Sodankylän Pallon U9-joukkue aloitti kiekkokauden – kaveripäivä to 16.9.2021!
SoPa U9Julkaistu: 06.09.2021 19.12

Sodankylän Pallon U9-joukkue aloitti kiekkokauden – kaveripäivä to 16.9.2021!

Sodankylän Pallon jääkiekkokausi on pyörähtänyt käyntiin jo monessa ikäluokassa, ja New Boliden Areenan jäävuoroilla käy iloinen kuhina. Maanantaina 6.9.2021 kiekkokauden aloittivat myös seuran nuorin junnujoukkue, SoPa U9.

SoPa U9 -joukkueessa pelaa ensisijaisesti vuosina 2013 ja 2014 syntyneitä kiekkoilijoita. Osa pelaajista jatkaa harrastusta edelliskauden U9-joukkueesta, osa taas tulee mukaan kiekkokoulusta. Myös uudet harrastajat ovat tervetulleita mukaan joukkueen toimintaan; harrastuksen pariin pääsee myös kesken kauden.

Mikäli uusi harrastus kiinnostaa, mutta jäälle lähteminen jännittää, järjestää joukkue kaveripäivän torstaina 16.9.2021 klo 17:15-18:10 treenien yhteydessä. Kaveripäivänä kaikki kiinnostuneet junnut voivat tulla tutustumaan harrastukseen ja treeneihin matalalla kynnyksellä – varustukseksi kaveripäivänä riittää kypärä ja luistimet.

SoPa U9 joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uusitalon mukaan usein kiekkoharrastuksen aloittaminen mietityttää lajin ja varusteiden kalliin hinnan vuoksi. Mitä jos junnu ei innostukaan? Jani kuitenkin kannustaa tulemaan mukaan jäälle: ”Kaveripäivänä pärjää vähän kevyemmällä varustuksella, ja SoPa:n harrastajajoukosta löytyy varmasti käytettynä edullisia kiekkokamoja – kannattaa siis kysellä aktiivisesti!” Sodankylässä kiekkoharrastuksen kausimaksutkaan eivät päätä huimaa, kuukausimaksu on muutaman kympin luokkaa. Joukkueen toimintaa, pelireissuja ja joukkueen yhteisiä hankintoja katetaan mm. sponsorituloin, jäähallin pelipäivien kahviotuloista ja muusta talkoilusta saaduilla tuloilla.

Tavoitteena harjoittelu hyvällä fiiliksellä, osana SoPa perhettä
Joukkue treenaa 3 kertaa viikossa - maanantaisin ja torstaisin klo 17:15-18:10, sekä sunnuntaina klo 12.- 12:55. Jäähallille kannattaa tulla sen verran ajoissa, että kerkeää rauhassa pukea jääkiekkovarusteet päälle, vaihtaa kuulumiset joukkuekavereiden kanssa ja kuunnella valmentajan ohjeet ennen jäälle menoa. Harjoituksia on vetämässä vastuuvalmentajan lisäksi myös muita joukkueen aikuisia.

Junnuja kannustetaan harrastamaan mahdollisimman monipuolisesti, joten mikäli jokin muu harrastus vaikkapa sattuu päällekkäin yhden kiekkotreenin kanssa, ei se estä kiekkoharrastamista! Rohkeasti mukaan vaan!” kannustaa Jani Uusitalo.

Kiekkoharrastuksen tavoitteena on hyvällä fiiliksellä harjoittelu ja harrastaminen. Harjoitusten lisäksi joukkue osallistuu kauden aikana Leijonaliigan turnauksiin, joissa pelataan Lapin alueen junnujoukkueita vastaan. Kotiturnauksia on tulevalla kaudella 2, ja joukkueen vanhemmat järjestävät turnaukset – joukkueen toiminta pyöriikin kokonaan vanhempien ja huoltajien omin voimin.

Vanhempienkin kannattaa aktiivisesti lähteä mukaan oman junnun harrastukseen, ja osallistua joukkueen toimintaan. Vaikka ei olisikaan mukana varsinaisessa toimihenkilöroolissa, niin osallistua voi monin tavoin – vaikkapa leipomalla niitä mokkapaloja turnauksen kiskaan”, kertoo Minna Seppälä, joka toimii U9 joukkueen mediavastaavana. Seppälä on ollut mukana SoPa:n seuratoiminnassa ja monta vuotta, ja hän suosittelee mukaan lähtemistä kaikille vanhemmille: ”Kyllä tämä on iso osa omaa sosiaalista elämää; lasten harrastusten kautta on päässyt mukaan laajaan ja mukavaan SoPa-perheeseen. Vanhemmat ovat myös merkittävässä roolissa lapsen tsemppaajana ja motivoijana; jääkiekko on parhaimmillaan koko perheen hieno harrastus, vaikka ei jäälle lähtisikään."

Mikäli jääkiekon harrastaminen kiinnostaa, ja oma junnu haluaisi mukaan U9-joukkueeseen, kannattaa osallistua 16.9. järjestettäään kaveripäivään. Mukaan pääsee myös myöhemmin kaudella. Lisätietoja antaa joukkueenjohtaja Ari Seppälä, p. 040 581 0717.

SoPa U9 löytyy myös somesta! Ota joukkeen kanavat seurantaan:
Instagram: @sopajaakiekko_u9
Facebook: @sopajaakiekkoU9
www.sodankylanpallo.fi/jaakiekko/joukkueet/8933