yhteisjoukkueella
SoPa U16Julkaistu: 06.07.2023 14.35

SoPa U16 pelaa tulevalla kaudella Jääkiekkoliiton Suomisarjaa yhteisjoukkueella

SoPa U16 pelaa tulevalla kaudella Jääkiekkoliiton Suomisarjaa - mukana nuoria Ivalosta ja Kemijärveltä

Syyskuussa alkavalla sarjakaudella Sodankylän Pallon U16 -joukkue pelaa Jääkiekkoliiton uudessa U16 Suomisarjassa. Mukana U16-joukkueessa on 12 Sodankylän Pallon, 6 Ivalon Tunturi-Kiekon ja 2 Kemijärven Kiekon vuosina 2006-2009 syntynyttä pelaajaa,ja joukkue pelaa sarjassa Sodankylän Pallon nimissä.

Halusimme tarjota nuorille mahdollisuuden jatkaa harrastamista Lapissa kotiseudulla mahdollisimman pitkään, kehittyä lajissa ja pelata oman ikäisten joukkuekavereiden ja vastustajien kanssa”, kertoo Sodankylän Pallon juniorivalmennuspäällikkö Saku Aikio.

Pienissä Lapin kunnissa 15-16-vuotiaiden harrastajamäärät vähenevät, kun nuoret hakeutuvat esimerkiksi opiskelemaan isommille paikkakunnille, nuoren elämään tulee muita mielenkiinnon kohteita tai he siirtyvät isommille paikkakunnille pelaamaan. Kun Jääkiekkoliitto ilmoitti keväällä, että kaudella 2023-2024 U16 ikäluokkaan tulee SM- ja Mestis-sarjojen lisäksi Suomisarja, alettiin seurayhteistyön mahdollisuuksia kartoittaa. Yhteistyötä Ivalon Tunturi-Kiekon eli TuKin kanssa on tehty jo pitkään, esimerkiksi perinteisen syksyn aloitusturnauksen KairaCupin ja pelaajalainojen merkeissä. Molemmille seuroille on myönnetty Suomen Olympiakomitean ja Jääkiekkoliiton lasten ja nuorten Tähtiseura -status, joka tarkoittaa, että seurassa tehdään tunnustetusti laadukasta seuratyötä lasten ja nuorten hyväksi. Yhteistyön aloittaminen olikin lopulta helppoa, ja mukaan saatiin muutama pelaaja myös Kemijärveltä. Loppukeväästä joukkue oli siis kasassa, ja Sopa U16 ilmoitettiin Suomisarjaan.

SoPa on monilajiseura, ja jonkin verran alkukaudesta on päällekkäisyyksiä jalkapallon harjoitus- ja sarjatoiminnan kanssa. Laji vaihtuu kokonaan jääkiekkoon vasta syyskuussa, mutta monipuolinen harrastaminen on rikkaus - jalkapalloilijat hoitavat kesälajinsa kunnialla loppuun ja sen jälkeen panostetaan täysillä jääkiekkoon.” kertoo U16 joukkueenjohtaja Minna Seppälä. Pelaajat treenaavat kesän aikana siis ensisijaisesti kesälajien parissa ja varsinaisesti jäävuorot ja harjoittelu käynnistyy elokuussa, kun Sodankylän jäähallille saadaan jäät. Kauden aikana pelaajat harjoittelevat arkena omalla paikkakunnallaan ja perjantaisin joukkue kokoontuu yhteen treenaamaan Sodankylässä, ja lähtevät täältä viikonlopun pelireissuille yhdessä.

U16 Suomisarjassa on mukana myös muita lappilaisia joukkueita - SoPan lohkossa on mukana Kittilän Palloseura, Rovaniemen Kiekon akatemiajoukkue sekä Kuusamon Pallokarhut. Syksyn aikana ei siis tarvitse matkustaa Pohjois-Suomea kauemmas pelireissuille, mutta joukkue pääsee joka tapauksessa kohtaamaan viime kausilta tuttuakin tutumman KiPsin lisäksi harvemmin vastaan saadut RoKin ja Pakan. Lohko pelataan kolminkertaisena ja syksyn peliohjelma onkin tiukka - syys-marraskuun aikana pelataan 9 ottelua, joista 4 kotipeliä. Sarja jatkuu heti marraskuussa jatkosarjan otteluilla.

Jo viime kaudella kotihallissa oli mahtava tunnelma, kun pelasimme U15-sarjan pelejä. Tuleva kausi tarjoaa siis ihan varmasti hienoja pelitapahtumia - kannattaa jo nyt laittaa 16-joukkueen kotipelipäivät kalenteriin!”, Seppälä vinkkaa.

Sopa isännöi U16 Suomisarjan kotipelejä seuraavasti:
sunnuntaina 24.9.2023 SoPa - RoKi Ak
lauantaina 14.10.2023 SoPa - PaKa
sunnuntaina 29.10.2023 SoPa - RoKi Ak
lauantaina 4.11.2023 SoPa - KiPs

Ps. Mukana U16-joukkueen tukijoina kaudella 2023-2023 ovat ainakin LapClean, UTAC, Ivalon Rakennus ja LVI, Neste Alatalo ja AA Sakatti Mining. Tukijat ovat merkittävässä roolissa nuorten harrastuksen mahdollistamisessa, kiitos!